Comentarii pentru Capitolul 5 – Maior, americanii și statul mafiot

 1. cent’anni: 100. pornind de la un motto 10% adevarat, astept cu interes si celelalte noua zecimi de adevar sau ceea ce stiti din ele.

 2. Domnule SOV,
  Aveti un spirit romantic, dar ce inseamna pentru Dvs. “am platit” este ridicol. Sunt regratabile, dar perfect de inteles, tupeul si impertinenta cu care incercati sa va traduceti in fata publicului si chiar fata de Dvs. Sunteti un bisnitar amator, un pungas..nicidecum un Robin Hood modern. Sunteti un personaj trist, cu un simt al “dreptatii” pe masura faptelor. Vorbele nu schimba omul, sunt doar un praf in ochii prostilor!
  Lasa-ti literele, nu va prind. Faceti ceea ce v-a consacrat, va veti simti mai implinit!
  Mult curaj!

 3. Ar fi bine ca la acest proiect să-i înregimentati si pe ceilalti care astăzi stau după gratii. Sansa lor e o opozitie reală împotriva Portii de la Washington. Altfel acolo le putrezeste oasele. Bătălia trebuie dată cu cei din cap, iar capul e astăzi american. Tudor a făcut o revoltă populară asemănătoare, la scara lumii de atunci, si a rămas în istorie. Cel putin fanariotii au plecat.

 4. Bun gasit Sorin.

  Tin sa-ti spun ca te apelez in prima persoana doar pentru ca mi se pare mai natural.

  Citind ceea ce publici in ultimul timp, am devenit foarte interesat de acestea. Recunosc ca la inceput am fost surprins si sceptic. M-am intrebat ironic daca nu cumva esti baut!? Si asta pentru ca tu esti categoric unul din cei ce au fost adanc in sistemul romanesc si automat te expui tu si apropiati tai dementei unora din acest sistem… Tu stii mai bine.

  Personal nu te privesc cu dispret ca nu cred in facaturile presei… Te privesc cu neutralitate, ba chiar cu admiratie.

  Din ceea ce am citit mai sus inteleg ca ai avut tendinta sa creezi ceva bun in Romania ci nu doar sa faci bani cu… camionul.

  Realitatea TV si Catavencu, doua creatii foarte bune. Dar as avea o curiozitate. Care era scopul Realitatii TV? In sensul ca este evident ca nu poti sa fii cu adevarat independent si liber sa arati realitatea asa cum este. Te ucid instantaneu cei de la nivelele superioare din piramida puterii!? Si nu ma refer la piramida puterii din Romania ci la cea care dicteaza de la nivel NATO. Nu as putea sa cred ca tu erai atat de naiv sa crezi ca poti face o televiziune unde sa expui realitatea! Deci era un scop anume…

  Oricum, ma opresc aici si raman deschis pentru ceea ce vei face in continuare la nivel public, din nefericire doar ca si spectator ci nu ca si activist cum mi-ar placea…

 5. Desi nu va aprob, intotdeauna am admirat oamenii inteligenti cum se pare ca santeti!Sant absolut de acord cu ceea ce spuneti!Este jalnica imaginea pe care o oferim lumii prin comportamentul nostru slugarnic fara pic de demnitate,iar despre conducatori amavut conducatorul pe care il meritam! Numai bine va doresc!

 6. “vantule”…sunt convins ca esti un bun analist….in toata gloata de aici si cei care te condamna vorbesc cu domnul vantu.e apelativul pe care il meriti.partea proasta ca ptr aplelativul asta platesti prea mult.mi am dorit atunci cand imbatranesc sa ma strige lumea “domnul”….de pe la 30 si ceva o cam face.acum stii ce cred…..????striga ma “nea”….e mai ieftin.mai comod.eu am cunoscut cativa “nea”.doxa si fericiti.ii invidiez putin,la modul frumos.

 7. las de o parte respectul,si de varsta si de tot….offfff vantule….morile de vant…nu in tara asta.trebuie sa moara toate generatiile de santajabili ca sa speri…nu apuci nici tu,nici eu.e de remarcat dorinta ta de a”da din casa” tot ce stii,ce ai invatat,dobandit,ajuti prostimea sa evolueze,poate cu un procent ajuta.majoritatea sunt prea preocupati de ale lor.s au nascut victime.isi cunosc statul si le place sa si l cante.statutul de victima se mosteneste in tara asta.pot sa vorbesc in argou???? rhetoric.raspund eu.natie de piz…e.vrei exemplu??? pot exemplifica,dar nu merita efortul

 8. Am 44 de ani o sotie si un copil.Nu am avut niciodata un apartament proprietate din varii motive desi muncesc de cand ma stiu .Sunt si voi fi un chirias pe viata..dar nu la stat…la particular si asta este foarte greu..oricand se razgandeste particularul si trebuie sa te muti…desi mi-am dorit tare mult.un apartament…chiar daca nu voi avea, sper sa se realizeze ce spuneti dumneavostra cel putin pentru copilul meu…Va citesc tot mereu toate aparitiile pe blog…….Cu stima!

 9. Va doresc ,in primul rand,sanatate. Sper sa gasiti un leac maladiei de care suferiti.In rest,nu vreau sa comentez….ce ati facut,ce n-ati facut. Din ce vedem la tv.,sunt atatia hoti care v-au acuzat ca sunteti hot si uite-i pe unde dau cu subsemnatul.
  Imi place sa citesc ce scrieti si scrieti bine.

 10. Simpatizez scriitura dvs libera, fara ascunzisuri, de caracter reformat si o consider ” a breath of fresh air” in smogul societatii civile si/sau corporatiste in care co-existam. Nu va admir dar o sa va citesc randurile si apreciez informatiile scumpe de insider pe care acum ni le prezentati cu titlu gratuit/ pro bono . Ma bucur ca luptati sa va schimbati imaginea demonica care ne-a fost prezentata despre dvs.,sper sa si reusiti.

 11. Demersul lupului moralist

  Domnule Vantu,

  Chiar si furtul ocazional tot furt inseamna; comandamentul hotiei nu este actul sau circumstanta, ci spiritul ce defineste omul care se exercita.
  Daca ar fi sa dati timpul inapoi, ati repeta aceleasi lucruri? Prin prisma celor de mai sus eu cred ca da. De altfel aceasta este problema intregii societati (si nu numai romanesti); unii dintre noi sunt mai bine inzestrati pentru a isi pune supravietuirea si conditiile deasupra celorlalti (cu tupeul/explicatiile/scuzele – constiente sau nu – de rigoare).

  Respect pentru rindurile sincere!

 12. Vreau sa ma inscriu in oastea ta !!! Sunt inginer constructor, am 64 de ani. Proiectele de executie pentru 85% dintre blocurile de locuinte din Braila de dinainte de 1989 au si semnatura mea.
  In plus, pe site-ul meu gasesti cateva ,,leacuri” care te vor scapa de cancer, in 4-6 luni (SIGUR !). Dar pot aduce inca 2-3 leacuri care sunt si mai bune !.
  In rest, numai bine iti doresc.

 13. Postacii de serviciu nu au aparut inca…hmmm, mi se pare mie sau au ramas masca din cauza proiectului economic…au citit si au inghitit si cred ca se bucura daca este un proiect si va ramine un proiect doar.
  alde nastase trebuie sa promoveze proiectul asta in loc sa scrie carti pentru filosofii cel pupincuresc ca o mare somitate ce nu e.
  Cred ca vine timpul cind Syriza de Romania trebuie infiintat…

 14. Cat din tot ce ati facut iar acum patimiti se datoreaza “vechilor contacte ” si se cauzeaza “noilor contacte”

 15. Sunt convins ca spune-ți adevarul. Dar cred ca e cam prea puțin ceea ce ne spuneti. Așteptam mai mult, mai clar, cu mai multe date. Nu ca pe o informare dintr-un dosar, dar mai multe persoane mai multe date.

  Si Basescu … când va da si el cu subsemnatul???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *