Capitolul 2 bis – Despre alegeri, canalii și alte tâmpenii

capitolul 2bis

Motto: „Când nu ai ce-ți place, să îți placă ce ai.”

(Proverb indian)

Putin a dezgropat securea războiului. Uniunea Europeană se clatină, Obama începe un turneu în țări asiatice, încercând să-și mențină pozițiile în Asia-Pacific și să împiedice o alianță între ruși și chinezi. Tentativa de a înlocui valorile Islamului cu valorile occidentale – un fiasco. Mai mult chiar, lumea islamică speră din nou în realizarea califatului universal, făcând primii pași prin mișcarea „Statul Islamic”. India, presată între Pakistan și China, se confruntă cu propria explozie demografică – explozie generatoare de sărăcie extremă – și a început să uite de predicile de la Benares, de Mahatma Gandhi sau Jawaharlal Nehru și a decis ca, în paralel cu chinezii, să cumpere resursele Africii. O mare parte a exploatărilor miniere a fost acontată de India. Minereurile și mare parte a bogățiilor acestui continent sunt acaparate, într-o crâncenă concurență, de indieni și chinezi.

În acest context, criza economică va reizbucni cu o forță și mai mare decât cea din 2008. Conflictele armate se vor extinde, iar generalizarea lor nu e decât o chestiune de timp. Iată de ce, dragii mei, apreciez că alegerile de duminică sunt cele mai importante alegeri din 1996 și până astăzi. În 1996 am avut șansa de a alege în fruntea țării o personalitate de talia lui Emil Constantinescu, primul și ultimul politician de până acum care a dat României un proiect de țară – Drumul Euro-Atlantic. Acest proiect a fost dus până la capăt de mândria Penitenciarului Jilava, deținutul model și perfect reeducat, Adrian Năstase, și asumat în mod fraudulos de Traian Băsescu – un Duca-Vodă al timpurilor noastre. Hai să vedem cine ne sunt candidații de azi.

1. Klaus Iohannis – un personaj nedefinit. Strategia de campanie electorală, precum și strategia de imagine – două mostre de incompetență. A-ți baza o campanie pentru președinția României pe originile germanice ale candidatului arată deficiențe majore de cunoaștere atât a urmașilor lui Siegfried, cât și a urmașilor lui Burebista, mort odată cu Cezar și niciodată supus lui.

Nimeni nu contestă măreția nației germane. Cultura și civilizația acestei nații îi dau dreptul să se numere printre făuritorii de istorie, de progres și de aspirații. Dar să nu uităm că această nație nu ni l-a dat doar pe Beethoven, cu a sa „Odă a bucuriei,” ci și pe Hitler, nu doar Mercedesul și BMW-ul, ci și panzerele și V-2-urile, nu doar pe Hegel, cu profunzimea uluitoare a „Fenomenologiei spiritului,” ci și pe „Profesorul Unrat” al lui Heinrich Mann.

Toți aceștia au avut cultul lucrului bine făcut.

În toți cei 5 ani de când a apărut pe prima scenă politică a țării, domnul Iohannis nu a știut sau nu a catadicsit să-mi spună cine este. Mă așteptam ca măcar în campania electorală să aflu, să-mi dea o identitate precisă și un proiect convingător de supraviețuire în timpurile ce vor veni. În loc de toate acestea, echipa lui de campanie mi-a prezentat un „produs” total nevandabil, mi-a prezentat un om necunoscut, cu un defazaj clar între procesul de elaborare a ideilor și comunicarea lor. Mi-a prezentat un om care cedează la presiune, comițând gafe impardonabile.

Pot admite că este un om cinstit, că imobilele pe care le deține provin din mici speculații imobiliare, salarii și meditații pe parcursul a 25 de ani. Dar nu pot admite că un personaj care vrea să-mi conducă destinul familiei în calitate de președinte al țării nu este capabil să îmi spună toate acestea cursiv și credibil, ci, pus sub o minimă presiune din partea presei, devine incapabil să reacționeze inteligent. Ce se face când rușii – maeștrii ai presiunii – sau chinezii sau americanii vor pune presiune pe el?

Poate că Iohannis este un om bun și inteligent, dar echipa lui de campanie nu a știut să pună în evidență aceste lucruri. A fost sfătuit prost în alegerea temelor de campanie; în loc să abordeze subiecte specifice activității de președinte de țară, a fost pus să mă convingă că îmi va crea locuri de muncă, că îmi va da pensii și salarii. Faptul că echipa sa i-a propus aceste teme (care țin de guvernare, nu de președinție) nu mă alarmează. Dar faptul că el a ținut cont de aceste sugestii îl descalifică intelectual pentru funcția de președinte.

Felul în care l-a „executat” pe Crin Antonescu mă duce cu gândul mai degrabă la „Profesorul Unrat” decât la Talleyrand (nu este necesar să citiți cartea în original – încercați traducerea titlului din germană).

Nu-l plâng pe Antonescu (era un isteriopat labil psihic care, dintr-un actor major al scenei politice autohtone, a devenit un „combinator” de duzină, desființând practic PNL), dar asta nu scuză trădarea lui de către Iohannis. Eu îmi permit să îl pun pe Antonescu între paranteze – Iohannis îi datorează enorm. Jenant mod de a-și arăta recunoștința. Promiscuitatea politică și-a mai găsit un exponent.

2. Victor Ponta – jucător politic autentic. Cinic, ipocrit, șantajabil, oportunist, precaut, versatil și extrem de inteligent. Un individ care știe să folosească ideile altora este în stare să conceapă un plan și să îl ducă la bun sfârșit. Jocul inițiat de Băsescu prin care să fixeze în conștiința publică faptul că în PSD este leagănul corupției a fost folosit impecabil de Ponta în folosul său. S-a afișat public cu toți cei acuzați de către DNA și și-a exprimat susținerea și încrederea.

Astfel îmbărbătați și convinși fiind că în final vor fi salvați, o mare parte dintre cei mai importanți lideri ai partidului au ajuns fie la închisoare, fie în aresturi, fie așteptându-și rândul. Acum Ponta poate conduce PSD fără probleme și poate decide cine va conduce acest partid dacă el va ajunge președintele țării, cine va fi Emil Boc al său.

O altă mișcare extrem de inteligentă a fost atragerea lui Tăriceanu de partea sa. Câștigurile acestei mișcări sunt următorele:

 1. Se știe că cine împarte bani devine un jucător major pe scena politică. Un premier PSD în persoana lui Dragnea (singurul lider din partid cu viziune, în afară de el) ar fi ieșit de sub controlul său. Așa că Dragnea poate rămâne doar președintele partidului, fără să devină extrem de periculos. Dar pentru orice eventualitate, îl gardează pe Dragnea cu Sebastian Ghiță. Din acest moment, soarta lui Dragnea e pecetluită; dacă nu îl bagă Ponta la închisoare, Ghiță o va face cu certitudine. Până la congres, Ghiță va conduce partidul și cine știe când va avea loc acesta.
 2. Tăriceanu este o figură onorabilă și decentă. Numirea lui în fruntea guvernului va da o imagine extrem de favorabilă atât în exterior, cât și nucleului autentic liberal din interior. Voturile liberalilor din parlament îl ajută la o majoritate solidă, iar voturile nucleului dur a lui Tăriceanu îi asigură funcția de președinte.
 3. Odată ajuns președinte, îi va fi ușor să își creeze o majoritate solidă și fără grupul lui Tăriceanu și atunci funcția acestuia poate fi promisă încă de pe acum lui Dragnea (la ureche) sau americanilor prin Maior (în același mod).

Pe plan extern, Ponta a înțeles că America este în dificultate. Presată de chinezi în zona Asia-Pacific, presată de ruși în Europa și de indieni în Africa, pierzând treptat accesul la resursele din Orientul Mijlociu, protecția lor devine fragilă. Acceptarea scutului anti-rachetă pe teritoriul României de către Băsescu ne-a vulnerabilizat, în loc să ne întărească. În fața pericolului rusesc, China, și nu America, poate fi adevăratul scut.

Semnalele transmise de Ponta atât în China, cât și în Rusia (prin participarea la Olimpiada de la Soci) arată faptul că „Micul Titulescu” a crescut. Va plăti totuși greșelile tinereții. Nu faptul că a fost ofițer SIE (acesta era secretul lui Polichinelle), ci faptul că s-a lăsat corupt de Sebastian Ghiță îl face șantajabil. Înregistrările pe care le are Ghiță cu el îl vor face pe acesta stăpânul jocului intern. Lipsa de scrupule a acestei canalii l-a făcut deja un personaj detestat. Nu va trece mult și Ponta va începe să deconteze mizeriile lui Ghiță.

După ce am descris cele două personaje dintr-o perspectivă absolut subiectivă, vă dați seama că nu aș avea motive să votez cu nici unul dintre ei. După ce am urmărit cele două dezbateri, am realizat faptul că lipsa de cultură, ignoranța și stupiditatea lui Iohannis nu au cum să îl recomande pentru funcția supremă într-un stat. În ciuda faptului că sunt de dreapta, am decis să votez cu Ponta în speranța că Tăriceanu va reuși să refacă PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

  VEZI 141 COMENTARII
 1. says

  În prezentarea făcută celor doi candidați la președenția României, ”dintr-o perspectivă absolut subiectivă” (vă citez), se vede clar că sunteți ”PROPonta”, lucru pe care îl afirmați și la sfârșitul articolului . ”În ciuda faptului că sunt de dreapta, am decis să votez cu Ponta în speranta că Tariceanu va reuși să refacă PNL.”
  În ceea ce privește, previziunea d-voastră legată de acest subiect, de viitorul președinte al României, a fost total eronată, departe de realitate și prea puțin subiectivă. Este o părere, o idee și nu o critică. Vă doresc numai bine !

 2. Observatorul neutru says

  Dl. Vantu,
  La ora actuala, daca ar fi sa va uitati in urma, sa vedeti inceputul, continuarea si in final prezentul, unde v-ati incadra pe o scara numerotata de la 1-10?
  Cand stii ca in viata, la un moment dat ai avut tot ce ai poftit, iar acum chiar daca ai mai avea nu te mai poti bucura de unele bucurii simple, te poti obisnui cu ce ai?
  Ca om sunteti de apreciat din anumite puncte de vedere…
  Insa ce v-ati face fara oamenii care ii aveti in jurul dumneavoastra?
  Cine mai va ajuta in momentele de cumpana?
  Sper ca inca mai pescuiti….
  Toate cele bune va doresc!

 3. Adrian says

  Buna ziua ,
  D-le Sorin bine a-ti revenit si felicitari pentru blog..
  Trebuia sa stiti ca vor citi si vor fi prezenti aici , printre altii si multi contestatari ai dvs. Imi place foarte mult ca le-ati dat teme de gandire…In ultimul timp cam lancezeau…
  In alta ordine de idei,va doresc sanatate maxima! Candva ,acum vreo zece ani ,am lucrat pentru dvs., destul de aproape de dvs., ca sa zic asa…si ca om,mi-ati placut enorm de mult.
  Pacat ca oameni ca dvs. nu au fost atrasi in conducerea acestei tari si spun asta pentru ca stiu cat de mult va iubiti tara…
  Sau probabil v-au inchis ,tocmai sa nu ajungeti in politica !?

   • Aurel says

    Domnule Sorin, ati pierdut o lupta, nu un razboi am 67 de ani am slujot Biserici Ortodoxe,alaturi de Parintele Calciu Dumitreasa, am fost si eu in inchisorile Comuniste JILAVA,AIUD , dar niciodata nu mi-am pierdut nadajdea in Dumnezeu ca va veni o zi rinduita de Dumnezeu in care viatza cu bucuriile si necazurile ei voi ajunge intr-o zi sa fac voia lui, dumneavoastra ar trebui sa iesiti din politica satanica si sa va apucati de niste lucrurii in care sa va implicati cinstit in niste proiecte pentru societatea din Romania, eu am citeva proiecte care poate scoate tara din necaz, nu pot sa vi le prezint aici dar daca ma contactati va pot arata ce plan are Dumnezeu cu dumneavoastra va multumesc si multa sanatate va doresc

 4. Vlad says

  Ponta iese din discutie a pierdut smechereste .Iohanis n-are nici o treaba cu nemtii el saracu nu stie de Romania ce sa mai vorbim de altele.Totusi echipa lui Iohanis a facut imposibilul si i-a convins pe multi papagali cu doua idei idei tampe rostite de un om trist sa voteze o aberatie.

  Intersesant ar fi sa stim cine sunt papusarii care n-au avut ceva mai bun sa puna la inaintare.Dvs aveti vreo idee?

  O sa avem serial de comedie pe toate canalele de stiri .Nu stiu , sper sa ma insel , acest Iohanis in prostia lui imi pare un om cinic lipsit de orice este omenesc.

 5. gheorghe says

  Intamplator, am aflat de la televizor despre existenta blogului dumneavoastra.Bun, chiar foarte bun, din punctul meu de vedere. Cine a vrut sa va infunde a facut-o din doua motive: nu a inteles nimic din ceea ce inseamna capitalismul si in plus reprezentati un pericol intelectual pentru multi tampiti care ne conduc.Va doresc multa sanatate , numai si pentru simplul fapt ca vreau sa va citesc blogul in continuare.Toate cele bune !

 6. nicolae pirlea says

  Dom’le esti genial ! Esti un intelectual fin cu o abilitate diabolica in a defini concretul , si a naviga printre meandrele lui , desigur . Imi produce o imensa placere sa citesc acest blog . Nu este doar bine scris , pare in acelasi timp o incercare de lasa sa se vada crampeie din cine esti , sau cine ti-ar placea sa fi .Sau poate face parte din incercarea ‘dinozaurului’ de a se ridica . Ori cine stie ce e , poate nici tu nu stii . Te rog frumos continua sa scrii , pentru ca asta va ramane poate singura amintire pozitiva despre monstrul hedonist care dupa ce si-a satisfacut toate simturile , vanitatile , capriciile , curiozitatile , vrea si mai mult ! Stiu ca esti extrem de ocupat , dar considerand ca te apropii de 60 de ani si cei din generatia ta nu prea trec de 65 , poate nu ar fi o idee rea sa aloci mai mult din putinul si pretiosul timp ramas scrisului . E adevarat ca nimic nu te va absolvi acum de cele stiute si nestiute , si oarecum ar fi scarbos sa incepi sa iti pui cenusa in cap intrucat nu exista vreo pedeapsa potrivita pentru o canalie de calibrul tau , totusi inainte sa te duci acolo unde gramezile de bani sunt inutile , fa lumii o favoare si scrie . Nu ma intereseaza ce ai de spus , ci felul in care o spui , cu trimiteri si referinte ! Macar asta sa ne ramana . Valoarea e valoare , in termeni absoluti , oricum ai privi-o . Faci parte dintre zdrentele care ne-au furat viitorul , ne-au furat tara de sub picioare , ne-au refuzat dreptul la normalitate , ne-au trimis cu milioanele sa ne crestem copiii vorbind in alta limba , si totusi nu te urasc ci te rog frumos sa scrii in limba pe care o iubesc . N-o sa traiesti o vesnicie , in 5 ani esti langa nemernicul de patriciu , un alt titan intelectual care s-a balacit in mocirla primordiala a politicii tiganizate a Bucurestiului . patriciu n-a lasat nimic in urma , mare dezamagire , mare . Gata cu melodrama , cum spuneam la inceput : esti genial , dom’le !
  fara pic de ura ,
  Nicolae

 7. MmeButterfly says

  O analiza lucida, desi, va asigur, bunul Klaus e un fel de ou Kinder cu surprize.
  Interesant blogul Dvs. si scris cu nerv, felicitari! Sper sa va faceti vreme sa scrieti in continuare!

 8. abracadabra says

  Si toate astea pentru ce? Motivatia d-voastra? Cred ca stiti si cam cine va citeste acest blog, asa ca speranta ca luminati putin mintile oamenilor acestei societati e de domeniul fanteziei! Din ce inteleg eu, demonstratia asta este un ultim efort de a ramane cumva in amintirea oamenilor, ce sa zic, cred ca merita! Moartea chiar sterge tot si v-a apucat frica! Dar adevarul este ca nu, n-ati realizat nimic care sa conteze, cel putin in domeniul public, iar in cel privat ma indoiesc sa fi fost antiteza omului de afaceri SOV! Ar fi bine sa va intre in cap, ca societatea este un organism viu, cu capacitati pe care nu le puteti intelege d-voastra , din starea de putreziciune in care va aflati!

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Domnule, da’ rau mai esti!

   Ce-ai patit? Te-a lasat sotia, ai ramas fara bani, esti bolnav, ai necazuri cu vreun copil? De altfel nu-mi pot explica de ce-ai tabarat in halul asta pe mine.
   Dupa cum te exprimi este evident ca tu esti “capacitatea” acestui organism viu pe care eu n-o inteleg. Singura mea scuza este cea pe care singur ai sesizat-o – sunt putred. Mai ales la cap. Atat de putred incat nu-mi pot da seama daca esti si schizoid, nu doar cretin. Intr-un moment de luciditate s-ar putea sa realizez ca si un si alta.

   VINTU

 9. Dragos says

  Sorin,

  Cursa de 100m viteza are niste caracteristici specifice:
  start
  Acceleration 40-60m
  Maximum velocity: 10-30m
  Sub-maximum velocity 10-20m
  end

  Acum, aproape orice activitate, interpretata cu ajutorul capabilitatilor logico-argumentative ale noastre, se desfasoara relativ in aceeasi parametrii.

  Diferenta, aici apelez la scara de valori agreata “tacit” la nivel macro, ramane in istorie pentru ca asa dicteaza multimea din care face parte.

  Un lucru este cert, la final ajunge toata lumea – printre ei suntem si noi: tu, eu si ceilalti.
  In timpul cursei, strategia pe termen scurt defineste pozitia in care ne aflam unul de celalalt.
  Suprafata pe care alergam este aceeasi.
  Curios totusi ca la start suntem toti, la fel ca la final.

  Strategia pe termen lung, dupa final, imi pare inexistenta, presupun ca strategia pe termen scurt, a momentului imediat, suprascrie valoarea pe termen lung – asta oarecum acceptata si recunoscuta in multimea din care faci parte – in sensul ca this is the right thing to do.

  Aprecierea mea fata de un individ din Ferentari, care are o strategie pe termen scurt similara cu a ta, este aceeasi. Diferenta, raportata la multimea comparata, poate fi de timing (multimea comparata= tu si individul din Ferentari) – insa raportati la multimea macro diferenta expusa anterior nu poate fi folosita ca si termen de comparatie – asta pentru ca se folosesc alti termeni inmultimea asta macro.

  *side-note: restaurante/curve de lux sunt la indemana majoritatii, asta e tot ?

  Apreciez ambitia si determinarea – nu apreciez mecanismele alese pentru expunere, raportate la nivel macro reprezinta un setup primitiv – istoria relevanta se scrie cu alte instrumente.

  Apreciez, gresit poate, ca exista un conflict intre cele doua lumi, una aspirata care nu are loc in realitate, insa este conturata de catre lumea efectiva prin mici indicii care, aparent, o fac reala.

  Revenind la Ghita/tu si eu, in ceea ce va priveste – nu ati vrea sa schimbati mecanismele de expunere ? adica ganditi-va pe termen lung, dupa final cum ar fi. In ceea ce ma priveste – nu m-am putut abtine de la un comment :)

  Dragos

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Dupa maniera de expunere a comment-ului, se pare ca ai o oarecare idee asupra a ceea ce ai vrut sa comunici.

   1. Nu ai clar definita notiunea de “parametru”. Trebuie sa admiti ca dincolo de parametrii tehnici sunt si cei intelectuali. Demonstratia ta se numeste in limbaj filozofic o “aporie”. Atat logica formala, cat si cea aristotelica te contrazic. Nu toti ajung la final.
   2. Am exemplificat prin curve si masini de lux o anumita stare de euforie pe care o ai cu un milion de euro in buzunar. Data viitoare voi spune ca-ti poti cumpara tot iluminismul german in editie princeps.
   3. Cine draku ti-a spus ca vreau sa scriu istorie?
   4. Prea multa “lume virtuala” te dileste. Perceptia unei realitati se transforma in timp in realitatea insasi. Tu hotarasti unde te situezi la acel start ipotetic; in realitate sau in perceptia asuprea ei. Asta este ce te-a facut sa “comiti” fara voia ta o aporie.
   Oricum mi-a placut gandirea si modul in care ti-ai expus ideile. Mai scrie-mi cand ai chef.

   VINTU

 10. Waltzing Matilda says

  Motto: „Cand nu ai ce-ti place, sa iti placa ce ai.”

  Proverb (India se baga in Africa tocmai fiindca nu-i place ce are) VECHI indian, fiindca realitatea zilelor noastre ne desfiinteaza pana si proverbele.

  Si? Dupa 5 zile, va place ce aveti? Va puteti impune vointa sa va placa?

  Daca pentru resemnatii nefericiti (cei absenti, cei care voteaza raul cel mai mic ori cei care spera in promisiunea unui produs complementar, cum ar fi Tariceanu) care dau masa critica, alegerea “pro” e compusa in majoritate de o alegere “anti”, asta ne arata ca acesti nefericiti nu stiu decat ce NU le place. Inca isi mai cauta locul, inca isi mai cauta valorile. Sa-i lasam, zic, totusi fac treaba.

 11. gabi says

  Domnule SOV sper ca in actualele circumstante sa nu renuntati la acest blog .Va doresc sanatate in primul rand si apoi pacea interioara de care sunt convins ca aveti mare nevoie.

  Cu stima

  • Grig says

   Domnule SOV , bine v-ati intors acasa !
   Va doresc o seara linistita alaturi de cei dragi si astept cu nerabdare noile postari.

  • un eu din ceilalti says

   Nu as fi scris randurile astea de nu aflam ca astazi ati fost eliberat.E cumva stirea ultimilor zile mai importanta pentru mine decat rezultatul alegerilor.De ce? Pentru ca pentru mine se inchide cercul oamenilor nepotriviti in locuri nepotrivite .Nu am fost satisfacut o clipa ca ati fost condamnat ( oricum nu intr-o astfel de incadrare juridica ) cum nu am fost multumit de rezultatul alegerilor prezidentiale de dupa 90.E putin credibil actul de justitie in cazul dumneavoastra cat e putin credibila legitimitatea presedintilor nostri.Din punctul meu de vedere ambele sunt intersectia vinovata cu toping de noroc a intereselor unor grupuri de oameni care profita cu nesat de ignoranta noastra proverbiala coroborata cu fundamentul nostru cultural precar.In ceea ce priveste analiza dumneavoastra, o apreciez ca importanta nu din prisma continutului informational ( vad ca e o avalansa de indivizi care se raporteaza in comentariile lor tocmai la asta ) cat la intrebarile care ar trebui sa le declaseze in mintile mai mult sau mai putin fecunde ale romanilor.Nu-i ca ati dorit sa faceti marile destainuiri despre intimitatile inceste ale oamenilor sau institutiilor pe care le tot investim cu legitimitate ci mai curand ati facut o invitatie la reflectie.Asupra acestora din perspectiva scopului si a mijloacelor de atingere a acestuia atunci cand folosim judecati de valoare sa le analizam.Perspectiva dumneavoastra este, din punctul meu de vedere una a vinovatiei.Adica ar fi trebuit cu mult mai mult timp in urma sa devoalati chestiunile acestea ( desi ele insele comporta un examen critic prin ele insele atat prin prisma mecanismelor cat si a celor care le antreneaza ).Cu toate astea sper sa nu fie prea tarziu.Daca ar fi sa privilegiez aprecierile indigeste de pe blog nu sunt foarte optimist.Nu ca n-ar avea dreptate.Ci ca nici macar nu stiu cum sa se raporteze la ea, care e masura ei si care sunt riscurile, consistenta si nota de plata a ei.
   P.S. Vedeti ca blogul si demersul din spatele lui sa nu fie margaritare aruncate.Merita?

   • Sorin Ovidiu Vintu says

    Daca le-as fi devoalat mai demult, cum le-as mai fi putut exploata?
    Dincolo de aceasta ironie, nu am vreun sentiment de vinovatie, nu am motive in acest sens.
    Nu asistati la un act de exorcizare, ci la un demers de demantelare a unor mecanisme.

    VINTU

    • un eu din ceilalti says

     Mi-ati oferit maximul de plictiseala.Acelasi raspuns in regim de copy paste din alt post.Nu ma surprinde asta cata vreme fiecare trebuie sa aiba solutii in situatii total nefericite cum este si aceea in care v-ati pozitionat dumneavoastra.Acum insa as cam inchide cercul, al indoielilor plenare, al lucrurilor nespuse dar mai ales al realitatilor intransigente care strabat conversatiile dumneavoastra ( ca provocari vor fi fost doar in spectrul steptatilor care vor sa fie naivi prin excelenta ).Ati propus o “alternativa” si anuma accea a statului prezidential.Va suspectez cel putin pe tema institutiilor de drept de naivism incurabil.Nu aveti habar ce va fi insemnat o astfel de solutie nici daca ar fi maine referendum in vederea schimbarii pe care o doriti.Nu-i ca am trait o dictura onorabile ci ca MULTI FOARTE MULTI AU CHEF, VOCATIE SI INCLINATIE spre o alta.Sondaje indeajuns de bine ticluite converg aceste afirmatii.In contextul general a aceea ce v-am tot scris aici, veti fi inteles ca in ceea ce ma priveste atat demersul dumneavoastra cat si reactia vor fi avut parte de utilitatea protezei.Nu veti starni vreun volum de protest in sensul aparent dorit de dumneavoastra, nici macar de neliniste.As incerca insa o saraca opinie: Daca acum nu se mai nasc mari si pregnante optiuni politice e transpunerea vointei sistemului actual la care veti fi fost afiliat rational si volitional.N-ati fost singurul.Insa acum in mlastina de mediocritate si de lipsa de imaginatie a va imagina tocmai pe dumneavoasdtra ca apostol e peste puterile mele.In alta oridine de idei cred ca ca demersul dumneavoastra nu este unul eminamente obiectiv adica nu ne priveste pe noi ceilalti, ‘”pulimea” ci o minoritatea numerica despre care credeti ca e impasibila, nehotarata sau care nu are stapan.Asa fiind absolut toti in frunte cu mine suntem niste maimutoi care au crezut ca ni se vorbeste in realitate a comunicat sov cu el insusi.Macar ati obtinut ce -ati vrut?

   • un eu din ceilalti says

    Scrieti de parca trageti o linie cu tusa de concluzie.Pentru cine? Pentru dumneavoastra sau pentru ceilalti?Chestiunea cu mecanismele la care faceti referire presupune cu adevarat exercitiul intim de obiectivism maxim.Sub aspectul mecanismelor si al cunoasterii lor avansez teza potrivit careia timpul a fost perfid iar dumneavoastra ati asezat o importanta subiectiva asupra lui incat in final ati fost pus in dificultate.Si nu va suspetectez catusi de putin de imbecilitate dar nici de genialitatea care inspira asa cum apare parfumul demersului dumneavoastra.Partea cu demantelarea e cu adevarat maximul de umor pe care il puteti expune.Doar si doar in ipoteza ca ati fost serios va invederez ca sistemul insusi are propria constiinta ( ca doar au contribuit la alcatuirea lui axiomatica oameni si cu humor si geniali ) si isi calibreaza deciziile atat de exact si la timp incat nu se poate vorbi despre el decat la trecut.Cat despre vinovatie, ea nu trebuie legata de imprejurarea daca sau cat de mult ati profitat de sistem caci din perspectiva evidentelor categoric nu pareti marele beneficiar al lui.Dar categoric nici marele adversar.Exista relatii intre doua persoane neinteresate una de ailalta fara a fi viol si nici incest.Si la sfarsitul lor nici macar de vinovatie nu se pune problema.Partea cu demolarea in mediul asta, zilele astea si in maniera asta e ironie docta dar tot aia e…ironie.Oricum optiunea exorcizarii este inaplicabila pentru ca e profund ineficienta si oricum tardiva cata vreme sistemul insusi are compusi rezistenti la valori morale unanim acceptate.
    P.S. Daca e ceva ce nu ati exploatat sau nu ati folosit in sensul intereselor legitime ale dumneavoastra e rezultatul demersului dumneavoastra mai putin inspirat poate si, in nici un caz ca ati facut ( sau nu )devoalari in pagina aceasta.Si nu am indoieli ca stiti asta.Ce m-a contrariat este, repet, de ce acum, de ce asa si de ce aici…?

    • Sorin Ovidiu Vintu says

     Va admir pentru efortul pe care l-ati facut scriind aceste randuri.
     Daca veti insista, voi incerca si o critica aplicata pe frazele pe care cu atata migala le-ati randuit. Daca nu, voi lasa micile dumneavoastra rautati nesanctionate si va fi pentru a doua oara cand va fac acest favor.
     Daca va mai fi un comment necuviincios din partea dumneavoastra, il voi trata ca atare.
     In rest, incercati sa imi lecturati materialele cu un aparat critic ceva mai sofisticat. Cat despre “sistemul care are propia sa constiinta….” va atrag atentia ca nu sunteti pe paginile unui curs de drept. Eu nu sunt un istoric al cazurilor si faptelor petrecute ci un martor al evenimentelor care se petrec simultan perioadei pe care dumneavoastra mi-ati oferit-o, insiruindu-va micile rautati in tesastura de moar al unor forme fara fund (- na ca nu m-am putut abtine totusi!). Iar nota de subiectivism poate aparea doar in alegerea sistemului supus decriptarii.
     La intrebarile pe care mi le-ati pus voi raspunde cu aceeasi franchete.
     Vreau sa subliniez societatea la ideea necesitatii schimbarii sistemului politic din Romania si de undeva trebuia sa incep. Actualul sistem alcatuit de oameni “genial si cu humor” asa cum i-ati definit dumneavoastra nu este functional. El genereaza nu doar o coruptie, ci si o impotenta functionala evidenta. Acest sistem devine erect doar in fata “spagii” nu si a valorilor materiale si culturale.

     VINTU

     • un eu din ceilalti says

      Din acest moment mult stimabile domn Sorin Ovidiu Vantu nu-mi face placere mai mare decat sa va scriu aceste randuri.In sfarsit am primit de la dumneavoastra un gand sincer.Putea sa fie despre orice insa ati ales dumneavoastra subiectele, cadrul de expunere si rigorile de adresare.Inca de la inceput trebuie sa va fac o marturisire si anume ca traversez momente de reala expunere emotionala si de cumpanire si, daca mi-ar fi spus cineva ca dumneavoastra stimabile imi ridicati moralul, m-as uitat pierdut sau chiar m-as fi enervat.Ultimul post al dumneavoastra m-a binedispus de parca as fi castigat la loto, desi nu am obiceiul.In lumina “conversatiei” noastre trebuie sa fac o necesara si importanta precizare.Absolut tot din ceea ce va adresez este expresia sinceritatii si nu are in nici un caz subtext, asa incat nu sunt deloc nevoit pentru viitor sa mai adaug total nenecesare explicatii.Astea fiind spuse ma opresc asupra acelei sintagme care, recunosc ca mi-a provocat un ras convulsiv cum rar mi s-a intamplat ( va mai fac o marturisire si anume ca gandesc despre mine insumi ca sunt greu de surprins ) si anume “Eu nu sunt istoric al cazurilor si faptelor petrecute ci un martor al evenimentelor care se petrec simultan perioadei pe care dumneavoastra mi-ati oferit-o”.Apoi daca asta nu e Dem Radulescu la putera a 2 -a nu stiu ce altceva ar putea fi.Si pentru mine omu e genialitatea maxima in ale comediei.Adica nervos fiind ( ca tocmai unu’ ,autorul unei forme fara fond ma tot impunge incapatat si fara noima ) imi livrati teza potrivit careia in viata asta ( va place sau nu trebuie sa va dau vestea ca suntem tocmai contemporani ) dumneavoastra va ASUMATI INVESTIND TOATA RATIUNEA SI CONVINGEREA DUMNEAVOASTRA POSTURA de martor al evenimentelor si faptelor.Daca as fi spus eu asta reflectand asupra raspunsurilor dumneavoastra din celelalte posturi ale cetatenilor ( cand pentru mai putin de atat ati dat cu reveru peste fata total ingenua a postacului ) luati foc.Dar sa procedati astfel nu ma asteptam.Ati cautionat tocmai zicala ca unorul este maximul mirarii.De unde mirarea?Apoi daca si dumneavoastra veti fi fost in viata asta tocmai vreun martor la ceva atunci autorului nu-i va fi fost bine asa cum cu obstinatie acreditati.Dar martor al evenimentelor nu sunteti nici daca ati recunoaste.asta.Sa va ofer o noutate care cumva v-ar scoate din aceasta ipostaza care pe mine ma pune la pamant de ras: NICI MACAR EU CARE ELUGUBREZ NUMAI FORME FARA FOND ASA CUM SUSTINETI nu sunt martor al evenimentelor de care vorbiti. Dumneavoastra, eu si toti ceilalti din pacate nu avem constant decat o postura si anume aceea a AUTORATULUI evenimentelor din jurul nostru cu atat mai mult a celor politice, economice si sociale.Ca daca institutiile nu functioneaza, ca daca relatiile interpersonale se naruiesc ca daca mediul econimic se descompune prin neincredere nu e ca martorii acestor sisteme se uita talamb la ele ci ca dumneavoastra si altii si ceilalti au ales calea individualismului si daca iese treaba de porc nu-i ca suntem martori.Nu uitati ca propuneti devoalari ale chestiunilor importante ca doriti sa demolati un sistem eminamente corupt,inert si amorf.Daca dumneavoastra va proclamati postura de martor ce impiedica membrii sistemului sa pretinda la fel?Sau chiar sistemul?Din pacate intr-adevar traim timpul martorilor .Al martorilor care isi povestesc propria viata uitand ca au in mod constant responsabilitati civice asupra lor si a celorlaltiNu spun ca intruchipati vreo vinovatie, asta nu-i vreo preocupare de-a mea, dar MARTOR stimabile, se poate?Adica vreo vinovatie potentiala zic a trecutului te califica martor in prezent?Sa va enervati pe sustinerile mele e drept, poate, dar sa va metamorofozati in ipostaze in care nici dumneavoastra nu doriti sa fiti calificati din exterior cum e ? Nu-i ca va reprosez cumva aceasta apreciere, in fond inca de la inceputul postului marturisesc ca am urmarit cu meticulozitate o afirmatie cu adevarat sincera si valoroasa din partea dumneavoastra.Dar evadarea dumneavoastra in mantaua de martor ( dupa ce ma veti fi injurat copios in mustata ) e intr-adevar lucru de templu.Martor?In Romania? Nu exista!!!Nu incape tara de autori, dumneavoastra vorbiti de martori?Vorbiti de sisteme politice de insistutii publice care au fost corupte cu vocatia sa ramana asa.De cine? Martori?Or daca dumneavoastra cu manicile suflecate intru ale devoalatului v-ati asigurat inca de la inceput pozitia de martor atunci Parlamentul, Guvernul etc ce sa faca?Sa-si aplice experimetul Pitesti? Sa se autodemascheze?In incheiere mai am sa va fac o marturisire si anume ca daca erati in fata mea cand citit raspunsul dumneavoastra va luam in brate.Am ras.Mult.E dovada clara pentru ceilalti care va injura ca puteti fi auotorul faptei indeobste acceptate ca buna.Eu am ras pe rupte…In final e foarte posibil ca si acest post sa fi biruit posibilitatile dumneavoastra intru acceptarii bunei cuviinte si decentei.Daca asa a fost imi cer scuze sincer.Atat pentru randurile astea cat si pentru eventualul diconfort pricinuit de posturile anterioare.Evident ca a ajuns pana si la mine ofuscarea dumneavoastra.Nu asta am urmarit.Insa am primit mai mult.
      De astazi cu aleasa consideratiune…

      P.S. Inteleg ca sunteti un om cu adevarat vanitos ( insa cu bagaj cultural cu mult peste medie si ratiune cu functionalitate cel putin decenta ) asa incat, intrucat comentariile sunt publice, daca apreciati ca inoportuna interventia mea pentru viitor in posturile dumneavoastra nu mi-e foarte greu sa incetez.Pentru ce-ati facut pentru mine meritati cu prisosinta asta.

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Pacea interioara e pentru decedati.
   In calitate de om viu, va multumesc pentru gandurile bune.

   VINTU

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Iata indemnul care m-a facut sa-l pastrez!
   Omule, iti sunt dator, m-ai luminat!

   VINTU

 12. Mario Pavelescu says

  Golanas, acum sincer, crezi ca Iohannis va fi cel mai bun presedinte (pentru mase) de la revolutie pana acum?

  Bafta

 13. huzaru-kultural says

  Aveti mana buna, felicitari
  Tot ce atinge mana dvs, pierde ca un papagal in alegeri , dupa Geoana acum Ponta

 14. Nadia says

  Draga domnule V, ieri am aflat intamplator de existenta acestui blog. Curiozitatea nativa pe care o detin si pe care de multe ori nu o pot imblanzi m-a impins sa intru si sa va citesc postarile. In timp ce “rasfoiam” articol dupa articol, am realizat ca daca inainte doar va simpatizam, acum sunt total vulnerabila in fata sarmului dvs si totodata sedusa de materia dvs cenusie.
  Pe scurt sunt in pericol sa ma indragostesc…de mintea dvs pana una alta :)
  Ati reusit sa-mi tineti creierul “erect” pana la sfarsitul lecturii. Pana cand si o blonda ca mine se trage tot din homo erectus :)
  Astept cu interes postarile viitoare. Va doresc putere de rezistenta si multa sanatate!

  Nadine

 15. releniki says

  Va multumesc pentru raspuns – viitorul lui Ghita. Nu sunt atat de capabila sa inteleg, deci m-ati supraestimat.
  Ceea ce este cu adevarat doborator dupa aceste alegeri si dupa acest an 2014 este ca avem in fata un camp de lupta fumegand si pustiit: PNL nu mai exista si PSD e la pamant, cu sanse minime sa isi revina vreodata. Colac peste pupaza (a se lua expresia chiar in sensul el arhaic funerar), un presedinte de tara cu suspiciuni uriase, pentru initiati certitudini de sevitor de interese mafiotice internationale, dar cel mai grav total nereprezentativ pentru Romania. Sau daca asta este Romania, daca acest vot o reprezinta, nu mai am nimic de zis.
  Asa vazand lucrurile, incotro? Exremism nationalist, nationalism sanatos, capitulare definitiva?

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Doamna, sa nu dramatizam totusi. Ceea ce descrieti dumneavoastra seamana cu o ucronie. Pamantul post apocaliptic.
   1. Faptul ca presedintele nu ar fi reprezentativ pentru Romania, din perspectiva etnica, nu este nici pe departe un lucru devastator. Carol 1, Ferdinand, au fost doi conducatori care au facut pentru Romania mai mult decat ne-am fi putut dori vreodata.
   2. N-aveam nici macar vreun indiciu ca ar datora ceva mafiei internationale; celei locale, poate. Ca toti politicienii nostri.
   3. Cat despre situatia partidelor, stati linistita, din nefericire nu dispar. Ele doar se transforma.
   4. Cum draku’ sa capitulam?
   Simplul fapt ca ne scriem este o dovada ca avem chef de lupta.

   VINTU

 16. JorEl says

  L-am votat pe Ponta fix din aceleasi motive pentru care l-ati votat si dumneavoastra domnule SOV. Am folosit acelasi rationament si asta inainte de a va citi articolul. Ce ma deranjeaza, este ca ma confrunt cu o adevarata “shitstorm” din partea sustinatorilor domnului Iohannis, care dupa parerea mea sufera de o psihoza colectiva.
  Daca este neamt inseamna ca ce? Ca e Carol I, ca va face transformari profunde in societatea noastra?
  A ajuns in pozitia asta folosindu-se de acelasi sistem politic si facandu-si campanie cu sprijinul foarte material – o campanie electorala pentru prezidentiale costa enorm – al ACL. Iar din punctul meu de vedere cine a platit nota de plata, urmareste nu numai recuperarea cheltuielilor ci si obtinerea de profit.
  In concluzie … e loc de multe interpretari cu privire la moralitatea domnului Iohannis.

 17. Raluca says

  Mmm! Voiam sa te vizitez, poate acceptai sa avem niste discutii. Credeam ca ai inceput sa-ti asumi greselile (fata de tine, nu de altcineva, dar sa se reflecte in ce scrii). Deocamdata m-am razgandit, ultima postare m-a facut sa zambesc amar. Scuze pentru tutuiala, dar e mai simplu asa. Numai BINE!

 18. Lou Zar says

  Domnule Vantu,

  Marturisesc ca citesc cu interes si curiozitate blog-ul dumneavoastra. Am aflat despre el din presa “online” care din curtoazie ori profesionalism au postat informatiile necesare.
  Nu este un secret ca sunteti un personaj controversat in peisajul de business si politic din Romania. Multi probabil ca va judeca trecutul in timp ce va citesc aici in pofida situatiei de fapt curente si codul postal unde va primiti corespondenta de la o vreme.
  Motivul curiozitatii mele este faptul ca se stie putin in tara despre “omul” Sorin Ovidiu Vantu. Acronimul SOV mult mai celebru prin atentia acordata de presa si DNA, ma intereseaza mai putin.
  In cuvintele lui Nelson Mandela ”
  “It is said that no one truly knows a nation until one has been inside its jails.
  A nation should not be judged by how it treats its highest citizens, but its lowest ones.”

  Va felicit pentru analiza intrinseca a fenomenului politic actual si umorul rafinat. Nu neaparat in aceasta ordine.
  Cu siguranta multi va citesc cu interes acum!
  Astept cu interes postarile urmatoare post alegerilor Prezidentiale.
  Nu am votat.
  Nu am putut alege intre cele doua cancere politico-sociale. Unul evident iar celalalt un Pinocchio. Stim cu totii cine este Don Geppetto..

  Lou Zar

 19. Alex says

  Felicitări pentru blog!

  Nu sunt in căutare de senzațional și nu doresc să aduc critici sau remarci legate de acțiunile dvs. din trecut. Citesc fiecare postare cu plăcere și, văzând că și răspundeți cititorilor, mi-am permis să aștern câteva idei și întrebări care sper să își găsească răspunsurile (în limita timpului disponibil).

  Cum vedeți evenimentele ultimelor 24h care au dus la “parașutarea” lui K. Iohannis pe scaunul prezidențial? Mă refer la acțiunea “Diaspora”, la noul val de votanți tineri care se regăsesc in vorbele anti-comuniste ale fostei procuroare comuniste Macovei, dar și cei care cred în “România lucrului bine făcut”, cei care nu au votat pentru K. Iohannis ci mai degrabă anti-Ponta. “Camarila portocalie” a creat un monstru, o masă electorală inflamabilă, ușor de influențat, manipulabilă, care se va trezi la realitate mult prea târziu (dacă se va trezi).

  Astăzi am asistat la ultima picătură din ceea ce a semnat PNL, un partid istoric, cu tradiție. Dar în același timp asistăm la începutul sfârșitului partidului condus de V. Ponta. PSD-ul va fi urmărit de blestemul comunismului și orice candidat propus pentru preșidenție, va fi sortit eșecului. Nu văd personajele care ar putea conduce acest partid și care ar putea să recâștige încrederea electoratului.
  Împărtășiți aceeași părere? Credeți in vreo renaștere a marelui PNL sau s-a dus și ultima urmă de speranță? Vedeți finalul PSD-ului?

  Sănătate!

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Nu sunt profet. Habar n-am si nici nu-mi pasa. Toata clasa politica actuala trebuie sa fie daramata si construit un nou sistem politic.

   VINTU

   • cloudmaker says

    l-ati votat pe ponta, dar sustineti ceea ce sustine si iohannis! intortocheate sunt caile “domnului”!

  • Constantin S. says

   @Alex

   Mi se pare mie ori esti putin cam partinitor? Nu doar “Camarila Portocalie “a creat acel “monstru” despre care vorbesti, ci intreaga clasa politica a facut acest lucru. In 1996 s-a votat impotriva lui Iliescu; in 2000 s-a votat impotriva lui Vadim (pe principiul ca dintre doua personaje rele era mai bun Iliescu); in 2004 s-a votat impotriva PSD si a lui Nastase (omul pregatit de Iliescu sa-i ia locul) si nu in ultimul rand in 2014 s-a votat impotriva lui Ponta. Aminteste-ti.

 20. Bate Vantu frunza-n dunga... says

  SOV ramai frumos in parnaie, a iesit Iohannis. Cat ai imbarligat-o tu intelectual pe blog pupandu-l pe Tariceanu in dos ca poate te gratiaza, nu ti-a folosit la nimic. Apuca-te de goblenuri, caci o sa ai mult de stat la mititica!

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Batrane, ai ghinion, am iesit de acolo dar ideea cu goblenurile e buna. E din capul tau?

   VINTU

   • alecsias says

    Buna seara, Sorin!
    cel de mai sus seamana cu acel Ion caruia i-ai spus sa te apeleze cu Domnu’Vantu sau cu Sorin, si nicidecum cu Domnu’Sorin. Eu nu as pune asemenea intrebari tampite.
    Eu, doar citesc si ma bucur de ce apare pe pagina. Ca parere personala cred ca userul abracadabra este de sex feminin Iti doresc de bine si sanatate, atat tie cat si copiilor. Eu sunt bine, in Africa de cativa ani. Stie Ioana.Si inca o urare:
    Rabdare, multa rabdare!

 21. Silver says

  Domnule SOV,
  Va apreciez finetea comentariilor si observatiilor dvs. In ceea ce priveste alegerea dvs m-ati linistit, ati dovedit in trecut ca nu aveti fler la politicieni, nu jucati pe cartea castigatoare! Va inteleg alegerea, cu neamtu nu se poate negocia, la VVP ar mai fi ceva sanse sa mai scapati printre cei multi! Cred de asemenea ca sunteti un om de afaceri foarte bine adaptat mediul romanesc si de mare succes Poate ca ar fi mai bine daca veti scrie o carte despre mediul de afaceri, despre spaga, despre parandaraturi, smenuri si alte cele. Ati fi mai de folos celor care vor sa isi deschida o afacere si cred naivii de ei ca vor reusi prin munca cinstita. Poate nu si-ar rupe gatul atitia naivi, sa stie si ei cum se fac business-urile in Romania. In rest, numai de bine!

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Acum vreo 40 de ani, un lider chinez intrebat ce parere are despre revolutia franceza a raspuns: “E prea devreme sa ma pot pronunta.”

   VINTU

 22. Shtrul says

  Nea Sorine, ca le stii matale pe toate…am si eu o curiozitate: am auzit de la o pasarica nebunatica urmatoarea poveste: se facea ca ca trei pesedei, sa ii numim Ponta, Sova si Ghita se facea ca ar fi HOMOSEXUALI ! Cica unu ar fi din interes si pentru parvenire-vezi cazul Nastase (adica Ponta), altul din convingere(Sova) iar altul de plictiseala, si pt ca oricum e bulangiu(Ghita)…si mai spun gurile rele ca Sova si Ghita sunt cam la cutite( motiv:gelozia…motivul fiind micul albanez, pisicutul lui Basescu ;)…Deci, ce parerea ai nea Sorine de spatishtii astia ?! O fi cum zice povestea ?! Nu o fi asa ?! Pasarica aia care a ciripit parea destul de informata ca sa nu zic si ca face parte dintr-o minoritate “senzuala” ca sa ii zic asa ;).. Hai liberare !….

 23. q says

  Multumim pentru analiza extrem de lucida cat si pentru detaliile de culise. Eu voi vota cu d-l Klaus Johannis.

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Va felicit pentru bucuria de a va vedea votul fructificat in acord cu dorintele dumneavoastra!
   Imi doresc sincer ca analiza mea sa se dovedeasca o prostie. Ne vom da seama in cateva luni.

   VINTU

   • Petru says

    Domnule Vintu ce probabilite este ca Ponta sa fi ajutat intentionat la crearea valului de indignare, in final la alegerea lui Klaus Iahannis?
    Este posibil ca impreuna cu Corlatean si Melescanu sa fi avut o astfel de misiune ?

    • Sorin Ovidiu Vintu says

     Mama unui prieten de-al meu ii spunea adesea fiului ei:
     ” – Apai draga Vasilica, degeaba esti destept daca esti prost!”
     Cred ca mai degraba asta i se potriveste lui Ponta.

     VINTU

 24. Ytzyc says

  Daca ar fi fost sa schimb locul cu nastase pentru bani eram nastase…ca persoana. Nu mi-e zodia compatibila ca la altii cu banii pe care-i fura. Am observat ca singura cale de a supravietui mai mult este sa te multumesti cu ce ai. Deci nu vreau sa schimb locul meu cu poponel…oricit de mare filozof ar fi el.
  Ai nevoie de o informatie simpla, si anume ca ai fost pus pe lista inminata lui base in 15 iulie 2009 intr-o camera obscura din parlamentu european…de cine ? poate stii si nu ai crezut dar trebuie sa fii “reciclat” asa cum a fost tzaranu ghita…acceptind ai fi fost putin mai liber poate…
  oricum, base iti va fi coleg, acolo unde esti, pentru ca nici un lucru facut bine nu ramine fara rasplata…

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Draga Ytzyc,

   Afla despre mine ca sunt bine sanatos, lucru pe care ti-l doresc si tie!
   Asa incepeau pe vremuri scrisorile pe care ni le trimiteam.
   Astazi se intra direct in subiect. Ma conformez. Imi place stilul tau – franc, direct si neinformat.

   – Nastase – super destept, super bogat, super cult – toate astea l-au costat vreo 500 de zile de inchisoare.
   – Tu – Super multumit. Cost 0.

   Felicitari! Ai obtinut totul, fara sa platesti nimic.

   VINTU

   • Ytzyc says

    Multumesc pentru sanatate cu toate ca ti-e mai mult decit necesara urarea. Sa nu uitam ca de multe ori blestemul asupra familiei, daca nu asupra ta, vine din obtinerea acelei averi calcind pe cadavre. Energia acelor cadavre vine si formeaza acea energie pe care tu o numesti destin sau soarta. Exemplul in cazul tau este ca ar fi cazul sa-ti aduci aminte de una babutza de linga Roman pe care ai nenorocit-o cind i-ai “inmultit” banii strinsi de-o viata in schema ta ponzi. Deci punerea ta pe lista aia nu e degeaba ci vine si din plinsul acelei femei.
    Poate ar trebui sa remarci si acel ghinion continuu asupra familiei Kennedy, inexplicabil pentru multi.
    Nu trebuie sa crezi ca daca iti este bine azi vei fi in starea asta continuu sau daca nu ti se intimpla tie inseamna ca ai scapat. Nici nu ai sa stii cind cineva drag primeste o “lovitura” a unei boli inexplicabile si nu vei gasi o solutie cu toti banii din lume. Atunci sa-ti aduci aminte de toate acele cadavre.
    Dar sa nu uit ca tu de fapt esti acum putin in concediu, te-ai retras strategic de pe piata ca sa-ti numeri banii ca nu aveai timp afara, erai ocupat cu inmultirea lor.
    Iar reclama de la cardu visa mi se potriveste de minune, macar ai copiat-o si pe asta corect asa cum te-a invatat doctorul Ponta.
    Succesuri iti doresc cum zicea una shleampata in limba romana… si concediu placut fara scaune in spate !

    • Sorin Ovidiu Vintu says

     Apreciez efortul de civilizatie pe care l-ai incercat in prima postare. Sunt convins ca ai facut un efort supraomenesc sa-ti cenzurezi “naturelu’.”
     Cat despre milioane, nu-ti spun. Mi’e ca te spanzuri si chiar voi avea pe cineva pe constiinta.

     VINTU

     P.S. Ti-am lasat abjectia sa patrunda in acest spatiu pentru a-i atentiona pe cei de acelasi calibru intelectual sa-si caute alt loc de manifestare. Nu voi mai accepta sa-mi murdariti retina cu frustrarile si idioteniile voastre. Am dispretuit de cand ma stiu prostia! Exact genul de prost, caruia i-am dat acces pentru a ilustra cat mai corect ce vreau sa spun.

   • katana says

    500 de zile de inchisoare compenseaza cu milioane de euro furate si o viata traita in puf? Eu zic ca merita. Nastase wins. De fapt voi toti, mizerabililor care ajungeti prin puscarii pentru combinatii de milioane de euro furati de la romani, toti ati castigat aceasta lupta. Si tu Sorinele, ai castigat, ai scapat usor, fii fericit. Vine Craciunul si esti acasa.

 25. Un nimeni says

  Dl. Vantu, scrietzi extrem de bine (si articulat si ca stil), insa tot ce spunetzi e o comicarie ieftina.

  Ponta e departe de a fi inteligent, e un prost patentat, care a ajuns unde a ajuns doar pentru ca face parte dintr-un sistem de care mie personal imi e scarba. Daca nu era prost ca noaptea, era presedinte deja. Insa nu e (si sper nici sa nu fie) din pura prostie: fiecare actiune a lui urla “nu ma vota!” oricui are o inteligentza peste medie (si slava Domnului, sunt destui).

  Pe de alta parte, Iohannis e un om care a realizat ceva pozitiv in viatza: a facut ceva in Sibiu si, nu in ultimul rand, i-a invatzat fizica pe multe generatzii de copii. Spre deosebire de Ponta si de 99.99% din totzi ceilaltzi politicieni din Romania ultimilor 25 de ani, care doar au furat, au furat, au furat. Si culmea, mai are si o gramada de bun simtz. Poate ca nu e un om al cuvintelor, dar am mare incredere in el ca va stii sa ia decizii excelente pentru Romania.

  In incheiere, as dori doar sa zic ca nu ma mira pozitzia Dvs. Ca si Dl Ponda, si Dvs. facetzi parte din acelasi sistem de care ii e profunda sila oricarui roman cu IQ pozitiv si care tzine cat de cat la Romania.

  Cu respect,

  Un nimeni

  PS Nu vreau sa fiu intzeles gresit: la nivel uman deplang pe oricine a ajuns la inchisoare. Insa pana si faptul ca ai avut absolut totul pe lumea asta (ca Adrian Nastase) si ai ajuns dupa gratii, e tot o forma de prostie pe undeva. Prostia de a lasa puterea sa tzi se suie la cap si sa itzi intunece judecata, sau pate prostia de a crede ca facand parte din sistemul de ‘shmekeri’ din Romania itzi da impunitate in fatza legilor. Sau (stiu ca suna cinic, dar asta e adevarul) poate prostia de a itzi calcula ‘pashii’ gresit. Insa pana la urma, indiferent unde ar fi originea, tot prostie se numeste. Noroc ca nu doare.

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Domnule “Nimeni” (asa v-ati recomandat) aveti tot dreptul sa aveti convingeri si optiuni dar, in mod normal, nu ati avea dreptul sa ma insultati. Faptul ca v-ati arogat acest drept confirma teza conform careia, cea mai mare nenorocire dupa o revolutie, este aceea ca prostii au voie sa vorbeasca. Dumneavoastra nu suntei doar infiorator de prost, ci si agramat.

   VINTU

   • says

    “nimeni” ce ziceai ? ca faci parte din inteligentii care l-au votat pe Yohannis
    ps: daca prostia ar durea ai urla de durere

 26. Andy says

  Domnule Sorin Vantu, ca om de dreapta ati fost deseori apropiat de PSD. Caror lucruri se datoreaza asta? Stim ca in PSD sunt oameni care se bucura doar de marimea si partidului si nu sunt preocupati de doctrine sau de istoria partidului. Acesti oameni v-au atras mai aproape de PSD decat de dreapta condusa de PD si Basescu in ultimii paisprezece ani?

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Ca om de afaceri esti obligat sa ai relatii apropiate cu toate fortele politice, chiar daca nu faci afaceri cu statul. Concurenta in orice domeniu este atat de mare incat daca nu ai relatii in lumea politica, esti desfiintat de adversarii din business. Nu am ascuns niciodata aceste relatii. Pentru a-si atinge scopul, ele trebuiau etalate in pivinta lui Basescu. Va inselati. L-am sustinut cu toata sinceritatea si simpatia. Culmea este ca il simpatizez si astazi in ciuda tuturor relelor pe care mi le-a facut. Din nefericire, acest om, odata ajuns la putere a inceput sa ceara supunere oarba de la cei din jur. Unii au facut-o. Eu ma alatur unor oameni si lupt alaturi de ei pentru cauze in care cred, indiferent de sansele de reusita sau de rezultat. Dar, sunt prea orgolios sa ma las in genunchi in fata cuiva.
   Acum, nu mai reprezinta nimic pe scena politica si pot spune ceea ce gandesc despre el fara a fi considerat ca facand cine stie ce jocuri.
   Nu-i intind ramuri de maslin, voi face tot ce-mi sta in putinta sa-i platesc cu aceeasi moneda tot raul pe care mi l-a facut, dar trebuie sa admit ca tot ceea ce a facut in cei 10 ani a avut drept scop modernizarea Romaniei.
   Din nefericire, acest lucru i-a reusit doar cu D.N.A.-ul pe care l-a transformat cu adevarat intr-o institutie de elita. In rest, cu toata dorinta lui de a ramane in istoria natiei ca un al doilea Cuza, nu a reusit sa gaseasca, sau sa-si fidelizeze cauzei, un M. Kogalniceanu.
   Cat depre P.D. sa fim seriosi, o gluma a istoriei, initiata de S.I.E, preluata in mare parte de S.R.I. si dezlusita de bandele lui Blejnar, Videanu si alti mafioti dezgustatori.

   VINTU

 27. Un Nelacom says

  Nu credeam ca voi prinde timpurile in care Hrebenciuc, Voiculescu si persoana ta se vor gasi simultan in puscarie, din acest motiv cred ca nu mai conteaza asa mult cine iese presedinte, nu va poate da liber la toti 3, eram multumit si daca unul dintre voi era la racoare, nu conteaza care. Sa-ti explic si de ce : mizeria morala, dezgustul pe care l-ati provocat populatiei acestei tari, nu se putea combate oricum cu confiscarea averilor sau puscaria pe viata, soarta milioanelor de oameni pe care ati schimbat-o are o singura directie, ireversibila in jos. Lacomia suprema v-a adus acolo unde sunteti si cea mai grea sentinta este gandul ca … “daca nu o sa ma mai pot bucura vreodata de rezultatul vietii mele de cacat pe care am irosit-o furand ca un apucat in loc sa ma bucur de puterea si banii avuti odata”. Restul milioanelor pe care i-ati spoliat cu o imensa placere, s-ar putea sa traiasca mai bine si linistiti si ma bucur pentru voi ca ati ajuns in locul in care sa aveti acest gen de gandire constructiva. Cat despre tine in particular cred ca-ti lipseste mai mult teama pe care o inspirai oamenilor din jur, care stiau ce canalie esti si ce razbunare esti in stare sa aplici, iti lipsesc femeile care lesinau de frica si barbatii pisati pe ei cand faceai cate un control la vreo banca sau firma de a ta. Banii nu-ti lipsesc pentru ca nici nu te-ai bucurat de ei cum se cadea, si faptul ca acum iti ocupi restul vietii cu scrisul pe un site obscur, fara audienta, denumit blog (ca si mine de altfel), imi da speranta ca dupa ce voi veti fi disparut locul acesta va fi unul mai bun, chiar daca vin alte canalii ca VVP, SebiGhita, Dragnea in locul vostru, astia sunt parca mai putin hulpavi ca voi, jigodiilor.

  P.S : succes la blog, sa te bucuri de el si sa-ti umpli timpul crezand ca esti un biet nevinovat pana la urmatorul infarct, jeg uman. (punct)

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Idiotule, hai sa-ti ridic putin nivelul. In acest sens iti recomand sa citesti “Blestem tiganesc”, de Miron Radu Paraschivescu. Macar a injura sa inveti si tu ca lumea. In rest, esti un mic neispravit, frustrat si fara perspectiva. Te-am bagat acum in seama fiindu-mi mila de faptul ca nimeni nu se coboara sa vorbeasca cu tine.

   VINTU

 28. gestionaru says

  Pentru un gestionar care a făcut pușcărie pentru delapidare, te dai cam mare. Sau, de atunci, ai mai crescut, adică ai trecut la furtul la scară națională. Poate, dar cultura, educația și mentalitatea sunt tot alea care te-au con(dus) și prima dată la pușcărie. Așa că, lasă-i pe cei care stăteau prin biblioteci, când dta furai cartofi și ceapă, să judece cine este inteligent și cine bou. Că îl consideri inteligent pe Ponta, nu miră pe nimeni: și dta te crezi inteligent. Greșiți amândoi; hoția nu presupune inteligență, ci lăcomie, lipsă de moralitate și de respect pentru legi și pentru bunul și munca altuia. Pe-astea le aveți amândoi. Iar Ghiță e ca voi.

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Mon cher, daca nu faceai greseala de a ma asemui cu cele doua canalii, m-as fi multumit sa te ignor; uite ca ai reusit sa-mi atragi atentia si nu cred ca o sa-ti placa.
   De-a lungul timpului m-am obisnuit sa fiu taxat, in mod dur, de foarte multi oameni. Unii dintre ei aveau tot dreptul sa o faca, imi erau net superiori intelectual sau moral si chiar daca de multe ori se inselau, macar erau de buna credinta – aparentele imi erau defavorabile, iar eu nu faceam nimic sa le combat. Eram prea arogant! Altii erau invidiosi, dar si ei aveau dreptul sa o faca. Pe vremea cand eram sarac, o sfanta invidie ma strabatea de la un cap la altul facandu-ma sa-l urasc sincer pe bogat. Nici azi nu mi-a trecut! Cand am auzit ca l-au arestat pe Khodorkovsky, am gandit ca bine i-au facut. Hot nenorocit! Jubilam. Ce conta ca Putin si-a arestat un oponent politic? Era mult mai bogat decat mine, bine i-a facut! Ultima categorie este si cea din care faci si tu parte. Idioti incapabili sa realizeze ceva in viata si care se justifica in fata celor dragi cu “derapajele” mai mult sau mai putin intelese ale tuturor celor care-i depasesc. Din cauza lor eu am ajuns un bou care “nu are cu ce sa va intretina”. Mai devreme sau mai tarziu, cu totii isi vor da semana ca esti un incapabil. Sotia va divorta, iar copiii te vor caza intr-un azil de batrani ca sa-ti ia apartamentul.

   VINTU

   • ramon says

    Sunte ti foarte amuzant :)))) tw va caza intr un azil de batrani sa ti ia apartamentul ..ma bufnit rasul grav :))

 29. Alin says

  Păi, bine, stimabile, mata votezi cu șantajabilul, altfel spus, cu păpușa lui Ghiţă, duşmanul matale?! Sau ai zis așa, că n-ai cum să-l chemi la SPA? :p

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Acum ca au trecut alegerile, mai are vreo importanta?
   Oricum ideea in care am facut-o, era a lui R. Kipling, “Maimuta, cu cat e mai sus, cu atat i se vad mai mult din dedesubturi” – nici macar n-am fost original.

   VINTU

 30. azorel says

  orice minte este logica. daca ti se pare ilogica inseamna ca nu i ai gasit logica, deci toti spun adevarul, intr o mare de combinatii logice si ilogice.
  de la munca plictisit si flamand

  • Mihaela says

   cel mai bun comentariu, articol, pamflet, zicere, …, axioma pertinenta pentru orice elucubratie afectata sau nu de larvele din fluidul mantuirii neamului.

   • azorel says

    daca e pentru mine,cred ca este de bine si ti multumesc. in noaptea asta pun mana pe dictionar si studiez. presimt ca maine ma voi bucura mai mult.
    pasionat de simplitate

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Este cel mai misto “hai siktir” pe care l-am primit!
   Evident ca si tu esti logic si spui adevarul.

   VINTU
   – de la Jilava si mai plictisit si mai flamand –

   • azorel says

    cu ceva timp in urma(sa fie 3 ani), la o emisiune care s a desfasurat intr o biblioteca la o simpla masa, cu un cunoscut “ziarist”(sau formator de impresii si opinii) caruia nu i port nici o simpatie, am invatat de la dvs
    importanta si esenta cuvantului responsabilitate, sa fac diferenta intre ce fac eu si ce sunt eu si altii, am invatat sa inteleg prostul si sa ma pot delimita de el, am invatat ca nu sunt eu responsabil pentru destinul si nefericirea “apropiatilor mei”. Motiv ptr care cu drag am scris un text, care reprezinta o forma, adica o constructie logica de cuvinte care este adevarata/neadevarata in acelasi timp, care se potriveste un pic pe subconstientul dvs, si in functie de care se pot judeca situatii atat mici cat si mari. A doua chestie se poate intitula “plimbandu ma printre randuri”, o simpla chestie de moment.
    cu drag
    va urez sanatate si bine
    un roman

 31. Surda says

  SUA, China , Ue, Africa sunt mult prea departe de plaiurile mioritice, la fel cum regiunile istorice ale tarii sunt mult departate intre ele.(Rusia doar ce pare putin mai aproape

 32. releniki says

  Prevad lungi comentarii :)
  Aceeasi optiune de vot, din aceleasi motive si mize- liberalismul in Romania. Vom vedea daca mai sunt politicieni in stare de asa ceva, macar cativa, de-un miez, un sambure, pe care sa creasca o carne sanatoasa liberala.

  O intrebare, daca puteti raspunde, Dle. SOV: ce rol are Ghita in viitor? e doar un smenar, un lacom sau mai mult?

  Multumesc pentru lecturi, le astept cu nerabdare.

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Raspunsul meu vine dupa ce s-au consumat alegerile. Deci, acum este usor sa dau un raspuns. Nu o voi mai face pentru ca sunt convins ca acum este clar si pentru dumneavoastra.

   VINTU

 33. says

  Stimate domn, există o întrebare pe care îmi doresc de multă vreme să v-o adresez. De ce s-a născut FNI-ul la Constanța?

 34. Francisc says

  Ponta – “extrem de inteligent”. Corect, prin cooptarea lui Vadim a pierdut atat voturile PRM-ului cat si ale UDMR-ului.

  Prin ingradirea dreptului de a vota pentru romanii din afara, a pierdut votul majoritatii diasporei si cu siguranta ale rudelor acestora din Romania.

  Indiferent ce smecherii a facut pentru a castiga cat mai multe voturi (fluturase, pomeni electorale, minciuni, etc), cele doua greseli de mai sus arata ca Ponta e departe de a fi “extrem de inteligent” si ca diaspora va inclina balanta din nou catre candidatul dreptei, la fel ca in 2009. Cu cat mai multa putere a avut ca prim-ministru in aceasta campanie electorala, cu atat mai putin “extrem de inteligent” se va demonstra a fi VVP luni dimineata cand se va fi constatat ca a pierdut alegerile.

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Folosim etaloane diferite. Eu ma raportez la acea definitie conform careia inteligenta este capacitatea de adaptare la mediu intr-un spatiu plin de canalii, Ponta a reusit sa se impuna ajungand primul printre ele.

   VINTU

   • Nautor says

    Capacitatea de adaptare la mediu il face pe Ponta un supravietuitor. Primul crocodil care ajunge la prada nu este neaparat cel mai inteligent. Inteligenta in acest caz este intelegerea perfecta a mediului, capacitatea de adaptare la mediu este puterea de supravietuire.

    NAUTOR

    p.s. nu uitati de rugamintea mea, creati o pagina de Facebook si castigati audienta inzecita.

   • Florin says

    A reusit dar intr-un mediu restrans. Nu cred ca este capabil sa se adapteze in orice mediu ….. sau poate timpul ne va demonstra contrariul. Dar pentru asta ar trebui sa aiba capacitatea de a se si ridica, cu toate ca ma indoiesc. Eu cred ca asa l-a invins Iohanis, constient sau nu …. i-a schimbat variabilele mediului.

    Cu admiratie, astept cu nerabdare urmatoarele d-voastra postari.

 35. Alex says

  Interesanta abordare a situatiei in care se afla Romania. Insa nu cred ca multa lume va fii de acord cu parerea dumneavoastra. De altfel comentez aici pt ca am inceput sa va citesc blogul si m-am lasat sedus de felul cum scrieti. De aceea cred sunt profund afectat emotional de alegerea pe care ati facut-o si mai ales de descrierea pe careo faceti ambilor candidati. Incer sa ma gandesc la un motiv mai profund prin care ati ales sa-l votati pe Ponta si cred ca esti dat de experienta dumneavoastra cu politicienii romani. O persoana ca dumneavoastra tot timpul o sa prefere unul ca Ponta la putere, adica un om usor controlabil si cumpabaril, pe scurt o marioneta. Personal, il prefer pe Iohannis, insa sunt de acord cu descrierea pe care i-ati facut-o. Nu a demonstrat niste calitati pe care ar trebui sa le aiba un presedinte insa a incercat sa faca politica altfel. Mi s-a parut ca a luptat corect in aceasta campanie cu mijloace de care poate sa fie demn si pe care sa nu le regrete indiferent de rezultatul de duminica. Omului asta nu ai ce sa-i reprosezi asa este el, rigid din toate punctele de vedere. Insa, numai prin felul cum a facut Ponta campanie nu as putea sa-l votez. Un om care nu tine cont de nimic pt a ajunge sus si pentru care oamenii care il sustin au o sete de nedescris sa-l puna sus sa le indeplineasca favorurile nu merita sa fie presedintele niciunei tari.

 36. A says

  Domnule SOV,

  Nu cred in ideea unui agent perfect, un altruist superem, ci cred in existenta unui homo economicus – un personaj supus instinctului primordial de supravietuire, cu nevoi nelimitate, care dispune insa de resurse proprii, limitate.
  Sebi Ghita e un tanar ambitios, care a reusit multe lucruri grozave pentru varsta lui, intr-o lume a unor dinozauri puternici. De la SOV vreau sa aud, cat de usor este de fapt sa cazi in capcana vanitatii?
  Sa musti mai mult, nu pentru ca iti trebuie, ci pentru ca instinctul ia controlul, si te expui la un risc prea mare. Eu cred ca asta va aduce rapid prabusirea lui Ponta si Ghita, mai rapid decat a celorlati giganti.

  Dvs. ce credeti?

  Multumesc.

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Dupa ce ai facut primul milion de euro, te-ai dus dracu’. Lumea iti apartine, ai invins, te-ai ridicat deasupra multora, ai acces privilegiat in restaurante de lux, in patul curtezanelor de lux, etc… Cum sa nu te ia capul? Nu stiu cat de repede se vor prabusi, dar nu asta este important. Noi, “dinozaurii”, avem capacitatea sa ne ridicam din nou, ei o au?

   VINTU

   • razvan says

    nu stiu daca banii sunt singura masura a existentei umane pe planeta asta, desi, trebuie sa recunoastem, este una dintre ele. dvs ne puteti spune mai bine daca banii v-au adus fericirea sau dimpotriva v-au facut sa fiti preocupat de lucruri care v-au adus probleme.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

     Intotdeauna banii pe care i-am facut mi-au adus probleme, dar trebuie sa recunoasteti ca ele sunt mai usor de suportat din apa limpede a piscinei personale.

     VINTU

   • onel says

    Cand faci primul milion ca sa nu se intample ce spui , frate trebuie sa incepi sa te gandesti la moarte . Si la judecata ce va sa vie .
    http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/ne-vorbeste-parintele-sofian/despre-judecata-apoi-81250.html

    Zici ca dinozaurii dupa ce cad se ridica , dar oare ridicare este sa folosesti tot timpul pentru a reincepe prin aceleasi mijloace sa castigi lumea aceasta ?
    Singura ridicare a noastra a persoanelor este despatimirea. Ridicare din pacat. Pe care trebuie sa o faci si tu acum cat esti separat de multe din ispitele din lume.

 37. says

  O intrebare punctuala daca timpul va permite: Cum comentati intrigile aparute referitoare la aliante produse intre Iohannis si Tokes in vederea garantarii unei autonomii sporite ale tinutului secuiesc ?

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Nu cred asemenea “flapsuri” de campanie.
   Nu ar fi avut cum sa garanteze Iohannis asa ceva.

   VINTU

  • curly says

   exact, ca orice puscarias spera la o amniestiere pontista. fiind SOV, impacheteaza ideea intr-un staniol lucios, dar noi stim ca ne minte, iar el stie ca noi stim :)

   @SOV: hai sa treaca o data campania ca ati promis niste nume, parca…

   • Sorin Ovidiu Vintu says

    Daca mi-ati fi citit materialele, ati fi vazut ca stiam ca Ponta nu va da vreo gratiere.
    Felul in care imi cereti acele nume arata ca le-ati citit totusi si deja stiti acest lucru.
    Asta inseamna ca sunteti rau intentionat. Ma obosesc sa va scriu, chiar daca am aici parteneri de dialog cu mult peste nivelul dumneavostra, doar pentru a va comunica faptul ca, fiindu-mi excesiv de antipatic, dumneavoastra nu va voi spune nimic. Sac!

    VINTU

    • curly says

     n-am terminat de citit Shakespeare, deci nu trebuie sa ma scuz ca nu v-am citit integral materialele.nu sunt rau intentionat, doar avem lecture diferite.
     iar faptul ca ma antipatizati, ma complimenteaza. in schimb, eu va simpatizez. cum va raportati la chestia asta? :)

     si tare ar fi placut sa ne dati totusi numele alea: “Lista lui SOV” – nume, prenume, CNP, cat i-ati dat fiecaruia

     • Sorin Ovidiu Vintu says

      De ce esti atat de curios? Cat despre Shakespeare, eu l-am terminat de citit inca de la 20 de ani si am avut timp sa ma citesc si pe mine. Ei? De asta ce zici? Sac!

      VINTU

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Distinse domnule, imi cer scuze pentru socul pe care vi l-am produs. Inteleg ca malitiozitatea dumneavoastra are o stransa legatura cu acest soc. Din nefericire nu mai pot repara acest lucru altfel decat rugandu-ma la Dumnezeu pentru insanatosirea dumneavoastra grabnica!

   VINTU

 38. Mihai says

  Ne lasi cu Ponta!! iti da gratiere, iti da aministie. CE sa vrei mai mult? Poate si aministie fiscala

 39. A says

  Ati atins in fuga o varianta de premier. Eu cred ca ar trebui privita mai atent si mai insistent. In rest, analizele dv. sunt foarte corecte si coerente

 40. LaurLaurian says

  Valabil motto-ul. Dumneavoastră ați analizat și ați exprimat cu subiect și predicat ceea ce eu am înțeles mai mult intuitiv. Eu sunt doar un observator de pe margine, dar rezonez cu punctul dumneavoastră de vedere, chiar dacă este subiectiv. Subiectivi suntem cu toții. Ceea ce n-am înțeles (nu e obligatoriu să le înțeleg eu pe toate) din campania asta electorală a fost teutonul.

  • ginel says

   Serios, Tariceanu liberal? Tariceanu care a cheltuit cu drag si spor orice urma de banut cand au fost alegeri?
   E ok sa spui ca vrei sa votezi cu Ponta ca ti se pare mare barbat si te atrage aroganta lui. Da’ lasa balta filosofia de budoar cum ca face si drege Tariceanu.

   • laurlaurian says

    Acum, după ce-am văzut rezultatele, se pare că nu mai e nevoie de vreo explicație. Aștept plin de speranță (glumesc) “România lucrului bine făcut”. Pentru cine? Bine, întrebarea era valabilă și în cazul în care se întâmpla altfel la alegeri.

    • ghita says

     “Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Ilfov a admis, miercuri, contestaţia acestuia faţă de o decizie a Judecătoriei Sectorului 4 prin care a fost respinsă cererea de liberare condiţionată.”

     Sursa : Mediafax

     Ma bucur pentru dumneavoastra domnule Sorin.Sa aveti o zii minunata.

     Numai bine.