Comentarii pentru Capitolul 62 – Proiectul meu de țară

  1. Este frustrant sa nu poti educa prostii, dar este minunat cand vezi ca le poti educa copii. ( Dan Grigoroiu )

  2. Ideile sunt bune domnule, pe unele am sa le tin minte, pe altele le-am dibuit si eu in timp, este fezabil acest proiect. De altfel orice proiect in sine este fezabil daca sunt si oameni de caracter. Doar ca omiteti niste aspecte care tin de modul fiecarui individ de a intelege mecanismele si motoarele atat ale realitatii cat si ale spiritualuilui. La momentul actual,2018, nu se poate la noi in tara asa ceva. Sincer. Aud peste tot ca avem posibilitate, etc.Ce nu avem sunt oamenii. Cati sunt dispusi astazi sa se sacrifice ca sa puna in practica un plan de tara? Ca sa ajunga la sacrificare trebuie sa fie deacord toti ce rol vor avea si ce trebuie sa faca. Unde gasesc echipa de 5000 de oameni care sa fie de “necumparat”?, indiferent prin ce metode. Sa poata sa spuna NU la orice tentatie? Singura metoda, la care am ajuns acum dupa ani de cautari si cercetare a acestui popor dar si al maselor este ȘOCUL, care sa-i sperie atat de mult incat sa ajunga acei oameni sa se aglutinizeze intr-o singura idee, care este pentru binele lor comun.
    Nu este primul proiect de tara pe care il citesc, eu insusi lucrez la unul, si am doar 30 de ani. Am constatat ca trebuie un alt proiect de tara care sa-l surclaseze pe cel economic, un proiect care sa ajute la crearea de lideri si dintre ei de conducator. Dar la fel ajung la concluzia ca individul trebuie sa se comporte ca un conducator, sau sa hotarasca singur daca vrea sa faca parte din lumea asta sau nu. Cu noi romanii se lucreaza mult mai subtil, pe alte cai pe care marea masa nu le intelege pentru ca ea atat a fost crescuta sa poata sa inteleaga. Sau poate ca intelege dar prefera sa nu deranjeze. Pentru ca altfel isi pierde statutul, pierde mangaiatul pe burta si toate care vin in cascada. Acestea care tin de cat de putenic este el ca individ. Nimeni nu vrea sa renunte la binele pe care il are acum, asa cum si l-a construit el. Cine dracu are renunta la 100 de milioane de lei salariu/luna? pentru a spune ce trebuie si nu sa taca si sa inghita.
    Repet, ideile pe care le-ati gandit sunt bune, dar sunt de executie. Nu exista momentan criterii de selectie ale oamenilor. In democratie nu exista criterii de selectie, pentru ca orice prost, daca este sprijinit de interese, ajunge sa fie presedinte. Si el vrea ca asa se poate lauda in sat, etc.Nu o spun eu ci Petre Tutea.Nu am luat de bun vorba aceasta, am studiat-o si ii dau dreptate.Prin metode political corect nu se poate sa faci ceva astazi, tine mult si ajungi sa mai existi ca stat doar in zona Ilfov-Bucuresti.La atat se reduce Romania din pacate.
    Din ce ati postat vreti sa redati demnitatea ce si-a pierdut-o Romania ca entitate conducatoare.

  3. Singurul lucru de care aveti nevoie este vizibilitate maxima in randul cetatenilor . Avem nevoie de oameni ca dumneavoastra in fruntea tarii.
    Credeam ca nu prea mai exista oameni care gandesc Sanatos la nivelul dvs, dar ma bucur ca am gresit .
    Cu respect

  4. Buna ziua!

    Recunosc ca suna destul de bine tot ce ati pus in articol. Doar cu cateva mentiuni.
    1.Asta inseamna sa renuntam la proiectul european, sa fim iarasi curva. In ritmul actual oricum nu ajungem cine stie ce, decat vreun pui de tara de mijloc, dar nu prea importanti. Invatam ceva din istorie sau iarasi ne innecam pe undeva?
    2. Cu bune si rele, proiectul european ne a scos un pic la lumina. E diferenta mare intre Romania de acum si cea din 2000 sau 1989. Dar s au platit costuri. Problema e ca in sistemul actual nu cred ca putem face ceva. E imposibil. Suntem dispusi sa platim costul acesta al parasirii parteneriatelor strategice?
    3. Si cu proiectul de tara propus, tot suntem sub o putere-China. Sa le dai porturi, aeroporturi, sistem feroviar, sistem bancar si altele ce mai vor ei nu e acelasi lucru, poate mai rau decat ce e acum?
    4. Daca ne dezicem de americani si europeni, nu vor incepe sa ne bage bete in roate in secunda 2 (inclusiv Rusia), transformand tara intr o ucraina sau chiar moldova? divizata, fara directie si fara orizont sau chiar cu razboi (in Transilvania). Stiu ca imediat China va intra pe fir, dar e destul de greu sa controlezi in timp scurt serviciile secrete si oamenii infiltrati deja de straini.
    5. Sa dai puterea toata in mana unui singur om- puteti sa dezvoltati ideea aceasta pentru ca suna destul de totalitar? Daca e dus cu capul, ajungem sa faca tot felul de prostii iremediabile. Ori isi va servi propriilor interese. Si stim cum au fost toti cei ce ne au condus pana acum. Stim profilul romanului ajuns la putere.
    Ce mecanisme de control propuneti. Americanii au electorii care decid presedintii. La noi propuneti ceva asemanator? Vad ca in directia asta merge totul- China deja are presedinte pe viata, pe Putin in stim, Trump la fel.
    6. Pe partea relatiilor cu Moldova e interesanta ideea. Nu ma pricep la economie, finante, insa daca e realista ideea, ar fi geniala. Imi doresc unirea Moldovei cu Romania. Ne-ar da un avantaj imens pe termen lung.
    Cand nimic nu te mai diferentiaza, unirea e ceva formal. Unde credeti ca se situeaza Rusia in raportul Romaniei cu Moldova? Ar agrea o astfel de abordare? In consecinta, ce reactie ar avea in caz de o eventuala unire? Eu n-am incredere in rusi absolut deloc. Sunt imprevizibili si dintr-o bucata. De asta cred ca majoritatea romanilor am preferat apropierea de americani.
    Sper ca rapiti un minut pt un raspuns!
    Multumesc!
    Numai bine!

  5. D-le Vantu,am citit cu atenție ce a-ți propus și sugerat..sincer inafara de faptul ca sunteti un adevărat roman și patriot nu văd alt motiv pentru care mai stați pe aceste meleaguri.Fără intenta de a va flata meritați sa fiți președintele nostru,sunt convins ca tara ăsta în câțiva ani ar fi schimbată total în bine.Cu respect și stima Adrian.

  6. D-le SOV daca faceti un mic efort de memorie va aduceti aminte ca subsemnatul in urma cu 1-2 ani va atragea atentia ca veti face pureci in puscarie ,si va sugeram sa va ,,retrageti “undeva la munte ;acum complectez si va spun urmatoarele :sub 10 ani nici ca veti executa :daca tot aveti proiect de tara ,va mai propun si eu unul :aveti o imagine total compromisa in ochii societatii ro ;nu comentez cat de reala sau nereala este aceasta;va pot sugera insa cum puteti indrepta lucrurile pt a deveni credibil ,asta in situatia in care chiar va doriti binele acestei societati;finantati neconditionat un partid gen-partidul rezervistilor din armata ;nu de oameni ganditori are societatea ro nevoie cat de oameni onesti ,de bun simt ,fideli acestui popor ,care fac fara echivoc dovada ca sunt fideli acestei tari ;mentionez ca nu am nimic cu respectiva formatiune -am inteles doar ca -….e pe vine -http://www.nationalisti.ro/2017/11/se-trezeste-armata-un-grup-de-ofiteri-in-rezerva-vor-sa-lanseze-un-partid-care-sa-elibereze-romania-si-sa-schimbe-drumul-tarii-citeste-apelul-catre-militari/;daca acestia nu viseaza ca orice zboara se si mananca ,avand in vedere ca fara capital nu fac nimic ,vor accepta si asuma aceasta sustinere-ma gandesc eu ;Numai atunci veti fi convingator ,cand veti sustine fie si doar mediatic acest gen de initiativa ;soc ro este burdusita de …putregai;daca mai exista ceva sfant in aceasta tara ,ca un bun cunoscator al soc ro ,sunteti de acord ca numai in randul rezervistilor din armata mai poate fi gasit ;Apreciez sincer demersul dv totusi tardiv ,de a veni cu solutii ,dar,nu va iluzionati ca fara a face ceva convingator ,va avea vreun efect consistent !

  7. Domnule Vantu,

    Consider ca ai in totalitate dreptate, dar nu uita ca in Romania sunt foarte putini oameni car sunt atat de determinati sa faca ceva, plus in ultima perioada sa creat o impresie cum ca Romania nu mai este buna si nu se mai poate face nimic aici(lucru care cred ca a fost indus de clasa politica special ca sa ne taie avantul) , acest lucru il stiu doarece sunt elev in clasa a 11 a si tot timpul parintii imi spun sa plec din tara.

  8. JE , spune si unele lucruri valabile. Dar are si chestii pe care le repeta si in care persista. Parca uraste Romania si pe romani…..😨 Oare s-o bucura ca prin unele orase ale Romanieii au fost puse alte steaguri ( decat cel romanesc) pe institutii ?😈

  9. Marina, in sfarsit i-ai raspuns cum trebuie lui JE. Mai, dar cu cata virulenta si impetuozitate scrie. Printre altele cica musulmanii sunt inapoiati si traiesc in gropi de gunoi. In timpul imperiului otoman, tarile musulmane ce faceau parte din imperiu, traiau foarte bine. A picat imperiul si uitati ce e in Irak, Siria, ce a fost in Liban, etc. Apoi a aparut si statul Israel. Asa se scrie istoria. Iar cine nu invata nimic din ea, e sortit sa o repete…..

    • Au avut altii grija ,,sa dezbine si sa stapaneasca ,, Statul Israel s-a nascut prin 1948 .Moasa a fost UK prin ,,eroul,, sir Churchill , acelasi care l-a lasat pe regele Mihai de izbeliste . ….Statul Israel se vrea mai mare ———————–
      Dupa Pax Britannica , a urmat Pax Americana .Acum , de cand au izbucnit atatea razboaie acolo in mijlocul fostului imperiu Otoman stim cine vrea sa preia controlul puterii si sa conduca lumea.

      Ex oriente lux – intelepciune si spiritualitate gasite in religiile din est.

  10. Am vazut interviul cu Sorina Matei, care n-a fost capabila sa inteleaga nimic! O tinea in sloganuri prostesti, pe care le-a invatat din propaganda vestului, repetindu-le fara pic de noima. Desi are ceva peste 40 de ani, n-a inteles nimic din tot ce-a vazut pina la aceasta ora! Asa sint peste 90% dintre ei si este putin probabil sa-i poti folosi la ceva, vreodata. In plus, toti sint patrioti vestici. Legatura lor cu Romania nu exista! Cele intimplate intre anii 50-70 ne-au distrus definitiv. Ceausescu a fost incapabil sa vada despre ce este vorba si ce are de facut. Toti cei scosi din sate au fost o nenorocire pt tara si vedem ca toti acestia nu au nici macar un strop de constiinta nationala in ei. Tot ce stiu sint doar interesele materiale prostesti si fudulia maririi.
    Je are dreptate, in mare parte. Unele lucruri le vede mai negru decit sint, altele asa cum le vor globalistii, dar tendinta de prezentare este una corecta. Poporul roman se afla intr-un stadiu avansat de disolutie, insa, tot asta este situatia si in tarile vestului. Scoala din Romania este tot aia din vest, iar rezultatele sint, evident, aceleasi. Americanii au in clasa a 9-a 3 elevi din 5 analfabeti. Nemtii si austriecii au tot 40% de elevi, dar in clasa a 12-a, care nu pot spune ce-au citit. 60% din intelectualii acestor tari, la 10 ani dupa terminarea facultatii nu mai pot vorbi si scrie corect in limba germana. Deci, una din greselile lui Je este ca vede doar ce se intimpla in tara si ignora situatia din celelalte tari europene si SUA. Vestul este deja pierdut, nu mai exista! Rezistenta vine doar din partea citorva tari din est, suficient de vulnerabile si care nu-si pot permite o astfel de opozitie pe termn lung. Daca nu se va schimba ceva radical, la nivel continental, soarta Europei, nu doar a Romaniei, este deja pecetluita si inseamna disparitia totala. Chestia cu plecatul pt romani este o prostie, nu o solutie, deoarece are valabilitate doar pe termn extrem de scurt. Europa nu rezita in aceasta forma dincolo de 2025! Dupa cum am scris in trecut, programul tau era valabil in anii 70. Acum, nu mai ai romani pt el! Nici nu-ti vine sa crezi cit de putini sintem! Cu tineretul nu calcula, pt ca ei deja sint inhamati la caruta statului mondial. Nu stiu ce-i aia si nici ce fac, dar continua!
    https://www.activenews.ro/externe/Discurs-fara-precedent-al-presedintelui-Poloniei.-Andrzej-Duda-compara-apartenenta-la-UE-cu-ocupatia-tarii-de-catre-diferite-imperii-Undeva-departe-in-capitale-indepartate-se-decid-treburile-noastre.-In-realitate-lucram-pentru-altii-149805
    Noi nu avem un asemenea politician! Nici macar unul!

  11. Domnu Vantu aveti curaj sa imi dai si mie niste bani ca nu am nimic absolut nimic toata lumea vorbeste si nu da nimic , si vreau sa va pun si o intrebare , Turcia avea pib pe cap de locuitor 11 mii dolari in 2011 , a avut crestere 11% 5% 7% 8% in fine 2011-2017 a avut mereu cresteri economice imense incredibile si are pib acum 10 mii dolari , la ce mai conteaza cresterea economica daca nu recuperezi decalaje ? Si sa nu imi ziceti ca creste puterea de cumparare in preturi comparabile asa cum explica experti ! si ultima intrebare de ce Serbia la pib pe cap de locuitor 5000 dolari , Romani are 10 mii de ce are pensia medie la fel ca in Romania si salariu mediu doar cu 100 euro mai mic . Daca sunteti asa de puternic imi dati si mie va rog frumos un ban ca nu am NIMIC 0 . Precis nu o sa raspundeti

  12. Nu poti face un “proiect de tara”, fie el si socialist, pentru o tara si un popor care nu exista.

    – Prima tranzacţie majoră din agricultură. O companie a unui şeic din Abu Dhabi, cu afaceri de 1 mld. dolari, aproape să preia Agricost pentru 200 mil. euro
    http://www.zf.ro/eveniment/prima-tranzactie-majora-din-agricultura-o-companie-a-unui-seic-din-abu-dhabi-cu-afaceri-de-1-mld-dolari-aproape-sa-preia-agricost-pentru-200-mil-euro-17057895

    – Nedumeriri: cine decide de fapt viitorul industrial şi energetic al României?
    http://www.zf.ro/eveniment/nedumeriri-cine-decide-de-fapt-viitorul-industrial-si-energetic-al-romaniei-17046278

    – Exploatarea celor 200 mld. mc de gaz din Marea Neagră va fi supravegheată de un şef serviciu de la Conversmin, un pensionar MAI şi soţul consilierei primarului Bucureştiului, Gabriela Firea
    http://www.zf.ro/companii/energie/exploatarea-celor-200-mld-mc-de-gaz-din-marea-neagra-va-fi-supravegheata-de-un-sef-serviciu-de-la-conversmin-un-pensionar-mai-si-sotul-consilierei-primarului-bucurestiului-gabriela-firea-17048535

    – Cine este Iulian Offenberg, şeful noii autorităţi care va reglementa operaţiunile petroliere de la Marea Neagră
    http://www.zf.ro/profesii/cine-este-iulian-offenberg-seful-noii-autoritati-care-va-reglementa-operatiunile-petroliere-de-la-marea-neagra-17050389

    – Realitatea este că Austria şi Ungaria se bat pe gazul din Marea Neagră. România, pe nicăieri în discuţie
    http://www.zf.ro/special/zf-power-summit-18-realitatea-este-ca-austria-si-ungaria-se-bat-pe-gazul-din-marea-neagra-romania-pe-nicaieri-in-discutie-17024894

    – „Bursele noastre devin elemente de decor dacă gazul românesc va fi vândut la preţul stabilit în Viena“
    http://www.zf.ro/companii/energie/bursele-noastre-devin-elemente-de-decor-daca-gazul-romanesc-va-fi-vandut-la-pretul-stabilit-in-viena-16984995

    Daca tot vrei sa faci un “plan de tara” realist pentru romani, fa unul in care le dai bani de drum si de buzunar pentru cateva luni in afara, sa poata incepe o viata noua, nu unul in care le dai case si masini gratis in Romania sa ii “legi de glie”. Ma gandesc ca printre ei, or mai fi cativa deschisi la minte, care s-au saturat de istoria lor “glorioasa” ce se rezuma la “boierii au vandut tara, boierii l-au vandut pe voda, biserica a vandut tara, biserica l-a vandut pe voda”. Poate s-or fi saturat sa fie iobagii altora in propria lor tara.

    Daca arunc o privire prin istoria reala si pe ceea ce se intampla in momentul actual in Romania, ma incearca o senzatie de deja vu. Unii mai rationali, au totusi puterea sa-i spuna Romaniei si “gloriosului” ei popor: Hai pa! Nu de altceva dar… intr-o tara in care activele, resursele, lantul productie-distributie-retail, capitalul si bancile sunt detinute de straini, intr-o tara fara resursa umana, NU POTI AVEA UN VIITOR PROSPER. Nici tu, nici urmasii tai.

    La nivel mondial, se duc razboaie grele pentru acapararea resurselor. De orice fel. Numai romanii si ucrainienii, doua popoare de iobagi, cu o istorie harcea-parcea si customizata in asa fel incat sa para “glorioasa”, sunt atat de prosti incat le ofera gratis. Doua tari si doua popoare care in acest moment se afla in disolutie.

    _
    Cateva intrebari simple pentru toti nationalistii si patriotii ofensati. Nu de altceva, dar atata timp cat te compari doar cu tine insuti, esti cel mai tare din parcare.
    – Cand a fost infiintata prima Universitate din Marea Britanie?
    Oxford – 1167 (Cambrige – 1209)

    – Cand a fost infiintata prima Universitate din Cehia?
    Charles University (Univerzita Karlova) din Prague – 1349

    – Cand a fost infiintata prima Universitate din Ungaria?
    University of Pécs (Pécsi Tudományegyetem) – 1367

    – Cand a fost infiintata prima Universitate din Romania?
    Universitatea AI Cuza din Iasi – 1860
    (Universitatea Bucuresti – 1864)

    Acum intelegeti de ce strainii fac absolut orice in Romania si nimeni nu le zice nimic? Intelegeti de ce Ungaria a cumparat masiv terenuri agricole si paduri in Transilvania la preturi de nimic, a retrocedat orice se putea retroceda, inclusiv mosiile criminalilor de razboi, ale optantilor si ale deiverselor organizatii etnice si religioase care nu au avut vreo data proprietati, cum ar fi Statusul Maghiar, de ce a ajuns sa ia aprope gratis sau la preturi de nimic pana si resursele din Marea Neagra si nu numai. Ala care detine actul de proprietate este stapanul si stabileste legea, nu aia care nu au nimic si canta cantece patriotice sau vorbesc doar pentru ca le place sa-si auda vocea.

    Intre timp… romanii…
    – ROMÂNIA ÎNVAŢĂ HAOTIC ŞI MUNCEŞTE PROST: 80 la sută dintre absolvenţi profesează în alte domenii decât cele în care s-au pregătit.
    http://www.gandul.info/stiri/romania-invata-haotic-si-munceste-prost-80-la-suta-dintre-absolventi-profeseaza-in-alte-domenii-decat-cele-in-care-s-au-pregatit-exclusiv-10661795

    – Circa 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional, nu inteleg ce citesc – studiu centru educational
    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21401074-circa-42-dintre-elevii-romani-15-ani-sunt-analfabeti-functional-nu-inteleg-citesc-studiu-centru-educational.htm

    – România anului 2018: Din generaţiile viitoare 40% sunt analfabeţi funcţional şi social din cauza lipsei de educaţie primară, ceea ce va însemna o catastrofă pentru piaţa muncii, pentru business şi economie în viitor. Vom ajunge o ţară în care vom importa tot, plătit pe datorie. În schimb, ne înarmăm ca pentru război
    http://www.zf.ro/eveniment/romania-anului-2018-generatiile-viitoare-40-analfabeti-functional-social-cauza-lipsei-educatie-primara-ceea-insemna-catastrofa-piata-muncii-business-economie-viitor-vom-ajunge-tara-vom-importa-tot-16919263

    – Statul român combate analfabetismul cu statistici mincinoase
    https://pressone.ro/statul-roman-combate-analfabetismul-cu-statistici-mincinoase/

    – România, la coada clasamentului mondial al capacităţii de a dezvolta, reţine şi atrage talente
    adev.ro/ozrdf5

    – România, la coada clasamentului în privinţa atragerii talentelor şi profesioniştilor pe piaţa muncii
    adev.ro/p4t3cz

    De foarte mult timp romanii parasesc Romania. Printre ei sunt foarte multi calificati si profesionisti. Numai din 2007 pana astazi, peste 3.7 milioane de oameni au plecat in mod oficial. Nu mai vorbim despre cei care au plecat inainte de 2007. Se pleaca in continuare.
    Vatafii din Romania si maimutele de la HR au pretentii si asteptari complet nerealiste. Astia inca mai au tupeul sa pretinda pupaturi in dos si serenade cantate pe la interviuri, experienta la juniori, “asteptarile financiare” ale candidatului sa cada pe locul secund (nefiind atat de importante in viziunea lor) etc. Iti sta mintea in loc. Totul in conditiile in care orice om isi pate pune CV-ul pe un site global ca http://www.linkedin.com sau local ca http://www.reed.co.uk si asteapta sa fie chemat la interviu. Este chemat la interviuri si obtine joburi prin toata Europa. Se intampla foarte des aceste lucruri, iar salariile sunt de cateva ori mai mari si volumul de munca, mult redus. Numai vatafii si maimutele din Romania inca nu au aflat ca sunt la concurenta cu toata UE si nu numai.

    Daca vreti sa aflati ce gargauni le mai trec astora prin capatanile alea seci de oi si berbeci mioritici, descarcati raportul “Piata fortei de munca in 2018” realizat de “marii profesionisti” de la hipo.ro (vad ca sunt foarte “tari” si in branding). Bagati niste date false, sa nu va umple de newslettere si alte spamuri inutile, in linkul de mai jos. Nu uitati sa va distrati copios.
    https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/raporthipo

    Daca vreti sa aflati de ce profesionistii adevarati refuza sa se angajeze la vatafii din Romania, gasiti aici un mic exemplu:
    – Draga domnule director IT sau patron de afacere online…
    https://opencube.ro/draga-domnule-director-it-sau-patron-de-afacere-online/

    Daca vreti sa aflati de ce se pleca din Romania si de ce majoritatea nu vor sa se mai intoaca, cititi asta:
    https://forum.softpedia.com/topic/888870-nu-mai-invidiati-vestul/page__st__180#entry12013266

    Daca vreti sa aflati cum este pe la altii si ce se intampla in mod real pe la ei am sa va dau un mic exemplu. Mergeti pe linkul de mai jos si descarcati in format pdf “Free IT Certification & Career Training Guide”. Introduceti datele reale si veti primi pe mail linkul de descarcare. Dupa ce il dati jos, dati “unsubscribe” din mail.
    Eu cred ca totul este explicat pe intelesul oricui, in asa fel incat sa inteleaga orice cretin. Vreti sa va reprofilati sau sa plecati afara pur si simplu? Cititi cu atentie raportul. De mai multe ori daca este nevoie.

    Faceti apoi o comparatie intre pretentiile vatafilor si maimutelor HR-iste din Romania si ceea ce se intampla in mod real in UK. Acordati atentie si la recomandarile pentru pregatirea si comportamentul din timpul interviului. Sa nu aveti un soc, cand aflati cerintele si pretentiile ceor din Romania fata de cei din UK. Cand va mai cheama astia din Romania la interviuri, nu le mai dati atentie. Eventual daca sunteti plictisiti si nu aveti ce face in ziua respectiva, mergeti pana acolo sa radeti putin de ei si sa-i scuipati intre ochi.

    https://www.learning247.co.uk/pages/free-guide

    Daca v-ati saturat de iobagie, spor la invatat si certificat, apoi bagajul si valea!

    • In cazul in care v-a scapat… Este din categoria… multi iezi cucuieti, usa UE descuieti, ca UE v-aduce voua… multe locuri de munca bine platite si un nivel de trai si civilizatie peste cel din Romania.
      – De la anul, românii vor avea şi mai multe şanse să se angajeze peste hotare
      http://adevarul.ro/news/societate/de-anul-romanii-vor-mai-multe-sanse-angajeze-hotare-1_5aa95dbddf52022f758e3aea/index.html

      Pentru ca tot am facut mai sus o comparatie intre Romania si UK…
      – Best paid jobs and biggest pay rises: How does your salary compare to the UK average for your profession?
      http://www.thisismoney.co.uk/money/news/article-4059594/Best-paid-jobs-2016-job-compares-UK-s-high-earners.html

      Sa vedeti EXOD de la anul. Vatafii si maimutele HR-iste din Romania, nici macar nu vor stii ce i-a lovit. Desi evidentele, informatiile si statisticile sunt peste tot, astia nu pricep nimic nici macar in al 12-lea ceas. La cat de inepti si de prosti sunt, mai au putin si intra in rigor mortis o data cu toata tara. Dupa cum am spus in comentariul anterior, pentru resurse de tot felul, se dau razboaie crancene pe tot mapamondul. In categoria resurselor, intra si resursele umane. Nou infiintata Autoritate Europena a Muncii (AEM), nu face altceva decat sa extraga oamenii valorosi din natiunile idioate.

      Este un joc foarte bine pus la punct de “brain drain” a statelor dezvoltate din Nordul si Vestul Europei. Nu uitati ca exact acelasi lucru au incercat sa faca cu “refugiatii” si AU LUAT TEAPA. Merkeloaica tipa cat o tineau bojocii ca refugiatii aia “sirieni”, in marea lor parte afgani, irakieni, pakistanezi, marocani, etc, sunt medici, ingineri si specialisti IT. In realitate, s-a dovedit ca aia, erau peste 70% analfabeti (se iscaleau cu destul la ajutoare sociale). Mai putin de 10% aveau echivalentul unui liceu terminat si pentru ca erau niste salbatici, musulmai si analfabeti proveniti din niste gropi de gunoi, au facut ceea ce stiu ei mai bine sa faca: au tranformat totul in ghetou, au furat, injunghiat, au facut trafic de droguri la greu si au violat mult si foarte mult le la copii de 8-9 ani pana la adulti octogenari, indiferent de sex. Intrati pe https://www.gatestoneinstitute.org/ si dati cautari dupa germany, sweden, france, etc si aflati adevarul. Acum s-au saturat de ei si vor sa-i trimita acasa. In schimb, vor aduce baltici, central si est europeni. Nu le mai plac putorile, salbaticii si parazitii musulmani. Probabil s-au prins si vesticii pana la urma de ce tarile din care provin aia sunt in felul in care sunt.

      Ce se pregatesc nemtii sa faca:
      – Germania schimbă regulile: Expulzarea infractorilor și azilanților respinși va crește semnificativ
      http://ziarulromanesc.de/germania/germania-schimba-regulile-expulzarea-infractorilor-si-azilantilor-respinsi-va-creste-semnificativ/

      – Imigrația netă în Germania a scăzut considerabil față de 2015, anul crizei refugiaților
      http://ziarulromanesc.de/germania/imigratia-neta-in-germania-a-scazut-considerabil-fata-de-2015-anul-crizei-refugiatilor/

      – Germania va avea un Minister al Patriei, după un model compromis de naziști
      http://ziarulromanesc.de/germania/germania-va-avea-un-minister-al-patriei-dupa-un-model-compromis-de-nazisti/

      Nu-i de mirare ca vesticii cu nemtii in frunte conduc Europa. Isi vad interesul. I-o trag oricui foarte subtil, in mod diplomatic si cu zambetul pe buze. Prostii si-o fura fara sa isi dea seama.
      – Combinaţia mortală pentru supravieţuirea României: declin demografic – migraţie – îmbătrânirea populaţiei
      http://adevarul.ro/news/societate/combinatia-mortala-supravietuirea-romaniei-declin-demografic-migratie-imbatranirea-populatiei-1_5a9116f6df52022f75ea7444/index.html

      – Unu din cinci români a părăsit România. O ţară supusă decadenţei
      http://adevarul.ro/news/societate/unu-cinci-romani-parasit-romania-tara-supusa-decadentei-1_5a939b87df52022f75fab17e/index.html

      _
      bonus1: din categoria “eterna si fascinanta Romania”
      – Mascații au năvălit la adresa greșită și au lovit doi pensionari nevinovați: „S-a respectat procedura!”
      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/doi-pensionari-nevinovati-loviti-de-mascati-politie-s-a-actionat-conform-procedurii-880238

      – Răsturnare de situație în cazul gafei de la percheziție: Amendă de la Poliție în loc de despăgubiri
      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/rasturnare-de-situatie-in-cazul-gafei-de-la-perchezitie-amenda-de-la-politie-in-loc-de-despagubiri-894124

      _
      bonus2: din categoria “desi produc doar paguba, vreau sa ploua cu bani din cer”
      – Locul de muncă preferat al romanilor
      https://ro-ro.facebook.com/bogdan.glavan/posts/10211216175341835

      – Partidele sunt perseverente: Revin cu un nou proiect care să acorde pensii speciale și aleșilor locali
      https://www.profit.ro/perspective/partidele-sunt-perseverente-revin-cu-un-nou-proiect-care-sa-acorde-pensii-speciale-si-alesilor-locali-17951784?source=biziday

      – UPDATE Revin pensiile speciale pentru alesii locali – proiectul a fost depus de parlamentari de la toate partidele, exceptand USR/ Un vicepresedinte liberal anunta ca PNL nu va sustine proiectul
      https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22338634-revin-pensiile-speciale-pentru-alesii-locali-proiectul-fost-depus-parlamentari-toate-partidele-exceptand-usr.htm

      – Ce întâmplare! După creșterea salariilor, ministrul Sănătății vrea contribuții suplimentare
      https://www.moise.ro/2018/03/07/ce-intamplare-la-o-saptamana-de-la-cresterea-salariilor-medicilor-ministrul-sanatatii-vrea-contributii-suplimentare/

      Distractia si prostia tot timpul s-au platit scump. Nu uitati ca noua agentie infiintata de UE, nu se adreseaza doar persoanelor fizice ci si persoanelor juridice. Asta inseamna ca vor pleca si se vor reloca nu doar angajatii ci si afacerile:
      “Autoritatea va ajuta cetăţenii şi COMPANIILE CARE DORESC SĂ SE STABILEASCĂ ÎNTR-UN ALT STAT MEMBRU să găsească informaţiile potrivite şi va întări cooperarea dintre statele membre pentru aplicarea unor norme echitabile şi eficiente”

      • Se intampla exact ceea ce spuneam mai sus:
        – Exodul românilor: Londra, prima destinație în preferințele celor care pleacă din țară
        https://www.bzi.ro/exodul-romanilor-londra-prima-destinatie-in-preferintele-celor-care-pleaca-din-tara-644307

        – Numărul tinerilor care pleacă la studii în Occident a crescut cu 20%. „Este o societate coruptă, în care tinerii cu potenţial nu îşi găsesc locul meritat“
        http://adevarul.ro/educatie/studii-in-strainatate/numarul-tinerilor-pleaca-studii-occident-crescut-20-este-societate-corupta-tinerii-potential-nu-isi-gasesc-locul-meritat-1_5a9c1a92df52022f7534df51/index.html

        _
        Tineti cont de faptul ca vatafii si maimutele HR-iste din Romania se plang de faptul ca nu gasesc forta de munca. Valabil in orice domeniu. Luati un exemlu mic, sa-i auziti cum se plang si mai ales ce salarii de mizerie ofera. Despre pretentiile absurde si salariile de mizerie puteati afla si din raprtul Hipo la care am pus link in comentariul meu de mai sus.
        – Ţară, ţară, vrem români!
        https://pressone.ro/tara-tara-vrem-romani/

        Am mai spus si alte dati un lucru foarte simplu de vazut si de inteles: Romania este o natiune de imbecili care se autodistruge. NATIUNEA DINAMITA!
        Vatafii si maimutele HR-iste din Romania, au oferit in mod constant salarii de mizerie romanilor si acum cand romanii au plecat, vor sa importe asiatici si alti idioti. Numai ca aici este o mica problema si anume: romanilor le ofereau salariul minim sau salariul minim + “bonus in plic” platit la negru + mizerii din alea gen bonuri de masa in timp ce strainilor pe care ii vor importa, SUNT OBLIGATI atat prin legislatia nationale cat si prin legislatia si institutiile internationale (care au si rol de supraveghere) sa le ofere cel putin SALARIUL MEDIU pe economie.
        Nu-i asa ca e super tare? Pe ai tai ii slugaresti si ii platescti cu minimul pe economie iar pe straini pe langa faptul ca nu vei putea sa-i slugaresti va trebui sa-i platesti cel putin cu salariul mediu pe economie.

        Un lucru este cert: s-a dat drumul la importul de straini in Romania. Cel putin 7000 in anul 2018.
        – Guvernul a dat LIBER la importul de forță de muncă: MII de muncitori străini vor fi aduși în 2018
        https://www.stiripesurse.ro/guvernul-a-dat-liber-la-importul-de-for-a-de-munca-mii-de-muncitori-straini-vor-fi-adu-i-in-2018_1240173.html

        – România a început să „importe” muncitori străini
        https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/romania-a-inceput-sa-importe-muncitori-straini-782092

        Te ia durerea de cap de idioteniile pe care le debiteaza astia:
        – Criza forței de muncă: România își dublează ”importul” de muncitori din Asia
        http://cursdeguvernare.ro/criza-fortei-de-munca-romania-isi-dubleaza-importul-de-muncitori-din-asia.html

        Din raportul hipo reiese ca:
        – unui IT-st junior, in 2017 i-a crescut salariul de la 2000 ron net la 2500 net (junior = incepator, fara experienta; culmea este ca in Romnaia i se cere sa aibe experienta)
        – salariul un IT-st middle este de 4000 ron net (middle = 3+ ani)
        – salariul unui IT-st senior este de 6000 ron net (senior = 5+ ani)
        Inca se mai mira unii de ce IT-stii romani pleaca in vest pe salarii de minim 3000+ la juniori.

        In general muncitorilor romani, de ex sudorilor, li se ofereau salarii de genul minimul pe economie. Salariul minim actual este de 1.900 ron brut. Evident ca astia au plecat in vest pe salarii de 2000+ euro/lire sterline. Asa a ramas Romania fara sudori (si nu numai). Acum ii importa din Asia, in general din Vietnam si sunt obligati sa-i plateasca cel putin cu salariul mediu pe economie adica cu 4.162 ron brut.
        Dar lucrurile nu stau chiar asa. In realitate se dovedesc a fi mai grave. La articolul din Adevarul cu titlul “Combinaţia mortală pentru supravieţuirea României: declin demografic – migraţie – îmbătrânirea populaţiei”, este un comentator pe nume Mihai Antonescu care spune cam asa:
        “Uite ca la santierele navale Galati si Tulcea SUNT ADUSI MUNCITORI VIETNAMEZI CU 1400 DE EURO/LUNA. SI NU STIU SA FACA NIMIC CA AU VENIT SA INVETE. Nu ar da salariul ala unui roman care s-ar intoarce si din Italia ca tot atat incaseaza si acolo. Este vorba de o politica de depopulare bine pusa la punct si coordonata de cineva din tara. Cine sa fie?”

        Daca ceea ce spun acest domn este adevarat, atunci este FOARTE GRAV! Unui sudor roman, adica unui MUNCITOR CALIFICAT roman ii oferi SALARIUL MINIM PE ECONOMIE, iar unui MUNCITOR NECALIFICAT STRAIN ii oferi un salariu de 1400 euro pe luna, la care se adauga costurile cu importul, acomodarea, cazarea si evident, pregatirea profesionala.
        1400 euro la cursul de astazi al BNR = 6526.8 ron
        Aici nu mai vorbim despre faptul ca are mai mult decat un sudor, strainul importat si mecalificat chiar are mai mult decat un IT junior si middle. IT-stii sunt INALT calificati nu necalificati.
        1 euro = 4.6620 ron

        _
        In general, din punct de vedere al capacitatilor intelectuale, oamenii pot fi impartiti in trei categori:
        – inteligenti = oameni care invata din greselile altora
        – normali = oameni care invata din propriile greseli
        – prosti = oameni incapabili sa invete atat din greselile altora, cat si din propriile lor greseli

        Asa cum am spus in comentariul anterior, vesticii in frunte cu germanii au importat tot felul de idioti de prin toata lumea. Si-au luat teapa cu ei iar acum vor sa-i dea afara. Deja pregatesc legislatia in acest domeniu si se apuca de treaba. In acelasi timp, pregatesc si legislatie si institutii pentru a importa europeni. Cine nu este covins despre performanta importatilor, poate sa arunce o privire aici:
        https://www.gatestoneinstitute.org/search.php?cx=014255815713646959106%3Afcvl99skesi&cof=FORID%3A9&ie=UTF-8&q=germany&sa=Search

        si poate incepe cu articole de genul:
        – Germany: Spike in Stabbings
        https://www.gatestoneinstitute.org/11383/germany-stabbings

        – Germany: Surge in Migrant Attacks on Police “Migrants Have No Respect for Us”
        https://www.gatestoneinstitute.org/11459/germany-migrants-attack-police

        – Germany: Police Powerless Against Middle Eastern Crime Gangs “The clans simply have no respect for the authorities.”
        https://www.gatestoneinstitute.org/10543/germany-crime-gangs

        – Germany: The Rise of Islam
        https://www.gatestoneinstitute.org/10831/germany-islam-rising

        Nu va legati de faptul ca vietnamezii si nepalezii importati la noi nu sunt musulmani. Tot asa “usurel” a inceput si la ei si au ajuns unde au ajuns. Nu uitati de faptul ca orice etnie in momentul in care atinge o masa critica va vrea “drepturi” si tot felul de aberatii cu identitate culturala, etnica, etc. Nu uitati de faptul ca o gramada de retarzi, borfasi si gangsteri musulmani au au fost adusi din Turcia inainte de 1990, iar dupa, din Balcani, in special din Albania, Kosovo si Bosnia & Hetegovina. Anul trecut Gremania a declarat ca tarile din zona balcanica sunt sigure, asa ca au inceput “repatrierea refugiatilor” din Balcani. Nu au nevoie de retarzi si salbatici, indiferent de unde sunt.
        Pentru cine nu intelege despre ce vorbesc:
        – The Islamization of the Balkans
        https://www.youtube.com/watch?v=A6pl3RCo6Yc

        (vedeti ca este vorba despre “mujahedini” si “investitorii” aia arabi care va cumpara inclusiv pamanturile si fermele agricole din Romania. doar nu credeati ca oamenii aia de afaceri arabi care tot investesc pe aici cu succes sunt bogati pentru ca sunt inteligenti? asa se cumpara o tara si se da afara o populatie nativa de prosti! si in timp, nu in doi ani)
        – Bosnia and Herzegovina: radical islam and salafism at the core of Europe
        https://www.youtube.com/watch?v=PsmJWUXgqUY

        Catalogati voi capacitatile intelectuale si nivelul de inteligenta din care fac parte romanii, dupa ce cititi articolul de mai jos, in care se afirma ca:
        “De exemplu, Germania a decis să integreze valurile de imigranți în scopul acoperiri unei părți a deficitului de pe piață forței de muncă. Şi şi-a asumat un risc, care însă pare că A DAT ROADE, per total.”
        – Importul de angajaţi străini, o posibilă soluţie pentru criza de pe piaţa muncii din România?
        https://www.cariereonline.ro/actual/piata-munciiemployment/importul-de-angajati-straini-o-posibila-solutie-pentru-criza-de-pe?utm_source=WallStreet&utm_medium=WS

        Daca aveti dubii la “succesul” Germaniei si daca vreti sa vedeti care va fi viitorul Romaniei, mai cititi articolele cu Germania (si nu numai) de pe Gatestone Institute.

        _
        Din nou despre “eterna si fascinanta Romanie”:
        – Povestea halucinantă a românului declarat mort la tribunal, deşi judecătorii l-au văzut viu, în carne şi oase: „Sunt un om decedat, dar totuşi trăiesc“
        http://adevarul.ro/locale/vaslui/povestea-halucinanta-romanului-declarat-mort-tribunal-judecatorii-l-au-vazut-viu-carne-oase-sunt-om-decedat-traiesc-1_5aaa61e4df52022f75989658/index.html

        • Draga JE,
          Am inceput efectiv sa plang cand am citit comentariile tale. Parca imi citeai mintile. Mie imi vine greu a crede ca mai sunt oameni care vad si realitatea in mizeria asta de tara.
          Nu ii lua in seama pe alde Marina, ca n-ai cu cine vorbi.
          Ar trebui ca toate comentariile astea sa le strangi intr-un post mai bine definit si sa le pui intr-un blog. Cu vizibilitate destula, este posibil sa ajunga si in fata ochilor oamenilor care stiu ce este realitatea.
          Mult succes!
          baro$$

    • Vorbesti mult .
      1/In cateva luni nu incepi o viata noua nicaieri afara .NU !
      2/Cu analfabetii functionali se poate face treaba buna – ucenicie , calificare la locul de munca , scoala de meserii
      3/Nu se pleaca numai , mai se si vine . Acasa . Romania ! Si vor veni si mai multi .Intreaba-i de ce !
      Ma irita faptul urmator : unde naiba gasesti statistici d’astea ?
      Tot mai crezi in Mos Craciun . Eh ! Ai auzit expresia ,,Minti ca o gazeta ,,? Ai auzit-o cred ,ce naiba !
      4/Vatafii si maimutele au ordine exacte . Da , Pretul pietei . Asta e valabil si pe dincolo , ca asa merge .Totul este stabilit de catre stapanii lumii si ai inelelor.
      5/In UK , iti da ghid , faci vreo 600 de cereri de servici si te cheama dupa 4 ani -. Thank you ori F..ck you very much !
      Si acum ne intoarcem la punctul 1 , ala cu inceputul de viata noua in cateva luni.
      PS – N-am facebook , am Skype cu vreo 5 prieteni si incerc sa scap de vreo 3 dar iti dau ,,like,,pentru opencube .
      Iobagia s-a mutat in UK , love.! Ai grija de sanatatea ta.
      Cu drag , Marina xx

      • Doua chestiuni:
        1. Intreaba-l pe ala de pe opencube cum sta treaba cu salariul in UK. Nu de altceva, dar posteaza in mod constant cum primeste oferte le lucru de 80.000 lire pe an si le refuza pentru ca in acest moment are mai mult de atat.
        https://opencube.ro/wp-content/uploads/2017/03/canary.png

        Nu in ultimul rand, anul trecut si-a achizitionat un Mercedes nou nout si o casa care a costat peste 250.000+ de lire. (nu mai retin pretul exact)
        – Viata in UK – part XXVII – cum cumperi o casa in UK
        https://opencube.ro/cum-cumperi-o-casa-in-uk/

        Intreaba-l si cum e cu intorsul acasa. In cateva luni isi va obtine cetatenia britanica, deja a depus actele.
        – …ce mai e de tocit…
        https://opencube.ro/ce-mai-e-de-tocit/

        Nu in ultimul rand, multi comentatori de pe blogul respectiv sunt IT-sti care posteaza in mod constant despre salariile/veniturile lor si despre costurile vietii din tarile in care lucreaza, unii de mai mult de 10-15 de ani. Sunt prin UK, Germania, Suedia, Canada, Danemarca, etc. Ba chiar isi dau si ponturi pentru joburi. Siteul este activ de mai bine de 10 ani si multa lume s-a perindat pe acolo. Chiar daca o vreme a fost inchis, comentariile si informatiile au ramas.
        – Inchideti usa, ca se umple de bulangii
        https://opencube.ro/inchideti-usa-ca-se-umple-de-bulangii/

        Nu uita sa-i intrebi ce parere au despre Romania (la modul general) si despre intorsul acasa, mai devreme sau mai tarziu. Sa nu ai un soc cand iti vor raspunde asa: NEVER! Ai grija sa nu-ti furi si niste injuraturi. Ca sa dormi bine, nu de altceva. Oamenii aia isi fac planuri de retragere si pensionare (la modul real) prin Spania, Portugalia, Tenerife, Costa Rica, Chile, etc NU in Romania.
        Ia si citeste comentariile de aici si sa nu cumva sa crezi ca este singurul post si blog unde se discuta despre asa ceva. Din ce in ce mai multi romani (de oriunde) au in vedere astfel de planuri.
        http://opencube.ro/text-legat-de-lipsa-de-forta-de-munca-din-romania/#comment-141547

        https://opencube.ro/text-legat-de-lipsa-de-forta-de-munca-din-romania/#comment-141550

        Pare greu de crezut pentru tine si oamenii ca tine, dar alegerea pentru a pleca definitiv este una RATIONALA bazata pe realitati ECONOMICE, nu una nationalista bazata pe emotii. De ce sa muncesti pe bani mai putini si sa traiesti intr-o tara cu un nuvel de trai mai scazut, cand pentru EXACT ACEESI MUNCA poti fi platit de cateva ori mai mult si trai intr-o tara cu un nivel de trai mai mare? Nu vad unde e logica.

        Nu integ exact pe cine bagi tu la categoria iobagi cand spui “Iobagia s-a mutat in UK”. Si nici treaba asta cu “In UK , iti da ghid , faci vreo 600 de cereri de servici si te cheama dupa 4 ani -. Thank you ori F..ck you very much !” nu pot sa o inteleg. Poate te referi la astia:
        – Viata in UK – part XVIII – incompetenta
        “Am povestit de mai multe ori despre cat de usor este sa-ti faci rost pe-aici de-un job ok/bun. Walk in the park. Motivul pentru chestia asta este cat se poate de simplu: oamenii astia sunt INCOMPETENTI.”
        https://opencube.ro/viata-in-uk-part-xviii-incompetenta/

        – Cand esti proasta in Vest
        https://opencube.ro/cand-esti-proasta-in-vest/

        – Englezii sunt niste flori delicate
        https://opencube.ro/englezii-sunt-niste-flori-delicate/

        – Romanul si misofonia
        https://opencube.ro/romanul-si-misofonia/

        _
        “In cateva luni nu incepi o viata noua nicaieri afara .NU !”

        Lasa-ma sa ghicesc: nu esti medic sau specialist IT si nu ai nici o alta calificare (inalta) ceruta pe afara. Nu de altceva, dar pentru unele meserii angajatorii externi se bat. Multi vin si organizeaza “raiduri” de angajari direct in Romania. Le vezi pe la stiri de cateva ori pe an.

        _
        “Vatafii si maimutele au ordine exacte . Da , Pretul pietei . Asta e valabil si pe dincolo , ca asa merge .Totul este stabilit de catre stapanii lumii si ai inelelor.”

        Care piata? Aia din Romania, care nu conteaza? Sau aia din UE care conteaza si din care Romania face parte si este la CONCURENTA DIRECTA CU TOATE STATELE MEMBRE? Oare cat timp le mai trebuie oamenilor ca tine sa inteleaga ceea ce se intampla cu adevarat in jurul lor?
        – Text legat de lipsa de forta de munca din Romania
        https://opencube.ro/text-legat-de-lipsa-de-forta-de-munca-din-romania/

        – Contractor / Consultant
        https://opencube.ro/contractor-consultant/

        – Problema cu angajatii din Romania
        https://opencube.ro/problema-cu-angajatii-din-romania/

        _
        2. In articolele la care am pus link-uri apar o gramada de statistici de la institutii diverse, atat fundatii si ong-uri private, cat si institutii statale, atat ale statului roman, cat si ale altor state ca de ex Italia, Germania, UK, state in care romanii sunt foate multi. De ex statistici ale INS = Institutul National de Statistica DIN ROMANIA care lucreaza direct cu institutii similare din alte state si cu consulatele romanesti.
        Si totusi tu ma intrebi “Ma irita faptul urmator : unde naiba gasesti statistici d’astea ? Tot mai crezi in Mos Craciun . Eh ! Ai auzit expresia ,,Minti ca o gazeta ,,? Ai auzit-o cred ,ce naiba !”
        Incredibil!

        Apropo, INS-ul publica statistici OFICIALE lunar. E mai simplu sa le iei din presa decat sa cauti ceva pe siteul al de bugetari imbecili. Tu de unde credeai ca le lua presa? IN FIECARE ARTICOL ESTE SPECIFICATA SURSA STUDIULUI. Tu nu intelegi ce citesti?

        La INS gasesti chestii de genul:
        http://www.insse.ro/cms/ro/content/proiectarea-populaţiei-româniei-în-profil-teritorial-la-orizontul-anului-2060

        http://www.insse.ro/cms/ro/content/proiectarea-populatiei-şcolare-româniei-la-orizontul-anului-2060

        http://www.insse.ro/cms/ro/content/numărul-de-pensionari-și-pensia-medie-lunară-în-trimestrul-iv-2017

  13. Important este ca teoriile circula, mintea lucreaza, si din ce in ce mai putini sunt cei care accepta tot/orice li se da in versiunile „oficiale”.. Nu mai exista „monopol in cunoastere”.! Faptul ca „unii” provoaca deliberat distrugeri si suferinta pe pamant, este o chestiune de „aservire” a acestora „fortelor malefice” care doresc control total asupra rasei umane si planetei. Ce-i al ‘lor” e ..”pus deoparte”! Sa vedem daca o sa le si „placa”!

    – „GANDIREA POZITIVA” e o…” arma teribila” care „ingrozeste” ! Dar la randul ei, aceasta e „generata” de o „stare general pozitiva”, de cat mai lunga durata (mi-e greu sa o numesc…”permanenta”), in ciuda tuturor necazurilor, loviturilor, pierderilor, etc. Daca se reuseste, „negativul” este „topit”, dezintegrat, anihilat… neantizat! Cum sa nu le fie … FRICA ! Fratilor,oameni buni,o mana de derbedei au luat in stapanire puterea de decizie in orice domeniu si vor transformarea pamantului intr-un imens lagar. Pe banii nostrii acesti dementi experimenteaza sau studiaza diverse situatii si noi ca niste neghiobi ne bucuram si suntem destul de orbiti ca sa nu vedem cum suntem impinsi usor ,usor spre un imens Cataclism Uman.

    1.HOLLYOODUL o imensa masinarie de manipulat mintile oamenilor si mai ales de studiat virtual mii si mii de situatii ,omul obisnuit se distreaza ,iar cel care sta in spatele productiei cinematografice trage concluziile cu iz foarte exclusivist si secret.

    2.MASS MEDIA toata este controlata si emite numai informatii care sunt folosite pentru dirijarea turmei umane,acolo in locul cu verdeata si liniste de mormant.

    3.INDUSTRIA FARMACEUTICA si MEDICINA au devenit surse de produs miliarde de dolari care vor finanta in mod continuu cercetari in vederea realizarii de medicamente si microbi si virusi care vor produce mai multi morti decat vor vindeca,scopul ultim este de a ucide.

    4.INDUSTRIA ALIMENTARA il indeparteaza pe om de la o alimentatie naturala spre un mod strain si toxic de metabolismul uman,astfel ca intrgul sistem imunitar care este in primul rand creat de o alimentatie naturala sa se prabuseasca si bolile sa vina ca un tsunami peste trupul slabit si degradat si sa-l anihileze complet, sa distruga energia vitala din corp.

    5.PRODUCTIA in mod inconstient de miliarde si miliarde de dolari fara acoperire in aur a creat o situatie stranie, o moneda a fost transformata in hartie igienica verde cu care o mana de oameni care stau in spatele unor banci insusesc in mod samavolnic averea omenirii isi finanteaza toate mofturile si poftele,transforma in nume personal hartia igienica inca numita dollar, in proprietati fizice reale,cumpara bogatiile lumii,iar celorlalti le creaza iluzia bogatiei care sta sub spectrul unei inflatii monstruase ,dar care este ascunsa dupa crize financiare, alimentare, razboaie,cataclisme provocate.

    6.STIINTA este folosita numai pentru ca acesti derbedei sa stapaneasca lumea,marile descoperiri sunt chipurile secrete de stat sau militare cand ele ar trebui sa fie folosite in interesul umanitatii,oamenii de stiinta care au sesizat magariile pe care le fac cei care controleaza realizarile din stiinta si tehnologie dispar ,mor inainte de vreme sau li se astupa gura cu hartie igienica verde.

    7.BISERICA este manipulata din interior in vederea pierderii increderii oamenilor in ea se incearca si in mare parte s-a reusit ca oamenii sa se indeparteze de preoti ,turma sa nu mai aiba pastor.Indepartarea oamenilor de DUMNEZEU este marea realizare ,cand oamenii nu mai au nimic Sfant si nu mai cred in suprematia spiritului atunci sunt mult mai usor de indobitocit si de controlat.

    Salvare de la aceasta situatie vin prin trezirea fiecarui OM si mai ales fiecare fiinta umana sa creada in puterea spiritului divin care este in fiecare din noi,DUMNEZEU nu ne-a uitat dar daca a ingaduit sa se intample toate acestea este pentru ca noi oamenii ne-am gasit un alt dumnezeu b a n u l , care nu este nimic mai mult decat o mare iluzie si care a creat o falsa credinta si il pune pe om in centrul universului,exacerbandu-i orgoliile si mandria. NIHIL SINE DEO ! I C A ?!!! Pace si Lumina Fratilor ! Amin

    Cei ce nu vor sa iasa din tipar, sunt asa din frica, neincredere in ei insisi…
    La fundul sacului, e … sinceritatea. Dupa ea, adevarul… Unitatea vine din idee… E gresit sa se creada ca e mai mult rau decat bine, doar pentru ca acela e mai vizibil si mai zgomotos! Cuvintele nu au fost facute din litere… ci sunete+miscari ale corpului+expresie+intonatie+vibratie interioara
    Faptul ca doua cuvinte cu inteles opus (amor(viata) si omor difera „doar” printr-o litera nu e intamplare! E… mesaj subliminal de atentie treaza si cat de usor se poate trece (basculeaza) dintr-o pozitie in opusul ei.

    Coborati cu picioarele pe pamant si observati/traiti realitatea asa cum este ea.
    Incetati sa va mai mintiti.

    • Din pacate omul nu se mai inchina la Dumnezeu de mult si se inchina bisericii. Ar trebui sa se inchine la duhul sfant din El pt ca il cunoaste , il stie , si nu la ce l a educat societatea ca e sfant. Asa ajungi sa dezvolti in tine partea buna.

  14. Au mai renuntat unii sa comenteze cearceafuri intregi si au aparut altii care scriu pe fete de masa. Suntem un popor de scriitori.

    • Simo , asta e bine ca suntem un popor de scriitori. Si mai bine este ca unii sunt si ganditori Oamenii au idei , proiecte dar nu-i intreaba nimeni nimic mai mult de ,,ce faci oaie?” Cred ca a venit momentul sa ascultam , sa culegem informatia pentru ca ea e acolo free , pentru toata lumea interesata si dotata cu un ,,hard drive” capabil de stocat si procesat . Pic cu pic se face marea .Si cu putin noroc si finantare se pot pune in practica . Se creeaza ceva.

      Oamenii ! De obicei , oamenii dispretuiesc ceea ce nu inteleg .
      Nici eu nu inteleg multe chestii . dar , sunt fericita ca sunt altii care sunt capabili sa le desluseasca . Si tot asa …Trebuie sa ne miscam , altfel pierdem tot .
      Dl.Vintu a venit cu un Proiect de Tara – Restul ? ( la oameni , ma refer )
      —–Ascultati aici ——————————————————————————–
      ==========================================================
      Prabusirea financiara declansata in 2008 a fost provocata de Niste psihopati .
      Redresarea financiara – rezolvata tot de psihopati .Altii decat aia care au declansat-o.
      ———————————————————————————————————
      PS : informatia de mai sus este adevarata ,
      Nu are nici o legatura cu acest blog ori persoane atasate acestui blog .
      Este doar o informatie ,,orientativ -contemplativa ,, Asa , in general.

  15. Tot respectul şi consideraţia pentru dumneavoastră şi filosofia dumneavoastră de viaţă. Regret sincer că nu v-am descoperit mai devreme; mea culpa! Felicitări pentru modul radical în care aţi desfiinţat toate încercările lamentabile ale Sorinei Matei de a vă pune în dificultate cu metode ad usum delphini total neadecvate faţă de o inteligenţă şi un pragmatism cărora puţini le-ar face faţă. Îmi permit, cu speranţa că îmi veţi ierta lipsa de modestie, că lucrul care ne oripilează pe amândoi este prostia şi emanciparea vulgului. Vă admir francheţea, inteligenţa, capacitatea de analiză, cultura şi altruismul care poate scăpa doar celor neavizaţ sau semidocţi (Doamne şi cât de mulţi sunt aceştia în ultimii douăzeci şi cinci de ani…). Într-o lume normală, dumneavoastră aţi fi condus această ţară iar în locul în care sunteţi acum ar fi stat toate cozile de topor, trădătorii şi canaliile mânjite de americani, austrieci, francezi şi alţii ca ei. Vă admir patriotismul, naţionalismul, pragmatismul, rigurozitatea precum şi modul ritos şi radical în care înţelegeţi să vi le afirmaţi. Vă mulţumesc că am avut posibilitatea de a fi contemporan cu dumneavoastră şi vă asigur încă o dată de profundul meu respect şi consideraţie!

  16. Nu am reusit sa citesc cap coada tot articolul legat de proiectul de tara propus de d-l Vantu.Am intrat pe blog dupa ce am vazut emisiunea cu Sorina Matei.Aveam salvat linkul mai demult si mi-am propus sa citesc in liniste din articolele postate. Am citit in schimb rapid comentarii.Ramin uimit cand vad ca inca avem oameni de valoare in tara asta a nostra, pe care poate o iubim multi, asa cum zicea si d-l Vantu in interviu, desi poate unii ne-am dus sa ne castigam codrul de paine pe alte meleaguri.Printre simplutzii care posteaza vezi atatia oameni capabili, cititi, de valoare, de care am vrea sa fie plina tara.In fine, mi-a venit sa scriu asta, cu gandul ca viitorul ar putea fi mai bun.
    In rest, as zice ca un alt coleg comentator, d-le Vantu, stati bine de tot cu capul, nu stiu de ce dar nu as fi crezut.(cand scriu zambesc pe sub mustata pe care nu o am, de, am ajuns toti p..fricii sa ne dam cu parerea si sa va analizam zicerea, ne tutuim, ne tragem de bracinari. ce ciudata e viata,nu?). Sunt multe de zis, dar ce rost are?In rest , sanatate.
    Adrian
    PS. apropo, de curiozitate, cum este sa ai foarte multi bani?:)

  17. Dupa ce am urmarit interviul de la B1, am analizat proiectul de tara si, sincer, cred in el. Incercari de parteneriate cu China s-au mai facut, inclusiv pe domeniul infrastructura. Dar cu un presedinte ca Iohanis, trebuie sa ne luam gandul ca vom parasi vreodata rolul de slugi, nu numai la “masa” europeana, ci si la cea americana. Ca sa fiu cinstit, nici nu stiu in cine pot avea incredere in ziua de azi, pentru toti au cate ceva in “urma”, o “tinichea de coada” !

  18. Doar o părere
    Este necesar un sistem data base, care sa cuprindă toate informațiile administrativ teritoriale, populație, etc etc, cu diferite nivele de acces
    Avem doua companii deja in România in domeniu ce îl pot dezvolta implementa și pregătirea personalului
    Kogaion cu un excelent program scris in Linux
    Bitdefender producător antivirus cu același nume testat de CIA și care a fost declarat cel mai bun
    Puteți sa va Imaginați avantajele
    Un program computerizat contabil, care sa cuprindă absolut toată legislația in domeniu
    In acest fel nimeni nu mai poate fenta plata taxelor și a dărilor legale către stat, angajat etc
    In Canada funcționează doua programe Sage 50 și varianta mai buna Quick Box ce sunt obligatorii pentru companii
    Sigur ca deja au apărut variante mai bune
    Puteți intra pe internet și sa va Jucați cu unul dintre ele
    Întrebare
    Exista dorința și voința de a face așa ceva?

  19. Domnule Sorin Ovidiu Vantu, cumpara inventia mileniului 3 daca mafia energiei va permite … Licentiatii sau ziaristii de investigatie, de buna-credinta, daca intelege inventia, trebuie s-o popularizeze pentru bunastarea oamenilor de pe Pamant. Fiindca inventia ne ajuta la: dezastre naturale, catastrofe economice, incalzirea globala, protecţia mediului etc., prin dezafectarea centralelor nucleare schimbate cu turbine gravitationale, care produce energie fara poluare cu putere mica sau mare, cu asamblare in: vile, firme, orase, pe munte, pe apa, sub pamant, in pustiu etc., detalii pe link : http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html

    Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative = 8 parghii fara brat scurt, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita, si conf. link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html

    Grupul cu forte neconservative nu au: un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic, si sunt diametral opuse fortelor conservative. Exploatarea grupurilor cu forte neconservative se realizeaza cu un sistem deschis cu 8 parghii fara brat scurt, care interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului la generatoare, conf. link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html

    Avantajele inventiei, realizata cu 8 parghii fara brat scurt:
    – Inventia produce energie electrica cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, si rezolva energia viitorului. Inventia este o punte de legatura intre fortele conservative si grupurile de forte neconservative. Forta de gravitatie fiind gratuita, turbina gravitationala produce lucru mecanic gratuit si, conf. link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Perpetuum%20mobile.html

    –turbinele gravitationale daca se implementeaza, la nivel mondial, rezolva partial incalzirea globala prin reducerea poluarii pe Terra cu cel putin 25%, prin: sere, irigatii, baraje de verdeata si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte mari. Inventia rezolva si problema apei potabile prin desalinizare, fiindca foloseste lucru mecanic gratuit.

    – turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic. Turbina gravitationala are o retea proprie de distributie in zona in care se asambleaza si elimina toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc. Conf. link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html

    Domnilor licentiati in domeniu: proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul si se termina cu proiectarea turbinei.

    Acum in anul 2017, era robotilor este la inceput de drum. Datorita faptului ca energia electrica fi-va aproape gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.

    Daca se aplica inventia la nivel mondial pana in anul 2020, pana in anul 2050 munca fizica fi-va executata de roboti fiindca modularizarea robotilor umanoizi in raport cu noile profesii la nivel global este posibila datorita inventiei. Astfel oamenii nu vor mai muri de foame, de frig etc. Toti oamenii vor avea studii superioare, majoritatea vor lucra in cercetare pentru a duce civilizatia spre nivele superioare …

    Atentie!
    Daca nu se implementeaza inventia, la nivel mondial, dezastrele naturale fi-vor din ce in ce mai puternice in viitorul apropiat. Dupa implementarea inventiei la nivel mondial se reduce mai mult de ~25% poluarea si incazirea globala fi-va pentru o perioada mult diminuata, la fel si dezastrele naturale.

  20. Te salut , ma impresioneaza aceasta viziune si cred ca foarte multi dintre noi ar ajunge la concluzia ca este un proiect realist si fezabil.
    Totusi , exista 2 mari obstacole de trecut , si aici as fi tare curios cum ai vedea rezolvarea lor :
    1. Cum ajungem la schimbarea constitutiei si trecerea la un sistem prezidential?
    Cine sa fie cu initiativa ,cum trebuie procedat ca sa aiba succes initiativa?
    Te intreb deoarece exista foarte multe forte vazute si nevazute care doresc sa ramanem in acest stadiu.

    2. Parteneriatul strategic / economic cu China cred ca este mult mai viabil decat cu alte state , dintr-un motiv foarte simplu – China va deveni foarte curand cea mai mare economie a lumii , are o piata uriasa iar chinezii par cei mai hotarati sa investeasca masiv in proiecte de mare anvergura ( infrastructura , industrializare etc)
    Si aici am o intrebare :
    – cum vom trece de interesele economice ale tarilor din vest de a mentine situatia actuala, fara a ne pierde apartanenta la spatiul european si a ne periclita apartenenta la NATO?
    Aici e vorba de competitie economica in care daca noi vom castiga, altii vor pierde ( in special statele din vest).

  21. niciun cuvant despre nationalizarea resurselor,confiscarea averilor politicienilor,recuperarea banilor furati care zac in paradisuri fiscale,conturi si proprietati in strainatate?…ca din munca cinstita si salariu de bugetar,chit ca a fost ministru deputat s-au alt gen de lipitoare,n-a facut nimeni atatea averi.Confiscarea terenurilor de la straini,refacerea capitalului industrial si agricol,nationalizarea bancilor,Cand vorbim de administrarea unui stat,localitate termenul de ,,politic” si tot ce reprezinta nu are ce sa caute.Poporul trebuie educat sa fie cinstit,sa se interzica nepotismele,angajarile pe baza de rudenie din institutiile statului pana la a 3 spita,ideologiile de partid…hahaha,ce amuzant,dar e tragic pentru cei ce mai cred in ele,nu au ce cauta in gandirea celor ce guverneaza tara,singura,,ideologie politica”trebuie sa fie bunastarea poporului,sanatatea morala,independenta si suveranitatea tarii.Atat!Cei care doresc sa ocupe functii in institutiile statului sa o faca doar prin concurs si doar daca au experienta de minim 10-15 ani in domeniu,Verificarea la sange a averilor celor care acced intr-o functie publica,lor si neamurilor lor.Raspundere penala pentru neimplinirea obligatiilor de serviciu a celor care guverneaza tara,n-avem nevoie de indivizi care sa taie frunza la caini 4-5 ani in institutiile statului,la conducerea tarii pe banii contribuabililor.Interzicerea,,alesilor neamului”de a mai circula cu masini de provenienta straina,sa-i intereseze de binele tarii nu de confortul fundului lor.Cand o va duce bine poporul asta atunci sa-si permita ,,lux”pe banii contribuabililor.Pedepse mai aspre pentru cei care fac trafic de influenta,iau/dau spaga in institutiile statului,munca obligatoru pentru cei din puscarii,sa-si justifice mancarea si cazarea,interzicerea avorturilor,schimbarea sistemului de invatamant si interzicerea emisiunilor tv care dezumanizeaza,indobitocesc si imbecilizeaza in masa populatia de atatia ani.Vrei sa ai un popor sanatos mintal,ofera-i educatie sanatoasa pe toate canalele si cu toate mijloacele posibile,asta in cazul in care cei ce guverneaza n-au nevoie de masa amorfa acefala,refacerea armatei si cu tot riscul de a fi trimis la origine dar cu tot respectul fata de cei ce muncesc cinstit din aceasta categorie,tiganii sa fie pusi la munca!!!Anularea impozitarii tuturor bunurilor(terenuri,case)cumparate prin credite bancare atat timp cat statul nu a oferit facilitati sau nu a contribuit cu nimic la ajutorarea cetateanului de a achizitiona bunul respectiv,revizuirea/anularea tuturor legilor strambe care asupresc si impovareaza poporul si care folosesc doar unui grup restrans de interese,intern sau extern.Legea zacamintelor:proprietarul terenului sub care se descopera zacaminte sa fie proprietar pe zacamantul respectiv dar sa nu-l poata exploata decat in asociere cu statul roman,nu cu firme straine

  22. Nene Vantule, daca nu dai pe trompeta scene de mituire a gagautilor de care te-ai folosit degeaba! Deja dupa interviul dat recent Sorinei Matei, mafia si-a trimis inaintasii chiar la prima distribuire, ca sa nu iasa vorbe si sa combata pe loc un eventual denunt. Turcescu si Liviu Mihaiu te implorau din priviri… nu, te rog nu spune, cruta-ne ca nu mai facem! Aveau morcovu-n cur, normal. Dar, ai matale clienti destui si n-ar fi rau sa stim si noi, doar asa pentru a limpezi un pic societatea si sa fie bine, ca sa nu fie rau!

  23. Buna

    E interesant acest proiect ,are mult adevăr dar si utopie,intrebarea mea principală către dvs de ce China partener strategic?…credeti ca putem face acest parteneriat fără acordul EU si SUA?

    …va scrie un moldovean din Pașcani,in ultimul interviu am vazut ca iubiti moldovenii

  24. 1 – Am ras si eu ieri si nu numai la faza cu * singurul ganditor activ *
    2 – Dl. Vintu a slabit putin si era mai ingrijit decat la interviul cu dl. Banciu.
    3 – Are mintea ok in ciuda locului unde locuieste actualmente.
    4 – Eu chiar cred ca-si iubeste tara si asta e unul dintre motivele pentru care nu s-a ascuns prin vreo scorbura a planetei si a prefarat sa-si ispaseasca pedeapsa aici, sperand insa sa faca mai putini ani de detentie
    5 – Apoi, vocea….inconfundabilul * s* scos strengareste printre dinti si care face ca tot ce spune sa aduca cand a gluma cand a catastrofa iminenta
    6 – Totusi, domnule Vantu, daca erati femeie, sunteti sigur ca nu ne-ati fi anuntat de undeva de pe mapamond ca aveti nevoie de liniste benefica pentru ca asteptati tripleti ?

  25. Toate bune si frumoase si realizabile,dar ne mananca cancerul ,celulele parazite crescute in organismul nostru statal din pricina abrutizarii de veacuri. Filonul este inca sanatos ,speranta nu moare ,ne-o spune intelepciunea poporului nostru:”Nu mor caii cand vor cainii!”si asa, cu Proiecte de Viata viabile ,cu inteligente autohtone crestine ori increstinate in timp,cu Mana Cereasca Zilnica si Mana de seara(Cantari in Noapte) ,cele de astazi,10 martie 2018,fiind pregatite parca special pentru dumneavoastra,exponentul generatiei careia va adresati,cu post si rugaciune se vor resorbi energiile ce hranesc cartelul SALIGIA vinovatul flagel ce vrea sa obtina totul,dupa cheful lui, reducand la nimic CREATIA lui DUMNEZEU.Ellen G. White in “Tragedia veacurilor”(“The Great Controversy between Christ and Satan”)in 1888 a daruit lumii lectii spirituale ,precum si solutii satisfacatoare pentru victoria asupra “parazitilor ofensivi”din viata . O scoala a adultilor e necesara pentu castigarea mantuirii neamului omenesc !

  26. Draga SOV am ras cu lacrimi cica:

    – “Sunt singurul vostru ganditor activ ! De la cine vreti sa invatati, de la imbecilii functional de pe sant ?!”

    Soneria – total excedata :X ?!?!?!

    Acum sa fim sinceri, mai sunt cativa oameni relativ normali psihic in tara asta, dar nimeni, absolut nimeni nu mai are tupeul sa spuna :

    “Romania este o colonie-penitenciar administrata fraudulos de CIA”

    Practic oricine spune ADEVARUL intra automat in puscarie. Nu e mai putin adevarat ca

    ,,Într-un regim de teroare, singurul loc onorabil e închisoarea.“

    In ce priveste “proiectul de tara” poti sa-ti bagi p. in ea de tara, nu mai avem nici resurse naturale [ai observat singur ca nici pamantul de sub picioare nu ne mai apartine] si nici resurse umane, oamenii stapani pe meserie au tulit-o in alte parti, este o problema astazi sa gasesti un instalator capabil sau un mecanic auto bun, poate numai tipi mai in varsta care au ezitat la un moment dat… Deci cu ZERO resurse ce cct vrei sa faci ?!

    Si pentru cine vrei matale o tara ca afara? uita-te la tineretul de azi, niste ghiolbani, niste maimutoi, niste primitivi fetele costumate gen tarfulite minore de la 12 ani etc . Eu nu vreau sa fac nimic pt. astia imi bag p. in gura lor.

    Sa vina negrii sa vina chinezii sa ne inlocuiasca stii si matale ca totul se plateste si ca fiecare pasare pre limba ei piere etc. etc.

    • Baietas, e pacat de tine … nu pot nici macar sa te includ in vreo categorie!

    • Nici nu sti cat de utili pot fi prostii pentru a schimba intregul system sionist mondial promovat si sustinut de adunatura de sclavi pe plantatiile ovreilor americani…ca sua nu-I un popor. Citeste maijos comentariile mele, eventual in pagina mea la imaginea INVITATIE POPULARA. evident CA MIZEZ/IDEEA MEA SE BAZEAZA pe lacomia prostimii nu pe virtuti – consider fara virtuti pe toti stricatii de cap-crestinii, etc. religiosi.

  27. Puteti lesne vedea ca ideile nu imi apartin, eu am venit doar cu ideea conditionarii platii venitului minim de participarea la vot. Simulare la minutul 1.15.15 si 1.24.38 https://www.youtube.com/watch?v=H2bzjoJTyhU

    „Pâna acum transfer pricing-ul era un teren virgin. Nu poti sa ai 4-5 ani exact o rata de profit de 1,9%-2%, de ce nu tii
    atunci banii la banca? (…) Am facut 14 controale pe dosare preturi de transfer în primele sase luni. Am adus 44 milioane
    de lei la buget de la o companie de retail”, a spus la ZF Live Ionut Misa, seful Directiei Mari Contribuabili din cadrul
    Agentiei Na­tionale de Admi­nistrare Fiscala (ANAF).

    „Am avut un caz al unei companii din top 10 cifra de afaceri din România care scotea banii prin salarii nejus­tificate.
    Dupa ce le-am aratat raportul, au platit la buget a doua zi 27 milioane de lei cu tot cu penalitati de întârziere si
    accesorii. E o practica foar­te des întâlnita”, a adaugat Misa.

    El spune ca pâna în 2013 ANAF-ul nu a urmarit aproape deloc aceasta zona: „A fost un teren destul de virgin pâna acum zona
    de transfer pricing. Au fost foarte multe companii care au realizat export de profit foarte mare pe care îl identificam pe
    baza noilor criterii de risc si pe baza noilor tehnici îmbunatatite de analiza de risc”.

    Directia Mari Contribuabili acopera activitatea a circa 1.500 de mari companii din toata tara, care au pondere de circa 50%
    în totalul veniturilor totale la bugetul consolidat al statului, care s-au ridicat în total anul trecut la circa 233 de
    miliarde de lei (52 mld. euro). Directia are în vedere companiile cu pierderi si cu rate reduse de profit.

    PIB Romania 2015=159 miliarde Euro – puteti calcula singuri pentru a constata ca sunt bani disponibili in suma de 5.000 euro pe an pentru fiecare din cei 20 milioane romani.

  28. Noi oamenii suntem cu siguranta unici in univers…nu neaparat ca evolutie si inteligenta ci ca mincinosi. Lasand la o parte basmele nevinovate
    tip Mos Craciun care sunt neglijabile, desi distrugem sumedenie de brazi pentru a ne desavirsii aceasta minciunica – religiile, zeii din toate
    timpurile, energiile KI, telurice, zodiile si alte asemenea, cu siguranta ne asigura primul loc in univers ca mincinosi. Dar nu despre asta vreau
    sa discutam – marea minciuna care ne afecteaza viata, chiar mai grav ca religia este minciuna ca avem democratie si solidaritate. Aparuta ca idee
    si aplicata, democratia se traduce demos=popor/comunitate, cratos=a conduce/guverna. Evident ca exista o necesitate ca un sistem social, oricare ar
    fi, sa fie condus/coordonat dpdvd cibernetic. Asocierea indivizilor, specifica doar lumii vi, rezolva unele probleme de viata, dar si creaza probleme
    pentru solutionarea carora se impune functionarea in sistem a unui mecanism cibernetic in plus, mecanismul feedback fiind insuficient. Ori tocmai
    pentru faptul ca inteligenta a aparut ca urmare a unui mecanism – feedbefore – se impune utilizarea acestuia in procesul de conducere/coordonare a
    sistemului. Daca fiecare individ – ca unitate inteligenta – are propriul mecanism feedbefore, musai ca mecanismu feedbefore al sistemului social
    sa constituie suma mecanismelor individuale. In fapt mecanismul feedback este unul simplu – sistemul, prin interactiunile dintre elementele care il
    compun, produce/fabrica un efect, un produs – din produsul *fabricat* (poate termenul nu este cel mai relevant) o mica parte se transmite inapoi
    sistemului, fiind perceput ca informatie/regulator, asa incat fie va accelera fie atenua/influenta viteza/cantitatea/calitatea produsului fabricat. Dar asta
    nu inseamna inteligenta, totul functioneaza doar mecanic pe principiul cauza-efect. Exact nu se stie cum si ce a determinat aparitia mecanismului
    feedbefore, se pare ca unele enzime care in fapt au o memorie chimica se fac *vinovate* de asta. Asadar, memorand ca informatie partea de produs
    fabricat de sistem care se intoarce in sistem prin mecanismul fedback fiind perceputa ca informatie/regulator, respectivele enzime memorand chimic
    iformatiile, s-au *grabit* sa produca ele exact ce urma sa fabrice sistemul ca atunci cand – anterior – interactiunile elementelor din sistem aveau
    aceasi conformatie. Cert este ca mecanismul feedbefore pentru a functiona/produce informatie ce va fi perceputa/utilizata ca regulator, nu
    utilizeaza partea fabricata de sistem care se intoarce prin mecanismul feedback ca regulator, ci informatii anterioare, asadar un istoric. Daca
    mecanismul feedback furnizeaza oarecum comenzi utile pt.fabricarea produsului (calitate, cantitate, etc.) aceste comenzi sunt valabile doar pentru
    viitorul produs, cel *odata iesit pe poarta fabricii* nemaiputand fi corectat – mecanismul feedbefore, va produce comenzi anterior fabricarii
    produsului – eliminind astfel productia *nesanatoasa* care poate chiar periclita sistemul. Avem asadar o coordonare (conducere) inteligenta a
    sistemului. Fara mecanismul feedbefore, ne-am arunca cu draga inima in fantana, urmand apoi (la comanda mecanismului feedback) sa iesim pentru
    a respira…dar evident a fi prea tirziu. Ma uimeste cum de nu functioneaza la majoritatea mecanismul feedbefore, atunci cand iau drept adevar
    minciuna religiilor, zodiilor, etc. in lipsa oricarei confirmari cat de mici ca ar exista cea ce aceste minciuni sustin, dar cand ma gandesc ca
    oamenii actioneaza aidoma si in cazul minciuni Mos Craciun, pricep – lume beteaga la cap. Acuma – daca oamenii se lasa prostiti in cazul minciunilor
    amintite, considerand ca nu pierd mare lucru, desi demnitatea, spiritul (spititul=predispozitia ca stare mentala) pentru adevar, nu sunt lucruri de lepadat,
    dimpotriva – constituie fundamentul caracterului – altfel ar trebuii sa stea lucrurile in cazul minciuni democratia. Toate neajunsurile,
    nedreptatile sociale ni se trag de la aceasta minciuna. Analizand formele incipiente de democratie pura/adevarata, am constatat: democratia,
    comunicarea la distanta, accesul pe ape si zborul, sunt cele mai valoroase idei ale omenirii. Asadar – stim ce este democratia – principiul de
    baza al democratiei fiind luarea deciziilor ce privesc comunittea, de catre membrii acesteia, iar asta presupune consens. Intrucat consensul tuturor nu
    prea este usor de obtinut, intervine musai al doilea principiu – majoritatea decide. Aplicat/interpretat gresit cel de-al doilea principiu
    – anume – majoritatea participantilor la luarea deciziilor, anuleaza de fapt democratia. Motivarea cum ca participarea trebuie sa fie benevola, ca
    o exprimare a deplinei libertati a individului, este neavenita. Ar trebuii sa primeze un al terilea principiu – un drept=o obligatie – adica la
    pachet…solutii exista – delegarea votului ar fi una, considerarea ca vot negativ abtinerea/neparticiparea a doua solutie. Mai exista un principiu
    deloc de neglijat in opinia mea – dreptul egal de participare al tuturor membrilor comunitatii la luarea deciziilor. Pentru asta existind inca din
    antichitate solutia=votul tutelar. Asa cum un parinte are obligatii/raspunderi pentru progenitura sa, inca incapabila sa decida/actioneze corect,
    de ce n-ar avea si dreptul de a participa la luarea deciziilor publice in contul progeniturii sale? In comunitatile antice unde s-a aplicat in prima
    faza democratia, capul familiei, particia prin vot direct la luarea deciziilor, avand drept tutelar asupra tuturor membrilor familiei, chiar si
    sclavii erau reprezentati in unele comunitati. Tehnic votul, se infaptuia prin introducerea unor placute ceramice in urne instalate in pietele
    publice, placute care aveau elemente (forma geometrica=nr laturi, culori, grosimi, etc.) care reprezentau nr. membrilor familiei. Placutele se
    inmanau votantului corespunzator, acesta purtand un insemn oficial (medalion, trese la imbracaminte, etc) din care reiesea nr. membrilor familiei
    sale. Se vota chiar zilnic, urnele erau lasate in piata chiar mai multe zile, urnele erau in numar de doua pentru fiecare decizie supusa votului,
    fiind afisata fiecare pereche de urne cu tema votului si supravegheata de cate un functionar care inmana placutele ceramice. Se votau legi si
    persoane, in general administratori (pe domenii distincte, diversi conducatori, ministrii, insarcinati, etc. denumiri) pe domenii cum ar fi, armata, finante publice, judecator,
    legiuitor, (care doar elabora legile) reprezentant, etc. Pentru persoane mandatul era pe timp nedeterminat, putand fi revocat chiar a doua zi. (eviddent tot prin vot)
    Avea drept de initiativa a votului atat legislativa cat si de revocare a alesilor, oricare votant, cu conditia de a asigura urnele si functionarii necesari.
    Astfel comunitatile cu indivizi inteligenti, harnici, educati au prosperat si s-au extins, dar expansiunea cetatii a facut din pacate imposibila
    exprimarea votului direct din motive pur tehnice, astfel deciziile erau deseori prea intarziate, votantii prea des solicitati – inmultinduse numarul de
    legi necesare precum si de alesi necesari. A fost nevoie asadar trecerea la vot delegat treptat, pentru legi, alesi, revocari si cum anticii
    erau mult mai educati si cinstiti decit noi, votul delegat a dat roade in primele faze. ACUMA – avand tehnica comunicarii la distanta (IT),
    votul direct este perfect posibil, trebuie doar vointa. Exista un curent la nivel mondial – DEMOCRATIA DIRECTA – si cateva comunitti unde se
    aplica partial democratia directa, cum ar fi CH. Despre asta gasiti informatii duium pe internet, asa ca nu pretind ca va supun atentiei ceva nou.
    Cu mare drag as vota de acsa legi in domeniile in care ma pricep ce este bine de facut si as delega votul voua prietenilor care aveti
    cunostinte/pricepere in domeniile unde nu ma pricep…si as revoca cu drag orice ales netrebnic.

  29. Ce as fi facut eu daca eram presedinte in locul lui Traian Basescu.
    1.) desemnarea unei comisii prezidentiale care sa elaboreze un plan de tara democratica. Demos-cratos
    se traduce conducerea de catre popor, asta impune ca in spatele fiecarei decizii cu caracter public
    sa regasim vointa clar exprimata a 1/2 + 1 din totalitatea romanilor. Pentru asta fiecare roman trebuie sa aiba dreptul si obligatia de a vota, fie direct daca este interesat si apt de vot, fie delegind benevol votul oricarei alte persoane fizice sau organizatii, fie prin tutore in situatia in care nu este apt de vot [copil, persoana aflata sub tutela, persoana care si-a pierdut dreptul de vot, acesta fiind atribuit unui tutore sau custode]
    2.) desemnarea unei comisii prezidentiale care sa elaboreze un plan economic pentru finantarea bugetului prin instituirea unei singure taxe – contributia la solidaritate – incasata ca TVA in procent de 50% din pretul de vinzare a produselor, serviciilor si fortei de munca si utilizata in procent de 5-10% pentru administrarea puterilor statului, 5-10% pentru investitii publice si 80-90% pentru solidaritate impartita egal pentru fiecare membru al comunitatii, cuantumul taxei
    TVA putind fi calculat la procentul care sa asigure un minim de subzistenta decent necesar traiului zilnic, costului serviciilor de sanatate, educatie si securitate, iclusiv servicii religioase, parte din servicii cum ar fi sanatatea, educatia si securitatea persoanelor/bunurilor putind fi obligatorii, dar cu libertatea alegerii furnizorului de servicii care atfel nu va mai fi de stat, finantat de la buget ci ca asigurator pe baza de plata directa de la asigurat. (asta pentru a responsabiliza/stimula persoanele angajate in furnizarea respectivelor servicii pe principiul concurentei libere)
    3.) punerea in dezbatere publica planului economic.
    4.) propunerea a 2 referendumuri populare pentru adoptarea planului democratic si a planului economic cu termene precise de obligare a paramentului actual de a modifica constitutia conform planului democratic.
    5. declararea starii de necesitate, demiterea parlamentului in cazul depasirii termenului impus de popor prin referendum si instituirea prin decret prezidential a intrarii in vigoare a constitutiei democrate prin efectul votului referendumului
    6.) emiterea de decret prezidential pentru alegerea in functii publice a reprezentantilor puterilor statului, respectiv a legiuitorului, judecatorului, administratorului, reprezentantului (presedinte de stat) si arbitru mediator (care va indeplinii sarcinile actuale ale CCR, Avocat popular, presdinte CSAT, etc.)
    Astfel, se va retine plata venitului minim provenit din taxa de solidaritate ca penalitate pentru neparticiparea la vot a cetateanului care nu voteaza sau nu deleaga votul, perioada/timpul de vot fiind de 10 zile pentru fiecare scrutin de alegere a reprezentatilor puterii in stat, alesilor locali sau regionali, persoane mandatate pe timp nedeterminat cu reconfirmare prin vot la fiecare 6 luni – 1 an, cu sanctiunea anularea dreptului de a mai fi ales in functii publice a celor demisi prin vot de catre cetateni. In fapt o limitare la un singur mandat,
    care fiind pe timp nedeterminat nu afecteaza drepturi electorale. Fara a responsabiliza atit cetateanul cit si alesul la participarea efectiva si productiva in viata cetatii democratia nu exista, asa cum puteti constata la actualele forme de orinduire sociala actuale, unde niste gasti, asazise partide politice in fapt organizatii mafiote unde deciziile se iau prin vot minoritar, tirguieli intre conducatorii/sforarii acestora, nicidecum prin vot majoritar 50% + 1 din membrii respectivelor organizatii. De asemenea localitatile si regiunile pot mandata
    alesi pentru legiferare/administrare a domeniilor de interes cultural, etnic, orientare sexuala, investitii de dezvoltare, cu conditia finantarii benevole a respectivelor costuri necesare
    legiferarii/administrarii domeniului aferent, legiferarea locala/regionala avand putere de obligativitate doar asupra membrilor cotizanti participanti la alegerea/desemnarea persoanelor alese sa-i reprezinte in culte/cultura,educatie in limba etnica, investitii comune, etc. (in fapt o asociere contractuala liber consimtita mai degraba) Astfel nimeni nu va fi siluit sa finanteze un cult religios, minoritate etnica, sexuala, etc. caruia nu-i apartine.

    • Te rog sa nu mai postezi pentru ca debitezi elucubratii, spui lucruri general valabile ca forma dar fara fond pe care le consideri adevarate revelatii si induci lumea in eroare – fac trimitere la toate comentariile tale. Romani cu sperante si cu adevarata viziune pentru tara citesc inclusive acest blog si discursurile tale ii descurajeaza.

      • Nu trebue sa te lasi desurajat de realitatea in care traesi ci sa lupti pt ceea ce crezi tu ca trebue sa devina!

  30. Buna ziua,

    Stiu ca nu este momentul potrivit dar nu stiu cum sa va contactez altfel; am de citva timp o idee de proiect s nu stiu daca ati putea sa imi spuneti cui ar trebui sa ma adresez… daca exista vreo posibilitate.

    multumesc

  31. Bravo mr je , văd ca ești foarte informat , ai putea sa dai detalii mai multe poate ne putem inspira și cei care nu au cunoștințe sa nu mai cotizam la susținerea M.afiei organizate “legală “. Ms

    • ..nu mai cotiza si gata , ce detalii vrei ? doar nu cumva vrei si o garda sa te apere de agentii regimului ? tu nu intelegi ca daca nu iti revendici si aperi in toate modurile si cu toate metodele drepturile naturale inerente de fiinta
      soverana esti sclavizat si exploatat . simplu .

  32. Romanii de care ai avea nevoie, pentru un astfel de proiect, au disparut de f mult timp, iar cei care au mai ramas sint de virsta ta.
    Restul traiesc din legende prostesti cu “vestul luminos” si sint practic irecuperabili. Sint minati numai de mindrie si fudulia maririi. Nu trebuie uitata situatia tarii in anul 1945 si “modificarile” care au avut loc in perioada 1950-1970, plus consecintele schimbarilor. Scolile nu sint pentru a educa, ci doar pentru aplicarea unor metode de dresaj sau conditionare, cum vrei sa le spui. Wundt le-a numit, in sec 19, de conditionare. Generatia numita millennials, iti arata f bine rezultatele obtinute. Multi sint ca Ferdinand the Bull

    https://www.youtube.com/watch?v=UN62cxSs5Q8

    http://www.napocanews.ro/2018/03/pleaca-milioane-de-romani-altii-la-rand-ii-putem-inlocui-cu-refugiati.html

    http://www.amosnews.ro/statele-unite-au-remunerat-140000-de-protestatari-ca-sa-lupte-strada-impotriva-coruptiei-2018-02-27

    https://www.zerohedge.com/news/2018-03-04/its-not-conspiracy-theory-heres-how-central-banks-actively-suppress-price-gold

    https://www.worldgovernmentsummit.org/

    https://www.businesswire.com/news/home/20180213006279/en/WTO-Chief-Malcolm-Gladwell-Visionaries-Close-World

    http://www.businessinsider.com/jim-rogers-worst-crash-lifetime-coming-2017-6?IR=T

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-4190322/Tech-billionaires-building-boltholes-New-Zealand.html

    • Omul este un pic mai mult decat un animal. Daca a fost dresat se poate desdresa. Cat traeste se poate schimba prin educatie psihologica. Pacat ca toata lumea a renuntat la ei pt ca ei vor renunta la noi.(ma refer la tinerii din ziua de azi)

  33. Motto : Daca te supara vre-un demon , identifica-l si el isi va pierde puterea asupra ta .
    Vintu zice ca ….” statul, prin conducătorul lui, are obligația de a asigura pacea și bunăstarea țării ” …… Haide bre nea Vintule , de unde ai scos aiureala asta ?
    Statul ROMANIA este o Corporatie Foreign Profit posesiunea imperiului
    Vaticanului , utilizeaza bani fiat imprumutati cu dobinda de la bancile Vaticanului (FMI, BERD ,BIRD ,FED.RES. World Bank etc .
    Conducatorul corporatiei ROMANIA nu este conducator ci CEO chief executive officer al Corporatiei si datoria lui este sa administreze corporatia , activele si pasivele
    conform directivelor posesorilor Corporatiei .
    In afacerile internationale nu se merge pe pareri si nici pe credinte absurde ci pe contracte comerciale facute conform anumitor dictionare comercial si conform Codului Comercial Universal – UCC ..Intrebare : ai tu vre-un contract semnat intre tine in capacitate de individ soveran si IOHANIS KLAUS in capacitate de AGENT C.E.O . ca el sa asigure pacea si bunastarea ta ? Nu ai .
    Atunci de ce pleci de la premize inxistente ? Tovarasi , traim intr-o societate corporatista -formata din corporatii – grupuri de indivizi uniti contractual pentru atingerea unor scopuri private . Aceste Corporatii la rindul lor majoritatea sin INREGISTRATE – predate regelui ,papei sub bula Unam Sanctam . In the Roman Catholic Church and world corporate commercial politics , the pope is seen as the highest clergy and as the head of the church asnd of the world . In short, anything the pope says in his function of head of the church is desired to be valid for the whole church and for the whole world . So accordingly to its own claims the pope would have full, supreme, and universal power over the whole Church and over the whole world a power which he can always exercise unhindered . That, in brief, “the Pope enjoys, by divine institution, supreme, full, immediate, and universal power in the care of souls.” This means that the situation of the pope is similar to that of an absolute monarch or the leader of a Fascist state.
    In ce priveste proiectele tale de tara , stai linistit ca are Vaticanul proiectele lui care nu cred ca corespund cu ale tele . Dar ce poti sa faci tu este sa descifrezi metodele contractuale prin care ai fost sclavizat , libertinizat sau liberalizat , e acelasi lucru .Toata functionarea societatii noastre este bazata pe Statute Romane prin care societatea e piramidal
    organizata pe nivele si privilegii . Talpa societatii o constituie liberii , sclavii care sint legati contractual intr-un mod de existenta prin care ei trebuie sa indeplineasca anumite obligatii , sa munceasca si sa fie exploatati . Deasupra lor sint alte grupuri Corporatii de control si aplicare prin forta a contractelor sociale ,politia , jandarmeria ,DNA , ANAF ,procuratura , judecatoriile etc contracte sociale la care liberii -pulimea – ignoranti si-au dat acordul prin vot -votum ,care nu este Drept Electiv , ci inseamna juramint de credinta si obedienta fata de stapinii lor ,elitele patriciene ….Biserica face parte din sistemul contractual de relegatio -religie – legare mentala fata de dumnezeu -domine deus – titlul politic al imperatorului ,papei ,patriarhului si patricienilor , popilor , pater ,” tatii sclavilor “liberi”.
    Legal contractual sclavii liberi sint considerati morti inca de la botez , ritual care inseamna funeraliile noului nascut viu ,mortificarea lui prin vathmos , inecare simbolica in apa comertului maritim plus transformarea lui in “PERSOANA ” ( masca in limba greaca ) de catre Starea Civila prin Certificat de Nastere cu Cod Numeric Personal ( cod de mort ) intr-un fel de obiect numit “persoana fizica ” nu fiinta biologica si nici homo naturae . Asta e matrixul contractual , ce dracu sa facem . Trebuie sa ne extragem din contracte unul cite unul si sa taiem tentaculele hidrei care ne-a sclavizat prin prestigium ,prin inselatorie ,prestidigitație .Teoretic contractele nu sint valide deoarece la virsta de citeva zile nu eram capabili sa intram in nici un contract ,iar contractele in care ne-au cedat parintii nostri devin nule , ei fiind inselati la rindul lor , iar in UCC orice contract facut cu rea vointa devine nul .

    • CCR- o cloaca de TEMBELI. Cine crede ca in asazisa stiinta a dreptului se gasesc OAMENI adevarati este naiv. Se gaseste acolo o cloaca, zis casta, la varful acesstui segment societal, rupt in totalitate de realitati si mai ales PRINCIPII. Cu siguranta domina o mentalitate bolnava, in cardasie cu IPOCRIZIA, ceva identic ca si in industria religiilor, unii sunt tampitei/virusati mental si cred, altii doar excroci fara scrupule, in ambele cazuri indivizi fara principii. O demonstreaza insusi tezele pe care aceasta PSEUDOSTIINTA se bazeaza. Utilizand in limbajul specific termenul IZVOR DE DREPT, cu referire stricta la acte/actiuni/idei straveci, primitive chiar, prin care inaintasii recunosteau anumite drepturi – se demasca ca fiind indivizi fara principii, fie ca nu au proprietatea acestui termen, fie alte cauze.
      In fapt PRINCIPIILE sunt LEGI nescrise ale naturii, nimic altceva si eludarea accestora naste monstrii. Este MONSTRUOS, sa consideri izvor de drept, dreptul mozaic, dreptul roman, dreptul chinez, dreptul englez, etc. acte/scripturi prin care in decursul istoriei au fost stabilite asazise DREPTURI (deseori nedrepte, inumane) cum ar fi dreptul de primogenitura conceput de criminalul moise, autorul presupus al Pentateuhului, dreptul de viata si moarte al evreilor asupra celorlalte popoare, ca si cand dreptul meu, al tau cel care citesti aceste randuri, la proprietate, viata, mostenire, la ingrijirea sanatatii, la libertate, ar izvorii din cea ce a conceput respectivul criminal schizofrenic, care auzea voci, se droga, avea vedenii pe care le considera ca ii sunt adresate de asazisa divinitate, creatorul universului.
      Asadar – invocand in tezele lor izvoare de drept hartzoage primitive si nu PRINCIPII, *marii* docti, academicieni din pseudostiinta dreptului, se califica ca si NEOAMENI. Nu-i de mirare ca niste nemernici, cei de la CCR, au hotarat cele cunoscute public in decursul existentei acestui for, mai cu seama ultima hotarare, o MIZERIE.
      In probatiune, ceva de care sper sa *se bucure* cre s tinii – continuarea logica si de drept a bibliei, “Talmud”, învataturile care domina lumea?
      ?27 septembrie 2012
      ?de Ion Coja
      ?Textele altora
      ?94 comentarii
      “Am fost surprins sa constat cat de putin stie lumea romaneasca despre “Talmud”. Aproape nimic! Cu gandul bun ca aceasta situatie s-ar putea repara nitel prin publicarea unei carti, am tiparit, in romaneste, “Talmudul – Cartea sfanta a evreilor”. O buna ocazie oferita curiosilor de a intelege de ce Talmudul este considerat cea de-a doua carte sfanta a evreilor, prima fiind Biblia.”- spune Tesu Solomovici.
      Evreul Tesu pare plin de bune intentii cand incearca sa ne prezinte Talmud-ul pe intelesul nostru, adica tradus in limba romana. In viziunea sa, invataturile Talmud-ului sunt un adevarat indreptar de comportament pentru membrii “poporului ales”. Bineinteles ca pozitive in totalitate. Numai ca sunt foarte curios ce raspunsuri, explicatii, talmaciri, ar putea da tov. Solomovici unui confrate evreu de-al sau, pe nume Israel Shahak care a studiat aceeasi carte sfanta evreilor Talmud si a gasit cateva “sfaturi” cel putin ciudate (prea bland termenul) ?
      Interesul manifestat de Israel Shahak pentru Talmud, a inceput atunci cand a fost martorul unui incident: intr-un cartier evreiesc din Ieruslaim un evreu ultrareligios a refuzat sa-si foloseasca telefonul intr-o zi de sambata pentru a chema salvarea pentru un vecin ne-evreu ! Tribunalul rabinic a confirmat ca acest comportament al lui a fost corect si pios ; in esenta un evreu nu poate sa violeze sabatul pentru a salva viata unui ne-evreu , mai mult ii este interzis sa faca asta si in cursul saptamanii. Violarea legii sabatului este permisa doar pentru a salva viata unui evreu. Derutat si indignat de comportamentul evreului religios , Israel Shahak a incepu sa studieze Talmudul , legea religioasa de baza a evreilor. Iata ce a gasit in Talmud :
      “Talmud, Iebhammoth 61a: Doar evreii au dreptul sa fie numiti oameni , nu si ne-evreii (goim-ii).
      Talmud, Iore Dea 377, 1 : Servitorii ne-evrei morti trebuiesc inlocuiti precum vacile sau asinii pierduti. Nici un fel de simpatie pentru evreii care-i angajeaza.
      Talmud, Jalkut Rubeni Gadol 12b: Sufletele ne-evreilor provin din spirite spurcate , pe care le numim porci.
      Talmud, Tosaphot, Jebamoth 94b: Daca mancati in prezenta unui ne-evreu este ca si cum ati manca un caine.
      Talmud, Yebamoth 98a: Toti copiii goim-ilor sunt animale.
      Talmud, Orach Chaiim 57, 6a: Nu trebuie sa aveti mai multa mila pentru un ne-evreu decat pentru un porc bolnav de stomac.
      Talmud, Kerithuth 6b p. 78: Doar evreii sunt fiinte umane , ne-evreii (goim-ii) sunt animale .
      Talmud, Kethuboth 110b: Pentru a interpreta un psalm un rabin a spus: Psalmistul ii compara pe ne-evrei cu fiarele spurcate.
      Talmud, Abhodah Zarah 4b: Puteti omori un ne-evreu cu propriile maini.
      Talmud, Abhodah Zarah 26b T.: Chiar si cel mai bun ne-evreu trebuie omorat .
      Talmud, Bammidber Raba c 21 & Jalkut 772: Evreii care varsa sangele ne-evreilor aduc ofranda lui Dumnezeu.”
      Am citat din studiile unei somitati internationale. Evreul Israel Shahak, supravietuitor al Holocaustului, a fost profesor la “Universitatea din Ierusalim” si presedinte al “Ligii Israeliene pentru Drepturile Omului”. Asta ca sa nu fiu cumva acuzat de anti-semitism de vreun fan al “nobelului” Elie Wiesel.

      • Moise s a nascut sclav cu un handicap de vorbire, asa ca nimeni nu stia ce e in capul lui. Aron frasu avea talent la vorbire, si inpreuna au hotarat sa faca orice posibil sa scape din robie. Moise nu doar ca putea sa ii scoata din robie ci era capabil sa-i faca mai mari peste toti. Pt asta a scris el planul de tara. In vremurile alea era singura solutie viabila care a mers perfect deci era un geniu. daca era in vremurile noastre scria ceva ce tinea cont de egalitatea oamenilor, de mediu, de animale si folosinduse de capacitatea oamenilor de a vedea valoarea iar de gunoi se folosea ca ingrasamanr,putea sa faca cam acelas lucru. Cand un plan de tara devine religie, nu are cum sa nu mearga. Dar cand este depasit de evolutie trebue schimbat in funtie de intelegerea majoritatii care evolueaza mai greu din pacate. Faptul ca mintea lui nu l a lasat sa fie sclav in continuare si nici pe cei dragi lui este un lucru bun. Ca la timpurile alea singura modalitate de a scapa ere sa i transforme in animale si sa le omoare intaiul nascut in detrimentul unei rascoale care ar fi nimicit multi din cei dragi.Ata e ptetul pe care tre sa l plateasca un lider la vremea aia pt poporul lui. Daca se droga era sa se ierte!

      • Toti avem in istoria nostra lucruri de care nu suntem mandrii. Hai sa nu ne iutam la ce au altii rau si sa incercam sa facem istoria noastra mai frumoasa .

  34. Sorine, daca ai fi urmat o scoala cu profesori buni, scrisul tau ar fi avut consistenta si impact asupra “generatiei” careia te adresezi, poate si asupra fiului lui Eftemie care sta in puscarie datorita tie. Cat despre Eftemie, i-am spus de multe ori sa plece de langa tine, dar nu m-a ascultat.
    PS: sper ca iti mai duci aminte cand ti-am spus la pranzul cu branza si smantana ca esti pe drumul catre inchisoare.

  35. Cineva intelept, un scriitor sarb, socialist a spus diferenta intre socialism si capitalism este ca primul nu are Dumnezeu iar cel de-al doilea are drept Dumnezeu, banul.
    Este trist ca daca esti indoctrinat ( si finantele sunt tot o doctrina, a banului) tot ingust ii judeci pe ceilalti si ii socotesti drept prostimea. Prostii sentimentale?
    Pai din punctul de vedere al unui fermier, noi ceilalti suntem prostimea asa cum prost poate fi catalogat de un inginer oricine nu stie sa faca un pod, smd.
    Pai mai intai au fost inginerii de poduri ca treaca comerciantii apa catre alte taramuri si sa faca banii, capitalurile cu care i-au inrobitmai apoi. Acum au aparut speculantii le burse sau fonduri financiare de toate felurile si fac legea dar podurile tot inginerii le fac adica specialisti in ceva. Am dat intaplator exemplul inginerului. E oameni pasionati de ce fac si nu de cat sunt platiti. O fac si daca traiesc mai prosti. Cred ca prostii trebuiesc cautati in alta parte.
    Exista un proiect de tara deja, Florian Colceag fiind intre autori si nu cred ca poate fi contesta competenta lui, specialist in modele matematice la nivel international, om luminat, bine intentionat, antrenor de genii cum i se mai spune. De ce nu militati alaturi de acesti oameni in loc sa visati la un stat capitalist cand toata lumea recunoaste ca depasit sistemul capitalist si se cauta forme de organizare statale mai sanatoase …. in primul rand pentru mediu in care intra si oamenii.
    Detest obiceiurile bogatilor de-a se separa de societate, de oameni. Ei au dezvoltat Dumnezeul ban si tot ei ajung sa faca judecati cum de altii se complac in lipsa lor. Pai cine-i prostul aici? … sau cinicul? O fi banul valoarea multor lucruri pe pamant dar nu a acelora cu valoare morala. Noroc ca cei multi sunt inca sanatosi mintal si nu se bat prosteste pe capitaluri.
    De meditat: cum ar putea un medic specialist in toata viata lui sa aleaga capitalul cand el este ocupat si dedicat sa invete sa salveze oameni? Cum ar fi sa vrea capital? Dar vai! Tocmai mi-am dat seama ca traim acesasta situatie chiar in zilele acestea.

    • BANL nu-i o valoare… in sine – nu tine de foame, de esete, de cald sau alte necesitati. Banul reprezinta valori.
      Ar trebuii ca banul sa reprezinte doar valorea muncii prestate pentru obtinerea obiectului/serviciului cumparat,
      Intrucit resursele naturale regasite in produsul achizitionat apartin de facto in egala masura tuturor, ar fi ideal ca unele resurse naturale sa nu fie reprezentate de bani in costul produselor. Existenta
      banului este justificata, oricum trebuie un mod de valorizare masurabila a elementelor tranzactionate, trocul nefiind
      suficient. ZIC ar trebuii ca banul sa reprezinte doar valoare muncii – asta intr-o societate cinstita si harnica – cum
      insa aseceva doar visam, revenind cu pcicioarele pe pamant,(dupa ce mi-am facut o imagine a idealului, ca io cam ase
      obisnuiesc sa rationez) CONSTAT ca este necesar ca banul sa reprezinte si valoarea speculei practicata descumpii nostrii
      semeni mai putin harnici ca doar si asta, specula, necesita truda, dpdvd intelectual cel putin. De ce ar fi tolerata specula
      si speculantii ?, pai raspunsul il avem in realitatea obiectiva – adica – asemanand sistemul social de
      care omenirea-i dependenta fiind animale sociale, rod al evolutiei, MUSAI sa avem si noi un sistem/mecanism (dpdvd cibernetic)
      de feedback asa cum are fiecare sistem entropic, ca numai sistemele entropice evoluaza, cele ordonate nu. EI – aceasta impune
      existenta unui factor stresant in vederea mentinerii/perfectionarii mecanismelor/aptitudinii de autoaparare – lipsa factorului
      stresant conduce la LENEVIREA mecanismelor de autoaparare, disparitia lor si afectarea sistemului. Ca sa fiu mai lesne inteles,
      exemplific cu ecosistemul, unde existenta parazitului/sanitarului=factor stresant, mentine specia gazda in parametrii performanti
      factura acestui serviciu fiind achitata furnizorului, avem sadar SIMBIOZA gazda-parazit.

      Tot cam asa actioneaza si valoarea de specula a banulu, valoare care se adaoga la factura are reprezinta valoarea muncii
      prestata pentru obtinerea/producerea bunului/serviciului tramzactionat. Acuma analizind ce avem in realitate pe parte economica
      cum ar zice Becali, constat doua tipuri de sisteme economice, socialism si capitalism. In timp ce socialismul intentioneaza
      eliminarea speculei, scop in care a nationalizat mijloacele de productie si a eliminat speculantii din servicul comercial
      impunand preturi fixe, aceste masuri anuland competitia au condus la o slaba calitate aproduselor/serviciilor si un dezechilibru
      de piata cerere/oferta. Asta a condus la colapsul economiilor socialiste. ASADAR specula este necesara. Pe partea cealalta
      capitalismul nefiind mmai breaz ete de fapt in colaps, asata din cauza utilizarii speculei in mod abuziv, vinovat nr. 1 = banul
      virtual, o specula care nefiind la indemana oricui scapa mecanismului de autoreglare denumit simbioza in cadrul ecosistemelor
      ase ca parazitul omorandu-si gazda va murii cu siguranta, e chestie doar de timp ase ca asteptativa la dezastru economic inevitabil.

      Tocmai din acest motiv io care-s un copil harnic si destept intrucat invat din greselile semenilor, am cautat solutii – asa ca am
      o imagine a ce ar trebuii sa adopte omenirea ca sistem, ceva care trebuie insa NEAPARAT a aiba un mecanism
      eficient evoluat de autoreglare a speculei, ca asa precum vedeti doar extremele nivelului de specula dauneaza. Cum facem asta?
      – va zic doar daca intrebati, daca va intereseaza. UN singur principiu este de capatai – PRINCIPIUL SOLIDRITATII – nici macar
      elementele aparent antagonice din ecosistem (gazda-parazit) nu pot supravietuii fara o solidaritate specifica oarecum/indirecta,
      daramite societatile, rezultatul evolutiei animalelor sociale.

      Asadar propun desfiintarea tuturor taxelor, aparatului financiar/fiscal si instituirea unei taxe de solidaritate de 50/100 din ce se vinde…
      inclusiv forta de munca, drepturi autor, profit, etc. asa incat nimeni nu va mai putea evaziona. Mecanismul pe care-l propun este simplu,
      banca nationala emite un bilet de banca similar monedei ca elemente de siguranta si unitati, dar diferita ca forma.culoare pt. a nu se confunda
      denumit contramoneda. Astfel – din cei 2.000 lei, (sau 1.000 ca primesc vaucere pentru asigurari de sanatate si vaucer pentru invatamant) care imi
      intra pe card venitul minim, ca-s copil, mamuca scoate de la bancomat cei 1.000
      lei, mere prin magazine si-mi cumpara caiete, haine mancare, plateste doftoru, profesoru,(dupa caz, daca nu sedau vaucere, suma fiind insa de 2.000lei VM.) popa si fiecare-i da acelasi numar de contramonezi
      odata cu produsul, astfel la (1.000 sau) 900 lei cheltuiti de mamuca, ea primeste pe langa peroduse 900 contramonede pe care-i depune la bancomat
      in contul meu, iar calculatorul imi deblocheaza alocatia pt. luna urmatoare in suma de 900 lei….intrucat mamuca mi-o dat 100 lei mie
      de buzunar si eu mi-am cumparat etnobotanice de 50 lei de la negru si am platit 50 lei pt. suc, prajituri, flori pentru o colega ca am tzucat-o
      si n-am primit contramonede. Comerciantu ca sa-si vanda marfa, depune la bancomat 500 lei si primeste 1.000 contramonede pe care-i va da cumparatorului
      odata cu produsele/marfa vanduta sau va vinde produsele la 1/2 pret iar cumparatorul platind pe aceleasi produse doar 500 lei ramane cu 500 lei pe care-i
      depune in contul taxei de solidaritate la bancomat pentru ca, calculatorul sa-i deblocheze intrarea in cont pt. luna urmatoare a salariului, alocatiei,
      penziei, profitului, etc. Taxa de solidaritate in quantum de 50/100 din castiguri ajungand astfel la buget de unde va fi distribuita pt. cheltuielile
      publice de solidaritate, inclusiv administratie, legiferare, justitie, siguranta nationala, infrastructura, etc.

      • Ideea ta mi se pare foarte tare cu toate ca nu am inteleso foarte bine. Te rog sa mi o explici mai pe larg cand ai timp .
        Multumesc mult!

      • Comentariul e bun ….dar , desi toate aceste asazise ” Drepturi ” care le-ai enumerat sint “Strimbe ” trebuie totusi observat ca sint construite pe un element natural , acesta fiind natura umana cu caracteristicile ei mentale , psihologice si fiziologice , frica , foamea , dorinta de supravietuire sau elevare in statut social care determina compromisuri si actiuni criminale . Pe asta se bazeaza istrumentarea societatilor de oameni si metodologia Sistemul Corporatist Roman , pe tipul asta de grupuri de Mercenari uniti ca o fascie – micro corporatii cozi de topor ale macro corporatilor , fie ele religioase “care au legatura telefonica cu “al de sus ” cu Papa sau asa zise Corporatii tribunale care fac Justitie -aiurea -fac Comert cu Justitie ,vind si cumpara justitie (Roman Maritime Law ) , financiare , militare , industriale , notariale etc etc
        Ce e guvernamintul Corporatiei ROMANIA ? O corporatie . Ce e jandarmeria ,politia , SRI-ul , Ce e ANAF ? O microcorporatie de mercenari care jefuie prin extortiune poporul si care lucreaza pentru o megacorporatie care suge seva ca un vampir din organismele vii ale valahilor imbecili .
        In cea ce priveste judecatoriile de tot soiul cit si virful lor de lance CCR , repet , e acelasi lucru niste Corporatii de vrajitori iezuiti – excremente umane – care instrumenteaza la Ordin de la Vatican seful lor , arbitrarea Contractelor , asa ziselor “legi” , instrumenteaza prin inselaciune si documente obtinute prin frauda si prin instrumentarea unor idei abstracte ,nemasurabile , bazindu-se pe niste Agentii de Forta Bruta [ lucrul lor nu are nici o legatura cu Dreptata ] ci cu Procedurle de instrumentare ale asa ziselor legi -relegatio – contracte intre Corporatii , intre Agenti si Corporatile unde s-au Angajat Contractual ,contra casa ,hrana sa umple burdihanele si matele cu cacat , pentru uniforme si haine de vrajitori , sa fie Obedienti indiferent de ce le-ar dicta constiinta lor , sau sa instrumenteze contractele intre narozi de rind -“persoane fizice” adica morti , asta inseamna persoana fizica ,mort ,fara drepturi naturale inerente si fara capacitate biologica de rationament – (nu om biologic viu sui iuris ) care te-ai legat prin necunostiinta de metodologie , אֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ‎ de mii de ani si le merge deoarece plebea este atit de spalata la creier si manipulata incit se misca ca pestii in banc , obedienti fara minte , fara sa faca uz de Capacitatea de Rationament Individuala .
        Concluzia e simpla ,pina indivizii nu se trezesc la realitate si nu isi revendica Drepturile Naturale inerente si capacitate contractuala sui iurs individuala nu se poate incepe vindecarea cancerului corporatist de care este infectata societatea noastra .

        • din pacate sa ti dai seama ca gandesti altfel de cei ce te inconjoara te face sa te simti marginalizat si in final singur. dar asta este darul tau, crucea pe care tre sa o porti. legile inclusiv cele gramaticale sunt facute sa te faca mai bine inteles nimic mai mult, dar lumea le ia ca si cum esti inalfabet si rad de tine in loc sa inteleaga ce le spui. sa fii sigur ca sunt foarte multi care gandesc ca tine sau pe aproape dar, ca nu cumva sa se rada de ei tac si se complac. revolutia creerelor a inceput. tu trebue doar sa lupti pt principiile tale si incurand vei face parte dintr o armata numeroasa. creerul uman a evoluat mult in ultin timp dar educatia si prejudecatile inclusiv religia il tin pe loc. nu pt mult timp

  36. Bun, dar explicati ne, cum mortii a unor mame si al altor mame, putem schimba modul actual de organizare statala cu o Republica Prezidentiala?!? Care ar fi etapele concrete, care ar fi pasii dpdv juridic si social sa faci o astfel de schimbare. Daca ar fi dupa mine, v as pune pe Dumneavoastra ca prim sef de stat al Republicii Prezidentiale. Dar tot nu vad cum am putea schimba regimul…

    • Sunt persoane care lucreaza la un mecanizm prin care in primul rand voturile sa mu mai poata fi furate. La alt mecanizm prin care lumea de rand sa nu mai fie manipulata. SI la o metoda de a implementa aceste lucruri. Atunci omul de rand va putea vota exact cu omul pe care il vrea ca sef de stat nu fatada care i a facuto presa, si votul lui nu va putea fi furat. Asa se poate schimba si regimul foarte usor! Tot ce e nevoe de la oameni este suporutul pt a efectua acest lucru

    • Secretul e ca trebuie inceput demontarea sclaviei nationale de la nivel individual . Primul pas , nimeni sa numai mearga la vot , nimeni sa nu-si mai voteze sclavia , nimeni sa numai dea cecuri in alb ticalosilor de politicieni vinduti occidentului corporatist . Doi , oamenii sa fie invatati cum sa-si revendice soveranitatea individuala . Trei , nimeni sa numai lucreze pe credit ci numai pe moneda valoare bazata pe valoare economica nationala , iar din intreprinzatorii nimeni sa numai accepte tranzactii in credit cu regimul de la putere . Orice marfa sau serviciu tranzactionat trebuie compensat financiar . Abolirea oricarei forme de taxare , in fapt taxele sunt extortiuni mafiote .

      • UITE ASA se poate schimba. Ideea o gasesti dezvoltata in pagina mea la comentarii imaginea INVITATIE POPULARA. ———-Ce as fi facut eu daca eram presedinte in locul lui Traian Basescu.
        1.) desemnarea unei comisii prezidentiale care sa elaboreze un plan de tara democratica. Demos-cratos
        se traduce conducerea de catre popor, asta impune ca in spatele fiecarei decizii cu caracter public
        sa regasim vointa clar exprimata a 1/2 + 1 din totalitatea romanilor. Pentru asta fiecare roman trebuie sa aiba dreptul si obligatia de a vota, fie direct daca este interesat si apt de vot, fie delegind benevol votul oricarei alte persoane fizice sau organizatii, fie prin tutore in situatia in care nu este apt de vot [copil, persoana aflata sub tutela, persoana care si-a pierdut dreptul de vot, acesta fiind atribuit unui tutore sau custode]
        2.) desemnarea unei comisii prezidentiale care sa elaboreze un plan economic pentru finantarea bugetului prin instituirea unei singure taxe – contributia la solidaritate – incasata ca TVA in procent de 50% din pretul de vinzare a produselor, serviciilor si fortei de munca si utilizata in procent de 5-10% pentru administrarea puterilor statului, 5-10% pentru investitii publice si 80-90% pentru solidaritate impartita egal pentru fiecare membru al comunitatii, cuantumul taxei
        TVA putind fi calculat la procentul care sa asigure un minim de subzistenta decent necesar traiului zilnic, costului serviciilor de sanatate, educatie si securitate, iclusiv servicii religioase, parte din servicii cum ar fi sanatatea, educatia si securitatea persoanelor/bunurilor putind fi obligatorii, dar cu libertatea alegerii furnizorului de servicii care atfel nu va mai fi de stat, finantat de la buget ci ca asigurator pe baza de plata directa de la asigurat. (asta pentru a responsabiliza/stimula persoanele angajate in furnizarea respectivelor servicii pe principiul concurentei libere)
        3.) punerea in dezbatere publica planului economic.
        4.) propunerea a 2 referendumuri populare pentru adoptarea planului democratic si a planului economic cu termene precise de obligare a paramentului actual de a modifica constitutia conform planului democratic.
        5. declararea starii de necesitate, demiterea parlamentului in cazul depasirii termenului impus de popor prin referendum si instituirea prin decret prezidential a intrarii in vigoare a constitutiei democrate prin efectul votului referendumului
        6.) emiterea de decret prezidential pentru alegerea in functii publice a reprezentantilor puterilor statului, respectiv a legiuitorului, judecatorului, administratorului, reprezentantului (presedinte de stat) si arbitru mediator (care va indeplinii sarcinile actuale ale CCR, Avocat popular, presdinte CSAT, etc.)
        Astfel, se va retine plata venitului minim provenit din taxa de solidaritate ca penalitate pentru neparticiparea la vot a cetateanului care nu voteaza sau nu deleaga votul, perioada/timpul de vot fiind de 10 zile pentru fiecare scrutin de alegere a reprezentatilor puterii in stat, alesilor locali sau regionali, persoane mandatate pe timp nedeterminat cu reconfirmare prin vot la fiecare 6 luni – 1 an, cu sanctiunea anularea dreptului de a mai fi ales in functii publice a celor demisi prin vot de catre cetateni. In fapt o limitare la un singur mandat,
        care fiind pe timp nedeterminat nu afecteaza drepturi electorale. Fara a responsabiliza atit cetateanul cit si alesul la participarea efectiva si productiva in viata cetatii democratia nu exista, asa cum puteti constata la actualele forme de orinduire sociala actuale, unde niste gasti, asazise partide politice in fapt organizatii mafiote unde deciziile se iau prin vot minoritar, tirguieli intre conducatorii/sforarii acestora, nicidecum prin vot majoritar 50% + 1 din membrii respectivelor organizatii. De asemenea localitatile si regiunile pot mandata
        alesi pentru legiferare/administrare a domeniilor de interes cultural, etnic, orientare sexuala, investitii de dezvoltare, cu conditia finantarii benevole a respectivelor costuri necesare
        legiferarii/administrarii domeniului aferent, legiferarea locala/regionala avand putere de obligativitate doar asupra membrilor cotizanti participanti la alegerea/desemnarea persoanelor alese sa-i reprezinte in culte/cultura,educatie in limba etnica, investitii comune, etc. (in fapt o asociere contractuala liber consimtita mai degraba) Astfel nimeni nu va fi siluit sa finanteze un cult religios, minoritate etnica, sexuala, etc. caruia nu-i apartine.

  37. Marina, ai perfecta dreptate. Chiar si domnului JE i-am dat dreptate in trecut si tot sustine ca n-am inteles. Dar incepe cam totul sa o ia la vale. In toata lumea .Esti fericit ca nu platesti taxe si-ti pica o bomba in cap in drum spre plaja 😨….ca razboaiele care nu s-au inventat inca vor aparea fara doar si poate😈
    Celor carora nu li s-a pus pata pe frumusetile patriei, le recomand sa le revada asa cum fac si eu candi se iveste ocazia . Natura cosmetizata e ca o femeie refacuta din bisturiu.Ma duc sa fac plaja si-mi fuge plaja artificiala de sub mine in timp ce un pescarus dopat canta cu glas de ciocarlie😇si ma scald in oceanul sau in marea in care atatia amarati si-au pierdut zilele goniti de razboaiele din tariile lor.. Dupa ce-mi trece oful , pap un peste radiat preparat frumos cu o rosie in gura si coada din morcov .
    Ce trist, nu-i asa?
    Va recomand sa cititi * Romania pitoreasca* de Vlahuta. Sau s-o recititi.

    • Poate parintii mei au gresit ca s au lasat manipulati sa voteze sau pur si simplu sa accepte directia in care s a indreptat lumea .Poate si eu la randul meu am fost pacali. Dar vreau sa gasesc puterea sa lupt macar unpic pe final ca copii si nepotii mei sa aive o lume mai buna

  38. Domnule JE, eu am inteles tot ce vreau sa inteleg din lumea in care traiesc, iar dumneata n-ai de unde sa stii care este acea lume….
    Ba chiar in trecut am scris ca e ok ce ati scris…
    Cred doar ca oamenii care-si denigreaza tara au fost nefericiti in copilaria lor si neavand amintiri placute din perioada tineretii, acum, cand sunt plecati aiurea, au senzatia ca acolo umbla cainii cu covrigi in coada…
    Salvarea e individuala si din pacate unii care se cred salvati prefera sa dea cu matura in alta tara pt.ca in Romania le este rusine s-o faca.
    Taxe acolo, taxe aici, nici o problema, doar viata vesnica ne scapa de taxe de tot…..li se pare ok chiar sa ne scrie in alta limba ca doar si matura acolo are alt nume😨.
    Duceti-va in plimbare prin Italia si o sa constatati ca exista romani care-si vorbesc intre ei in italiana. Evident, cu accent moldovenesc . Cam toti plecatii in lumea larga au dispret fata de tara.
    Majoritatii le pute Romania. De ce? Tara tii-o poti iubi si respecta si traind acolo si traind aici.
    Taxele, clasa politica, criza economica, etc, sunt alta mancare de peste….
    Imaginati-va ca eu as fi suparata pe Muntii Carpati sau pe Delta din cauza altor chestii care-mi macina viata si gandurile.. Pe bune, e o aberatie….

    .

  39. Nu ati explicat deloc de ce schimbarea suveranului din SUA in China ar fi benefica Romaniei. Populatia nu ar fi de acord si ar trebui prea multa propaganda sa fie convinsa. Desi sunt de acord cu marirea substantiala a puterii executive ca reactie la influenta externa si va impartasesc ideea cu saritul direct in revolutia postindustriala si AI speram sa fiti un proxenet ideologic mai bun si sa vindeti visul mai bine “curvelor” din generatia N-AM. Nu toata lumea e doamna Vlas.

  40. Dle Vantu ati uitat esentialul…prima data trebuie sa ne recuperăm banca ….paritatea 1:1 …scriwti despre senioraj si cine conduce BNR- ul ..cine este Isarescu ….de aici trebuie inceput …socialismul aitentic este singura forma de guvernare dreapta…monarhie? Glumiti….

  41. Draga domnule SOV, ce dracu’ (Doamne iarta-ma)!!! Nu pot sa nu ma intreb: in afara faptului ca va “umfla” orgoliul si va mentine in forma practicand materia cenusie… DE CE AVETI ACEST BLOG?! Cu deosebita considratie. Dan Corcoz

  42. Domnul JE, pe dumneata te-a mai intrebat cineva pe blog * de ce vrei sa plece toti din tara* ?!
    Evident, chestia asta se urmareste de mult si de multi…
    Mai era un distins domn plecat din tara de vreo 14 ani , care ne scria in frantuzeste si era oripilat ca a trebuit sa se intoarca cateva zile , dupa multi ani si a ramas profund socat.
    In anul in care el pleca din Romania, eu aveam si alta cetatenie de vreo 11 ani. Nici prin anticamera creierului nu mi-a trecut sa nu ma intorc de cate ori pot ACASA.. Mereu am incercat sa indemn strainii doritori sa investeasca in Romania, sa o faca, vorbind la superlativ de tara mea. Ura pe care o constat la unii care vorbesc oribil de Romania, ma infioara.
    Am avut si eu suparare, durere si rabufnire in timpul trist de dinainte de ” 89. Ai mei spuneau ca pot sa mor din cauza curajului si rebeliunii si nebuniei in care credeam. Am fost scuipata in obraz la securitate. Mi s-au calcat in picioare idealurile, sperantele si aspiratiile , dar niciodata n-am renuntat la convingerea ca TOT ce vreau se va realiza. Am intrat in conflict cu parintii pentru ca din cauza mea aveau probleme la servici.
    Una dintre cele mai fericite zile a fost cand l-au prins pe Ceausescu.
    Apoi totul s-a schimbat in bine. Ce facil era sa-ti faci propria afacere in tara sau sa pleci unde vezi cu ochii daca vrei.
    Eram foarte tanara, desteapta, frumoasa tenace, muncitoare, curajoasa si n-am uitat niciodata cand cineva mi-a facut un bine..
    S-a intamplat sa stau aproape 1 an departe de Bucurestiul meu iubit si mi- a fost un dor imens si naprasnic si de denivelarile din asfaltul capitalei in care-mi intrau tocurile in verile toride.
    Si asta dupa ce venisem din Parisul ala adorat de cineva care a comentat la capitolul trecut si care ne scria in franceza la un moment dat. Dupa ce’am vizitat muzee si m-am plimbat cu vaporasul pe apa maro’ a Senei si dupa ce am constatat ca o parte a populatiei parea consumatoare doar de lamai verzi, mi-am varsat pentru a nu stiu cata oara cafeaua, ceaiul si apa pe fusta pentru ca pe masutele rotunde unde ne inghesuiam lovindu-ne la coate, nu aveai loc sa pui decat o brioche, un pix si o cana cu ceai.
    Europa este un continent imbatranit, epuizat si prins ca intr-o menghina intre 2 mari puteri.
    Mi-a placut ce a scris Ashura si pot spune ca si eu simt la fel cand este vorba de patrie.
    Bunica mea a traversat oceanul pentru ultima oara la 90 de ani, ca sa se intoarca sa moara in Bucurestiul in care a fost una dintre cele mai frumoase femei ai anilor tineretii ei. Ani de zile am venit toti aici, am plecat iar, am ajutat si noi cum am putut biata noastra tara.
    Sintem prea mici, noi romanii,pentru a face ceva care sa fie bun pentru tara. Nici nu suntem lasati.
    Macar sa nu improscam cu noroi in ea si nici in Vintu care-i un oropsit al
    sortii. Masculilor care-l injura le spun ca trebuia s-o faca privindu-l in ochi, asa ca intre barbati. Este incredibil cata invidie starneste intr-un barbat facilitatea cu care altul face bani cu lopata..De altfel, si la femei sta treaba cam la fel…..
    Ma rog, dragilor, lasati bunatatea sa va invadeze intreaga fiinta. Peste putin timp incepe primavara. Pasarile se intorc din tarile calde. Unde ? In TARA lor. Din Hawaii, Dubai, Madagascar ( Mazare in nici un caz) , veniti si voi in patria muma macar din cand in cand si…..iubiti-o ! Inainte de a fi si altceva, ati fost romani. Nu va vorbiti tara de rau !
    Celor ce-i spuneau lui Vintu ca a fost fraier ca n-a plecat, le spun ca omul nu putea s-o faca precum altii care zburdau ca si caprioarele pe picioarele lor. Omul are o groaza de probleme de sanatate. Pana si pe aia care si-au schimbat fata chirurgical i-au prins. Citeam ca un cunoscut sud- american a decedat pe masa de operatie incercand sa se modifice prea mult.😨

    • Tu si foarte multi altii nu prea pricepeti nimic din lumea in care traiti si o ardeti aiurea cu sentimentalisme si patriotime ieftine care nu te ajuta cu nimic si nici nu tin de foame.

      In primul rand…
      Exista trei tipuri de taxare mari si late pe lumea asta:
      1. Taxarea Bazata pe Cetatenie
      Asta exista doar in gulagurile falite si corupte pana in maduva oaselor si pline cu sclavi din SUA si Etireea. Poate pricepi acum de ce fac sua-ndezii scandalurile cu Panama si cu offshoreurile anonime: le fug oamenii si banii din tara si multi oameni avuti renunta la cetatenie dupa instaurarea FATCA. Zeci de mii anual. Asta se intampla dupa ce le-a fugit industria in ASIA si MEXIC din cauza socialismului, a coruptiei si a taxelor mari si imbecile.
      Hint: ghici de ce ameninta Trump cu desfiintarea NAFTA, cu impunerea de taxe comerciale Chinei sau cu razboi nuclear impotriva Coreei de Nord care nu conteaza pe plan economic mondial, dar ca victima colaterala va fi Coreea de Sud care conteaza al dracului de mult? Ca bonus pa langa Coreea de Sud mai intra si China si Japonia. Alte doua mari puteri economice care fac concurenta masiv SUA si in cazul Chinei, care a “furat” masiv businessuri ameriacane care s-au relocat acolo.

      _
      2. Taxarea Bazata pe Rezidenta
      Asta este in majoritatea tarilor si este specifica gropilor de gunoi socialiste in frunte cu getourile Europei Occidentale si Scandinave plus tarilor din Imperiul Anglo-Saxon (UK, Canada, Australia, Noua Zeelanda) cu exceptia SUA. Practic, cam toate tarile membre OECD. Altii, la fel de ofuscati cu offshoreurile anonime si ca le fug oamenii si afaceile afara din tara sau chiar de pe continent.
      Ce au toti astia in comun? Pai… sunt cam FALITI! Din cauza coruptiei, birocratiei si a socialismului AU AJUNS FALITI si acum vor sa ia cu japca banii oamenilor productivi. Din cauza socialismului, birocratiei, centralizarii, coruptiei si SUPRA-TAXARII le fug oamenii si afacerile, iar ca “solutie salvatoare” au gasit: mai mult socialism, mai multa birocratie, mai multa centralizare si implicit mai multa coruptie, mai multa SUPRA TAXARE.

      Isi mai aduce cineva aminte de faptul ca imbecilul la sinistru de Hollande, socialist pana in maduva oaselor a vrut sa impuna taxa bogatilor de 75% si cand au inceput astia sa fuga din tara si sa renunte la rezidenta si la cetatenie, a ramas ca socialistul prost fluierand a paguba? Daca nu esti prost si ratat nu ai cum sa fi socialist.
      Uitati-va cum arata un socialist care prin definitie este sinonim cu un prost:
      – France forced to drop 75% supertax after meagre returns
      https://www.theguardian.com/world/2014/dec/31/france-drops-75percent-supertax

      Dupa Atena, in topul oraselor din care milionarii si oamenii cu bani fug mancand pamantul sunt Paris, Roma si Londra. Ce au in comun aceste orase? Sunt parte din niste gropi de gunoi socialiste, pline de idioti si incompetenti, adica Marxiste Economic, pline de “Politica Corecta”, adica Marxiste Cultural si cu exceptia UK pline de biroratie idioata. Dupa atentatele de anul trecut din UK si dupa Brexit, a inceput si exodul bogatilor din Londra.

      Ia cateva mostre de performanta socialista:
      – 10,000 millionaires left France last year
      http://money.cnn.com/2016/04/01/news/millionaires-fleeing-france/index.html

      – Now it’s FREXIT: France lost the most millionaires last year after spate of terror attacks and despite improving economy
      http://www.dailymail.co.uk/news/article-4269494/France-lost-millionaires-year.html

      – Rising number of wealthy French fleeing abroad
      http://www.france24.com/en/20150808-france-wealthy-flee-high-taxes-les-echos-figures

      – Why millionaires quit Europe for sunnier climes
      https://www.cnbc.com/2016/03/31/why-millionaires-quit-europe-for-sunnier-climes.html

      etc. etc. etc.

      Socialistii sunt “super tari”: ei vor sa eradicheze saracia, inegalitatea, si pe pix-da ma-sii. Dar… pe munca si pe banii altora. Ei nu au bani oricum, pentru ca sunt lenesi, incompetenti si prosti si nu au muncit in viata lor, eventual doar in job-uri de duzina si prost platie si de aia vor “egalitate” pe banii altora. Sunt complexati, frustrati si plini de ura.

      Acum se intampla LIVE ceea ce a “profetit” o data Margaret Thatcher supranumita si “Iron Lady”:
      “THE PROBLEM WITH SOCIALISM IS THAT YOU EVENTUALLY RUN OUT OF OTHER PEOPLE’S MONEY.”

      Romania in aceasta categorie intra. Pe langa faptul ca este o groapa de gunoi comunistoida plina cu imbecili, hoti si analfabeti spargatori de seminte, pardon, mancatori de bonboane agricole, pe langa faptul ca este corupta pana in maduva oaselor si ca de fiecare data cand crezi ca s-a atins apogeul prostiei, birocratiei si incompetentei apare ceva nou care intrece toate recordurile, preocuparea de baza este umilirea si jefuirea oamenilor educati, cinstiti, muncitori, a tuturor celor care pot aduce plus valoare.
      Educatia, nunca, cinstea si capitalismul sunt batjocorite si calcate in picioare iar prostia, hotia, smenuiala si comunismul/socialismul sunt ridicate la rang de virtute. Nu-i asa… doar prostii se duc la scola si muncesc cinstit? In felul asta… nu ai sa ajungi niciodata cineva: barosan, baron, faraon, etc. Cu alte cuvinte, n-ai “valoare” bah! Si nici “dusmani”, deci esti nimeni. Si daca tot esti nimeni, nu mai bine sclavagesti tu pentru faraoneala altora?

      Ia cateva exemple de realitati mioritice. Citeste cu mare atentie.
      – Ți-ai păstrat rezidența în România? Iată cât va trebui să plătești LUNAR la fisc
      http://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/ti-ai-pastrat-rezidenta-romania-iata-cat-va-trebui-sa-platesti-lunar-la-fisc/

      – Se transforma ANAF intr-un grup infractional organizat? Antreprenorii isi vor pune curand intrebarea existentiala daca mai merita sa faca business
      https://www.wall-street.ro/special/fiscal-advice/180646/gabriel-biris-anaf-grup-infractional-organizat.html

      – Cum să deturnezi banii diasporei prin patriotism de paradă: metoda ”papionul tricolor”
      http://www.gazetaromaneasca.com/focus/diaspora/cum-sa-deturnezi-banii-diasporei-prin-patriotism-de-parada-metoda-papionul-tricolor/

      – Se pleacă din România ca în timp de război, diaspora are parte doar de vorbe goale, de tip Repatriot
      http://www.gazetaromaneasca.com/focus/diaspora/se-pleaca-din-romania-ca-in-timp-de-razboi-diaspora-are-parte-doar-de-vorbe-goale-de-tip-repatriot/

      etc. etc. etc.

      _
      3. Taxarea Teritoriala
      Aici intra tarile capitaliste, cu birocratie putina, sisteme de taxare simple si cu TAXARE ZERO, fie doar pentru anumite domenii sau per total. Spre diferenta de primele doua sisteme de taxare discutate mai sus, in cel mai rau caz vei fi taxat doar pentru veniturile obtinute in interiorul tarii respective si nu pe venituri obtinute global.
      Multe tari fac parte din categoria asta, incepand cu Singapore, Chile si Panama, ca tot am vorbit de ele, continuand cu Hong Kong, Costa Rica, Georgia, Gibraltar, Malaezia, Paraguay, UAE, etc si terminand cu “locatii” de genul Monaco, unde se duc mare parte din coruptii cu carnete de partid din Romania sa-si faca vacantele si mai ales s-ai ia rezidenta si sa-si ascunda banii.

      _
      Auzi, tu de ce credeai ca-i ridica in Bucuresti statuie Printului Mucea de Monaco?
      – Un monument dedicat Printului Rainier al III-lea a fost dezvelit in Parcul Circului, in prezenta printesei Stephanie de Monaco
      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22037352-monument-dedicat-printului-rainier-iii-lea-fost-dezvelit-parcul-circului-prezenta-printesei-stephanie-monaco.htm

      Business as usual. It’s all about money baby!

      Nu ti se pare ciudat ca toti conducatorii din gropile astea de gunoi socialiste sunt capitalisti pana in maduva oaselor? Pai nu e ciudat de loc: capitalismul este singurul sistem economic care ITI LASA BANII (sau iti ia foarte putini) si implicit POTI SA ACUMULEZI, iar comunismul/socialismul este un sistem care ITI CONFISCA BANII si pentru ca nu poti acumula (mai) nimic, AI SA FII SARAC SI PROST TOATA VIATA TA. Cam asta este POLITICA DE STAT!

      Prin supra-taxare si prin organizatii de clan mofioate cu acte in regula, numite partide, poti tine majoritatea populatiei in saracie si poti sa-i conduci. Prostimea se tine in saracie prin socialism, iar conducatorii isi creaza bogatie prin capitalism (si de multe ori coruptie). Se “nationalizeaza” socialismul.

      Cand ai mari mase de oameni prosti si saraci, poti sa vi in campanii electorale si sa bati campii ca le dai in plus 10% la salariu, le maresti alocatiile, sau mai stiu eu ce mizerii din astea. Cand ai oameni isteti si avuti/bogati, nu poti face nimic cu mariri de 10% la salarii sau alocatii ca te scuipa intre ochi si daca te faci al dracu si vrei sa le maresti taxele iti iei la mu*e asa cum si-o iau aia din Grecia, Italia, si toate gropile alea de gunoi socialiste, asa cum si-a luat-o si imbecilul ala de Hollande.

      Prostimea nu pricepe cum merge treaba asta cu taxele si este incapabila sa faca artimetica simpla. Cand le spui ca taxele sunt mari se uita la tine mirati si-ti spun ca 16% sau mai nou 10% nu e chiar asa mult. Numai ca prostimea nu ia in calcul si restul taxelor cum ar fi ipozitele pe dividende, dobanzi bancare, bunuri si proprietati, etc, accizele la combustibili, energie, utilitati, etc, de toate “contributiile” fortate la toate Schemele Ponzi FALITE cum sunt CAS, CASS, etc, sa nu mai vorbim si despre TVA-ul COLOSAL pe care fiecare prost il pateste cand cumpara ceva.
      Cand aduni totul la un loc, s-ar putea sa ai un SOC! In toate gropile de gunoi socialiste, asa numita “povara fiscala”, nimic altceva decat taxa pe prostie, este inte 70% si 90% din venituri.
      Vrei sa mai vorbim si despre depozitele bancare cu dobanda negativa ca politica de stat? Sau despre cum esti furat prin inflatie tiparind bani aiurea prin “quantitative easing” sau “helicopter money”? Sa mai vorbim despre cum unii scapa de la faliment confiscand legal banii prostilor prin bail-in si bail-out? Adica, despre cum se socializeaza pierderile si despre cum se privatizeaza profiturile?
      – „Bail-in” vs. „bail-out”
      http://www.argumentesifapte.ro/2013/04/13/bail-in-vs-bail-out/

      Ia deschide un Excel si fa un calcul simplu. Luam niste sume ipotetice si “rotunde” ca sa nu dea cu virgula.
      Cazul 1: Sa presupunem ca ai un venit brut anual de 10.000 euro. Pentru ca traiesti intr-un stat capitalist care nu iti ia nimic din ei, poti sa-i investesti intr-o afacere, la bursa sau unde vrei tu, cu un profit anual de 10%. Cati bani vei avea dupa 10 ani de munca cumulati la fiecare sfarsit de an cu o dobanda de 10%? Dar in 20 de ani? Dar in 30 de ani? Dar in 40 de ani, adica atunci cand ai ajuns la varsta pensionarii, bani pe care poti sa-i (re)investesti evident?
      Ia fa acelasi calcul la un venit anual brut de 100.000 de euro. Si acum mai fa unul la un venit anual de 1.000.000 de euro. Vezi ce sume iti ies, cat iti intra si cat iti ramane in buzunar. Urmarind traseul banilor si afland in buzunarul cui se duc, afli pentru cine muncesti in realitate.

      Cazul 2: Sa presupunem ca ai un venit anual de 10.000 de euro. Pentru ca traiesti intr-o groapa de gunoi socialista, “pentru binele tau”, statul iti confisca 80% din ei, si iti mai raman doar 2000 de euro. Iei acesti 2000 de euro si ii investesti intr-o afacere, la bursa sau unde vrei tu, cu un profit anual de 10%, din care statul iti mai ia 80% tot “pentru binele tau”, impozit pe venit, CAS, CASS, etc. Cati bani vei avea dupa 10 ani de munca cumulati la fiecare sfarsit de an cu o dobanda de 10% din care scazi taxe si impozite de 80%? Dar in 20 de ani? Dar in 30 de ani? Dar in 40 de ani, adica atunci cand ai ajuns la varsta pensionarii, bani pe care poti sa-i (re)investesti evident?
      Ia fa acelasi calcul la un venit anual brut de 100.000 de euro. Si acum mai fa unul la un venit anual de 1.000.000 de euro. Vezi ce sume iti ies, cat iti intra si cat iti ramane in buzunar. Urmarind traseul banilor si afland in buzunarul cui se duc, afli pentru cine muncesti in realitate.

      Nu stiu altii cum or fi, dar mie imi dau lacrimile de la primul calcul in cazul 2. Numai unor oameni bolavi cu capul asemenea situatii li se par normale. Si da, asta este normalitatea in socialism. Si da, PROSTIMEA SUSTINE SOCIALISMUL, FIIND FERM CONVINSA CA ESTE PENTRU BINELE EI!
      Nimic alteva decat “Cainii lui Pavlov”, care saliveaza la “gratuitati” neintelegand ca totul se face din banii si munca lor. Salariile imense, pensiile babane si toate privilegiile care le au aia de la stat trebuie platite din munca si banii cuiva. Ghici din ai cui? Autostrazile alea care se surpa in doua luni de la infiintare si terenurile de fotbal in panta si… trebuie facute din banii si munca cuiva. Ghici din ai cui? Si contractele de consultanta si studiile de fezabilitate si delegatiile si toate achizitiile la inutile si la suprapret si… trebuie facute din banii si munca cuiva. Ghici din ai cui? Si salariile si pensiile tuturor amantelor si rudelor si neamurilor angajate pe la stat sau membri prin cate 15 consilii de administratie prin institutii de stat trebuie facute din banii si munca cuiva. Ghici din ai cui? Putem sa o tinem asa pana maine.

      Atat in cazul 1 cat si in cazul 2 de mai sus, este vorba de DOBANDA COMPUSA. Einstein numea dobanda compusa ca fiind A OPTA MINUNE A LUMII.
      In urma calculelor, s-ar putea sa ai impresia ca in cazul 1 dobanda compusa este pozitiva, iar in cazul al doilea ca dobanda compusa este negativa. Regret sa te dezamagesc, dar in ambele cazuri este vorba despre dobanda compusa pozitiva, cu o mica diferenta:
      – in cazul 1 dobanda compusa este pozitiva in BUZUNARUL TAU
      – in cazul 2 dobanda compusa este pozitiva in BUZUNARUL ALTORA
      In ambele situatii est vorba despre munca si banii tai.

      Si acum sa-ti spun um mic secret. Cea mai profitabila afacere de pe lumea asta a fost si este exploatarea prostimii. S-a ajuns la performanta ca de buna voie si nesilita de nimeni, prostimea sa te roage sa le iei banii, ca doar e pentru “binele lor”. Ce n-au reusit religiile sa faca nici cu forta bruta nici cu propaganda, au reusit comunistii in mai putin de 80 de ani. Au creat “omul nou”, incredibil de prost, care in loc sa se roage la Soarele de pe cer (Dumnezeu din Imparatia Cerurilor) si sa dea bani la sarlatani si analfabeti in sutane, se roaga la “stat” si da bani sarlatani si analfabeti in costume si cu functii publice.

      In realitate, lucrurile functioneaza cam asa:
      – Povestea înrobirii tale
      https://www.youtube.com/watch?v=aGGUw0I9p8w

      – Propaganda – Edward Bernays
      http://librarie.gandeste.org/cumpara/propaganda-edward-bernays-7718911

      – Psihologia multimilor – Gustave le Bon
      http://www.elefant.ro/carti/carte/stiinte/psihologia-multimilor-97192.html

      Ambele cazuri de mai sus sunt cat se poate de apropiate de realitate. Cine nu crede, poate sa mearga la un contabil. Cel mai bine ar fi sa mearga la un curs de contabilitate primara care dureaza mai putin de o luna, dupa care poate sa-si faca niste calcule reale de unul singur si sa-i raspunda la niste intrebari banale, ca de ex:
      – eu am “contribuit” fortat la toate Schemele Ponzi falite, “investind” in “Fondul de Pensii de Stat” (CAS) si in “Fondul de Sanatate de Stat” (CASS); care este suma totala pe care am achitat-o eu in fiecare dintre aceste “fonduri”? aceste “fonduri” sunt cu adevarat fonduri de investitii care fac investitii profitabile in… sau sunt doar o smenuiala de genul “confiscam banii prostilor si ii cheltuim cand si pe ce vrea muschiul nostru”? daca sunt fonduri de investitii, care este randamentul anual? etc

      – care este toatlitatea “darilor” pe care le-ai platit la stat de-a lungul anilor si cu ce te-ai ales in urma lor? ai muncit 5, 10, 15, n ani, ai castigat suma x, din care ai cheltuit pe necesitati si distractie suma y, si ti-a ramas suma z pe care ai investit-o in diverse active. de exemplu, in Romania majoritatea oamenilor nu isi permit sa cumpere un apartament decat cu credit pe 10, 20 si chiar 30 de ani. cu cate apartemente ai “contribuit” la stat? sau, puteai sa investesti banii respectivi intr-un REIT (Real Estate Investment Trust) oriunde in lume cu un randament anual (minim) de 5%. daca investitia in REIT-uri este prea complicata, gandestete la banalul “pamant” pe care sa dezvolti afaceri cu cereale, livezi, podgorii, cirezi, etc. Poti calcula costul oportunitatilor pierdute? etc

      – se spune ca oamenii bogati planifica resursele si averea pentru cel putin trei generatii. aceeasi idee este valabila si pentru natiuni. dupa o viata intreaga de munca, o generatie intreaga (in cazul unei tari) sau un adult (in cazul unei famili) trebuie sa aibe ce sa lase urmasilor. se realizeaza asa zisul transfer se prosperitate. in cazul oamenilor isteti si al natiunilor cu adevarat prospere, acest transfer este unul pozitiv, in cazul idiotilor si al natiunilor falite, este unul negativ. ai muncit x ani, ai cheltuit suma y si iti ramane pentru transfer la urmasi valoarea z. valoarea z este una pozitiva sau negativa? cat de mica sau de mare este? ia incearca sa aflii valoarea z si in cazul natiunii din care faci parte, comparativ cu alta. sa zicem Romania versus Chile sau versus Singapore. cei ai realizat si acumulat tu o viata intraga? dar natiunea ta si generatia din care faci parte? ce lasati si unii si altii urmasilor: prosperitate, saracie sau sclavagism/datorie? etc

      etc. etc. etc.

      Cateva opinii ale altora pe aceste subiecte:
      https://ro-ro.facebook.com/permalink.php?story_fbid=690648674657962&id=100011385062177

      https://www.facebook.com/bogdan.glavan/posts/10210848750996456

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210945261089148

      _
      Cateva vorbulite si despre “scandalul” cu ultimul Cod Fiscal. Daca inca nu s-a inteles pana acum, cei mai f*tuti sunt angajatii si PFA-urile. Cand eu spun la diversi oameni sa nu mai lucreze niunde in lume ca salariat sau PFA/self-employed si sa-si incaseze banii pe firma, zic ca sunt eu nebun. Incep cu idioteniile clasice cu pensia, sanatatea, invatamantul, etc si termina cu elucubratii de genul “datoria fata de tara”.

      In Romania legea pentru firmele cu impozit de 3% pe cifra de afaceri este una cu dedicatie. Practic vorbind, acum spagile se vor da legal, cu factura, pentru consultanta si diverse servicii. Iei spaga de 1 milion de euro si platesti impozit pe venit de 3% si impozit pe dividende de 5%, total 8%. Daca esti istet firma o faci cu actionariat in Cipru, sau in Panama, sau in orice tara cu taxare teritoriala si nu mai platesti impozitul pe dividende de 5%.

      Cine te opreste sa-ti incasezi venitul pe firma si nu ca salariat? Sunt zeci de mii de oameni care fac treaba asta la nivel national. Si nu de ieri de azi. Sa nu mai vorbin despre cei care au deja firme direct in strainatate si acolo incaseaza grosul banilor, lucrand in Romania pe salariul minim, sau lucreaza ca delegati direct cu firma din strainatate. Sau de aia care folosesc servicii de plati internationale de genul Paxum, Paysera. etc.

      Sa mai vorbim despre faptul ca, atunci cand esti angajat mai intai platesti taxe si apoi iti mai raman si tie ceva bani in buzunar, dupa care iar paltesti alte taxe, de ex TVA. iar pe firma intai iti deduci o gramada de cheltuieli, poti sa-ti recuperezi o gramada de taxe si daca iti mai ramane ceva platesti impozit?

      Sa fi angajat/PFA, este ca si cum te-ai ruga de iei sa-ti ia banii. Si ei ti-i iau. Baga mana pana la cot, fara pic de mila. In acelasi timp banii lor ii pastreaza numai pentru ei. Te-ai fi gandit ca Romania se poate transforma in “paradis fiscal”? Drumul pana in Panama poate sa fie lung si obositor, asa ca de ce sa nu gasim noi metode aici, acasa, 100% legale:
      – Senatul a adoptat legea lui Şerban Nicolae de scutiri de taxe pentru construirea de cazinouri și pensiuni pe insule
      https://stirileprotv.ro/stiri/politic/senatul-a-adoptat-legea-lui-serban-nicolae-de-scutiri-de-taxe-pentru-construirea-de-cazinouri-c-i-pensiuni-pe-insule.html

      Socialism pentru mase si prostime si capitalism pentru conducatori. In ziua de astazi, prostul nu doar ca plateste fara sa puna intrebari, ba chiar te roaga sa ii iei banii, dupa care se mira ca e sarac si nu isi permite nici macar o amarata de cosmelie cu 2 camere.

      – Revolutia fiscala, o strategie de a cuceri si mentine puterea politica mizand ca oamenii nu inteleg ce se intampla
      http://m.ziare.com/economie/revolutia-fiscala-o-strategie-de-a-cuceri-si-mentine-puterea-politica-mizand-ca-oamenii-nu-inteleg-ce-se-intampla-interviu-1501400
      _
      In al doilea rand…
      Eu nu spun nimanui ce sa faca. Daca vrea sa ramana in Romania, este liber sa faca acest lucru, daca vrea sa paraseasca Roamnia, iar este liber sa faca acest lucru.

      Decizile de a ramane intr-o tara sau de a parasi tara respectiva ar trebui sa fie unele rationale si nu emotionale. Aceste decizii rationale au la baza principii economice si oportunitati de dezvoltare. Aceste principii si oportunitati au determinat foarte multi oameni sa paraseasca Romania. In conditiile in care singura perspectiva a oamenilor este saracia si imposibilitatea de a-si achizitiona o locuinta si alte necesitati de baza, sau in conditiile in care nu isi permit ca distractie decat un suc la terasa sau un concediu ieftin de o saptamana in tarc la “all inclusive” in Bulgaria… cine sunt eu sa ii judec?

      In ceea ce ma priveste pe mine personal, eu nu inghit idiotenii de genul “fie painea cat de rea, tot mai bine este un tara mea”. Deciziile de plecare sau de ramanere au la baza tot principiile economice si posibilitatile de dezvoltare. Fie ca le convine unora, fie ca nu, asta face lumea sa se invarta.

      Faptul ca ca m-am nascut pe o bucata de pamant cu un nume sau altul, nu inseamna ca apartin acelei bucati de pamant. Nimeni nu isi poate alege locul unde se naste, dar isi poate alege locul unde sa traiasca. Eu nu sunt Ion al Glanetasului sa sufar de patima pamantului. Tara mea este acolo unde imi este mie bine, nu unde sunt sclavagit, umilit si luat de prost. Cateva milioane de oameni sunt de acord cu ceea ce am spus eu aici. Daca le pasa asa mult de tara nu plecau afara.

      Mai nou (pentru romani evident), daca esti istet, poti alege locul unde se vor naste copiii tai, si vor primi cetatenie automat. Este cea mai isteata chestie pe care o poti face tu ca adult, si cel mai bun cadou pentru copiii tai. Doar vrei sa aibe o viata mai buna, nu? Sa nu mai vorbim da faptul ca in caz de nasoale ai unde sa te duci legal, fara sa risti sa devi “refugiat siriam”.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Jus_soli

      Eu am de ceva timp firme in tari cu taxare teritoriala, si in scurt timp am sa obtin si cetatenie. Pe urma poate sa vina Statul lu’ Peste Prajit si ANAF-ura px-dii ma-sii sa ceara cate taxe vor ei si am sa le livrez cetatenia romana, cu buletin si pasaport cu tot, fix in bot. Sa sclavageasca si sa impoziteze pe ma-sa si pe tac-so nu pe mine. Eu nu sunt nici sclavul lor local sa ma trag de bracinari cu toti bugetarii, nici sclavul lor intenational sa le platesc taxe si impozite pe venit global. Refuz sa fiu șerb legat de glie. Ce vor face unii sau altii, putin imi pasa. Sunt adulti si sunt direct raspunzatori pentru vietile lor.

      _
      In al treilea rand…
      Se pare ca unii oameni nu vor sa priceapa nici daca le desenezi:
      – Sorin Ovidiu Vîntu: Am firme în toate offshore-urile din lumea asta. Nu fac nimic ilegal
      https://www.cotidianul.ro/sorin-ovidiu-vintu-am-firme-in-toate-offshore-urile-din-lumea-asta-nu-fac-nimic-ilegal/

      Citat din articolul de mai sus: “El (sov) susține că este o afacere organizată, iscată de niște ziariști nepricepuți care fac jocurile celor ce și-au dorit acest scandal.”
      Intrebare: Cati nord-americani sau firme nord-americane si canadiene sunt in “scandalul Panama Papers”? Numarati-i si veti afla cine sunt cei care “și-au dorit acest scandal”. Numarati-i si s-ar putea sa nu ajungeti nici la uimitoarea cifra de…
      https://www.youtube.com/watch?v=_O28HiIXark

      Si inca unul: “Afaceri. Optimizează fiscal, dragul meu. O firmă dintr-un offshore optimizează fiscal venituri. Bătălia întotdeauna în lumea asta este între stat și privat. Privatul vrea să plătească cât mai puțin și statul să ia cât mai mult… Statul român nu îmi dă nimic. Mă prigonește ca pe ultimul tâlhar. De ce i-aș da bani?!”

      Voi luati si platiti taxe ca in mod sigur veti fi bogati sau veti avea cel putin o viata buna. Nici nu este de mirare ca sunteti “Generatia N-AM!”

      Bonus:
      – Scandalul Panama Papers: 5 întrebări fatale pentru revoltații justițiari
      https://logec.ro/scandalul-panama-papers-5-intrebari-fatale-pentru-revoltatii-justitiari/

      – “Paradisurile fiscale nu servesc nici un scop economic”?!
      https://logec.ro/paradisurile-fiscale-nu-servesc-nici-un-scop-economic/

      A, si inca ceva… sa nu uit. V-ati intrebat care sunt cele mai mari offshoreuri din lume? In Europa, daca zici City of London, Germania sau Olanda (pe unde are Tiriac actionariat la o gramada de firme cu sediu in Romania) nu gresiti cu nimic. Dar locatiile unde isi stabilesc sediul fiscal mega-corporatii ca Nestle sau unde isi muta Rothschild Trustul de triliarde nu prea sunt nici in Europa nici prin diverse insule si nici in America latina. Localizati Nevada pe harta si aflati singuri. Nu uitati ca locatia in care se inregistreaza cele mai multe firme de minerit, inclusiv cele care foreaza prin Romania este British Columbia.

      Ramane cum am stabilit:
      – socialismul este pentru prostime, pentru mase, pentru cei care vor sa fie toata viata lor sclaveti, care muncesc toata viata sa-i imbogateasca pe altii si care vor sa se joace de-a “cainii lui Pavlov”
      – capitalismul pentru conducatori, afeceristi si pentru aia care sunt responsabili, care se respecta pe sine si care inteleg un lucru trivial : GRATIS NU EXISTA!

      • Munca de a scrie o asmenea postare merita apreciata, dar puteai anunta poporul ca esti un destept, un erudit, un cel mei cel, etc. si intr-o forma nediareica.

  43. SOV, multumesc pentru tot efortul depus in folosul generatiei cu orizont. Spre inainte, contact privat.

  44. “Proiectul de tara” pe care il propui are foarte multe probleme, incepand cu finantare si productia + provenienta bunurilor pe care vrei sa le dai “gratis” si terminand cu faptul ca este 100% SOCIALIST, adica 100% SORTIT ESECULUI. Ca toate mizeriile astea utopist-egalitariste, adica “de stanga”. Stangistii sunt nimic altceva decat hoarde de prosti care doresc o viata buna pe spinarea si mintea altora. Stangistii sunt niste frustrati si (semi)analfabeti sinistri, care atunci cand se strang mai multi la un loc, imediat ajung la comunism si crime. Ca doar “e dreptul lor”. Aia mai educati-muncitori-destepti-avuti sunt “dusmanii poporului muncitor” si daca nu doresc sa imparta de bunavoie cu ei… mai departe, ar trebui sa stim cu totii ce s-a intamplat.

    Romania este o tara cu o populatie majoritara formata din prosti. Chiar daca Ceausescu a luat idioti de la coada vacii si i-a facut strungari, aia tot prosti au ramas, pentru simplul motiv ca AU FOST INSTRUITI, nu educati. Asta este motivul pentru care acesti proletari egalitaristi lipsiti de educatie, ratiune si constiinta, nu au avut nici cea mai mica problema in a-si fura, exploata la sange si extermina semenii. Romania este o natiune de Visinesti si Ficiori, o natiune care si-a umilit, deportat si exterminat ~4 milioane de cetateni in perioada comunista. Chiar daca astazi a incetat exterminarea fizica, umilinta si “deportarea” continua. La putere sunt aceeasi analfabeti si hoti, votati si sustinuti de un popor de analfabeti si hoti. 100% un popor de proletari “cu origini bune”.

    In realitate lucrurile stau fix asa:
    – Generația ratată a tatălui meu
    http://www.reportervirtual.ro/generatia-ratata-a-tatalui-meu/

    – Epilog la articolul „Generația ratată a tatălui meu”
    http://www.reportervirtual.ro/epilog-la-articolul-generatia-ratata-a-tatalui-meu-partea-ii-a/

    _
    Nici o natiune sau civilizatie nu s-a cladit si ridicat pe socialism/comunism. Doar in capitalism a fost posibil acest lucru. Capitalismul nu inseamna bani, desi majoritatea tampitilor sunt convinsi de acest lucru.

    In ziua de astazi, prima forma de capital o reprezinta EDUCATIA si cunostintele tenice, stiintifice, economice, etc.
    A doua forma de capital, este reprezentata de munca, succes si esec, adaptabilitate, principii, etc si tot ceea ce te poate ajuta sa dobandesti ceea ce se poate numi intr-un singur cuvant EXPERIENTA. Aia din Silicon Valley au o vorba: “Fail Fast, Fail Often!”.
    Activele de tot felul, proprietatile, averea, banii, etc sunt doar un rezultat al celor doua capitaluri: educatie si experienta. (Nu in Romania, evident. In Romania sunt rezultat al prostiei, furtului si inselaciunii) Nu poti sa dobandesti active-avere-bani fara sa ai educatie si experienta. Averea si bunastarea se obtine prin munca si experienta si fara acesea doua se pierde usor. Vezi cazurile prostovanilor care castiga la Loto sume fabuloase si nestiind ce sa faca cu ei, ii pierd rapid sau sunt tepuiti cu aplauze de catre altii mai educati, mai experimentati sau pur si simplu mai smekeri.

    Sa vrei sa dai active/avere “gratis”, unor needucati si neexperimentati care nu sunt in stare sa si-o obtina singuri este o mare prostie. Daca nu o pot obtine singuri, in mod clar nu vor putea sa o administreze singuri. Sa nu mai vorbim despre faptul ca prostimea atunci cand primeste niste lucruri gratis, fara munca lor, sau prea ieftin, nu are respect fata de bunul respectiv, nu il intretine corespunzator si il distruge. Mergi in traile din vest si uita-te cum arata blocurile si cartierele cu “locuinte sociale” date celor care nu muncesc si stau degeaba, sau care muncesc pe bani putini si nu isi pot cumpara din banii proprii. Nimic altceva decat GHETOURI!

    Peste tot in lume socialismul este un mare esec si o mare prostie. Uita-te la Venezuela de astazi. Parca este totul tras la indigo cu “epoca de aur” a lui Ceausescu. Si pe venezueleni i-a umplut Chavez si Maduro de gratuitati, pana le-a iesit pe nas. In aceeasi situatie este si Puerto Rico. Alta groapa de gunoi socialista si plina de prosti needucati dar plini de gratuitati. Venezuelenii primeau, printre altele, combustibili aproape gratis iar acum nu gasesc nici caini maidanezi sa infulece. Portoricanii primeau curent electric gratis, iar anul trecut dupa uragane, reteaua electica a colapsat. Asta se intampla cand nu faci lucrari de intretinere/mentenanta si investitii in dezvoltare cu zecile de ani. Vine o vreme cand afli cat esti de prost si de inutil.

    – Why is VENEZUELA a CATASTROPHY?
    https://www.youtube.com/watch?v=0SP2cXoeOxY

    – The collapse of Venezuela, explained
    https://www.youtube.com/watch?v=S1gUR8wM5vA

    – Puerto Rico: Let it Sink Back in the Ocean!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=Hq21QLztoYI

    Nici cu stangistii europeni nu mi-e frica:
    https://paulghitiu2009.blogspot.ro/2016/03/aliatii-islamistilor-radicalii-si.html

    _
    Dand lucruri “gratis” unor oameni needucati si neexperimentati nu rezolvi nimic. Doar se adanceste colapsul. Dezvoltarea reala a unei tari pleaca de la un tandem economie-educatie. In acest moment nu ai nici una nici alta. Economia si productia romaneasca este o gluma proasta, iar educatia pregateste niste oameni pentru o economie care nu exista. Someri care vor umple Europa de viitori “capsunari”, dar mai ales hoti si curve.

    Performanta academica si intelectuala a lui “bai generatie”, care ar trebui sa conduca tara maine, o poti vedea aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=Nh7qUTsTpKk

    si aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=Fe5G44LiwV4

    Probabil ca experienta ta iti spune ca majoritatea oamenilor in Romania sunt educati, cinstiti si bine intentionati. Experienta mea din Romania imi spune ca majoritaea oamenilor sunt needucati, prosti, hoti si rau intentionati.

    Colapsul Romaniei nu a inceput de ieri, de azi si redresarea economica nu se va face in 2-3 ani, ci intr-o generatie. Cel putin. Totul pleaca de la educatie si de la scopul educatiei, nu de la apartamente, masini, frigidere, televizoare, vesela, etc date “gratis”. Astea sunt o cheltuiala inutila pentru cine plateste si un castig pentru cine produce bunurile si incaseaza banii, nu o investitie. Despre educatia actuala, vezi ce spune mosulica asta aici:
    https://vimeo.com/162359572

    _
    Cand mai faci “planuri de tara”, nu ar strica sa te uiti un pic pe la altii care au reusit si care au un nivel de viata si bunastare peste cel al Romaniei. Singapore este o natiune cu 5.6 milioane de oameni, mare cat doua judete romanesti si care are peste 200.000 de milionari reali. Da, peste 200.000 de milionari. Mai este nevoie sa spunem ca si-au castigat independenta, au devenit tara si au inceput constructia si dezvoltarea in 1965?
    https://www.youtube.com/watch?v=WYFe2-hqA2Q

    Crezi ca Singapore a ajuns la nivelul ala de dezvoltare pentru ca au facut un “proiect de tara” capitalist sau unul socialist? Te las pe tine sa afli. Poate reusesti sa faci diferenta intre “dam lucruri gratis la toti prostii” si “knowledge-based economy”.
    – Albert Winsemius, The Genius Behind Singapore’s Modern Economy
    http://www.allsingaporestuff.com/article/sg50-special-43-albert-winsemius-dutch-genius-behind-singapore-modern-economy

    De Chile ai auzit pana acum? Dar de Salvador Allende sau de Augusto Pinochet? Te las pe tine sa afli care dintre ei a fost viermele socialist-marxist care in mai putin de trei ani a dus tara la colaps economic si social si cine a fost capitalistul ala “rau” care impreuna cu Hernan Buchi au scos tara din colaps si au facut-o una dintre cele mai prospere tari din lume si cea mai prospera din America Centrala si Latina.
    – Chile in 6 minutes
    https://www.youtube.com/watch?v=nHLRRo-zQUI

    – Santiago
    https://www.youtube.com/watch?v=6nvqoGwC-QI

    _
    Marxismele si egalitarismele nu merg. Niciodata si nici unde.
    – Friedrich A. Hayek – The Road to Serfdom
    https://mises.org/library/road-serfdom-0

    – Ludwig von Mises – Calculul economic în societatea socialistă
    http://mises.ro/265/calculul-economic-in-societatea-socialista

    – Ludwig von Mises – Socialismul. O analiză economică şi sociologică
    http://mises.ro/217/socialismul-o-analiza-economica-i-sociologica

    – Hans Hermann Hoppe – Teoria socialismului şi capitalismului
    http://mises.ro/228/teoria-socialismului-i-capitalismului

    – Ludwig von Mises – Politici economice. Gânduri pentru cei de azi şi cei de mâine
    http://mises.ro/162/politici-economice-ganduri-pentru-cei-de-azi-i-cei-de-maine

    • Cei insirati de tine au scris pe banii Lui Rockefeller! Unde te duce marxismul acolo te duc si teoriile astora! Deci, ajungi in acelasi loc pe alte poteci.
      Ar fi mai bine sa ne limitam la romanii nostri si sa mai terminam odata cu linsul talpilor strainilor.
      Prefer Manoilescu!

    • Astept cu nerabdare ,, Proiectul dumitale de tara ,,

      (am pretentie de la matale ).

  45. Domnu’ Vantu,

    Articol foarte bun. Defapt nu e articol, este viziune! O viziune pe care Iohannis nu o are (degeaba l-am votat). Trist! Nu mai pupa al doilea mandat.

    In legatura cu planul masonilor francezi de a reface granitele Imperiului Roman:
    vor reusi cu siguranta.

    Mai mult, Rusia ii va sustine militar si evident, energetic.
    Apoi, Europa, cu un lider puternic la varf, va cucerii si supune tot pamantul.
    totul se va derula in urmatorii 5 – 10 ani.